Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Maersk Drilling bestiller to jack-up rigge


38980 fcras 15/2 2011 12:15
Oversigt


Tirsdag 15. februar 2011 kl: 11:01

Maersk Drilling har indgået en aftale med Keppel FELS Limited i Singapore om levering af to høj kapacitet jack-up borerigge, designet til at operere under barske forhold. Den første rig vil blive leveret i slutningen af 2013, mens den anden rig følger syv måneder efter.

"Beslutningen om at investere i yderligere offshore borerigge er baseret på vores stærke tro på offshore borebranchen, og vores ambition om at styrke vores position på de markeder, vi har valgt at være i," siger AP Møller - Mærsk Gruppen CEO, Nils Smedegaard Andersen.

De samlede projektomkostninger for de to rigge er tæt på 1,2 milliarder dollar. Beløbet dækker en turnkey kontrakt med værftet, incl. alt udstyr, projektledelse, idriftsættelse og opstart omkostninger. Kontrakten omfatter også en option på en yderligere jack-up rig der løber frem til juli i år.

Riggene repræsenterer en ny generation af jack-up rigge. Designet er en forbedret version af den velkendte Gusto MSC CJ-70-150MD design og indeholder en række funktioner, der vil forbedre riggenes boreydelse yderligere.

Rigge er specielt velegnet til drift i det barske miljø i Nordsøen på vanddybder op til 150 meter. Den høje kapacitet funktioner omfatter offline rør håndtering og samtidig drift samt en udvidet cantilever rækkevidde, hvilket vil øge boringen effektivitet sammenlignet med konventionelle enheder.

Den forbedrede konstruktion omfatter også multi-machine kontrol på boredækket, hvilket vil give mulighed for en vis grad af automatisering for at sikre en sikker drift og ensartet ydelse. Der er plads til i alt 150 mennesker om bord i enkelte hytter.

"Ordren er i overensstemmelse med vores strategi om yderligere at styrke vores position som en førende operatør af ultra barske, høj kapacitet borerigge," siger Claus V. Hemmingsen, CEO for Maersk Drilling.

"Disse rigge er designet til at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel efter sikre og yderst effektive boreoperationer og forbedrede funktioner i dette design vil gøre rigge bedre end andre platforme i markedet."

De nye rigge er målrettet til det norske marked og vil overholde de strenge regler i Norge.

"Vi tror på en fortsat kraftig efterspørgsel efter høj kapacitet jack-up rigge på den norske kontinentalsokkel, og har en stærk track record siden 1990 i at operere i dette udfordrende miljø. Vores beslutning om at opbygge yderligere to ultra barske, høj kapacitet rigge er blevet godt modtaget af vores kunder, "siger Claus V. Hemmingsen.

Kilde: Maersk Drilling

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10112
----------------------------------------
http://www.maersk-drilling.com/

MAERSK A.CO




16/2 2011 11:28 fcras 039027



Mærsk søsætter ny milliardsatsning

Onsdag den 16. februar 2011, 05:00

A.P. Møller - Mærsk fortsætter med at udvide den del af forretningen, der er relateret til olieindustrien. I går blev underskriften sat på en kontrakt på to nye borerigge til knap syv milliarder kroner. Det ligner startskuddet til en ny stor satsning på olieområdet.

- mere her:
http://www.business.dk/boersnyt/maersk-soesaetter-ny-milliardsatsning

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT