Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Starbreeze har haft många kortsiktiga oc..


41062 MaxProfit 8/4 2011 06:43
Oversigt

Starbreeze har haft många kortsiktiga och otåliga ägare som suttit med aktien den senaste tiden, vilka kanske har hoppats på en tjurrusning. Dessa har dock sålt i panik den senaste tiden ( ca 60 miljoner aktier ) då spekulerade infodatum inte gett någon info. Nu har de flesta oroliga klivit av vilket gör att vi nu ser en tunn säljsida och stor köpsida. Detta på grund av att investerare återfått huvudet och gått in i Starbreeze för att kanske under året få en rimlig kursökning på mellan 50 - 100 % (här kan ni kolla historiskt i grafen för att se den kursuppgång skett vid tidigare spelsläpp). Nya spelavtal, egna nedladdningsbara spel och royaltyintäkter är dessutom ytterligare tre tunga anledningar till kursuppgång. Det enda som inte är klart (utannonserat) är nya spelavtal, men Starbreeze har senaste tiden anställt nytt folk, tecknat ett avtal med en världsledande spelmotor, de söker bostäder till sina nyanställda osv. så något som kan bära företaget den närmaste tiden borde finnas mer eller mindre på plats, säger sunt förnuft.

Men som sagt 5 kr kommer vi nog inte se och troligen inte 1 kr de närmaste året heller.

Det har gått rykten i snart 2 år om att Starbreeze gör en remake av kultspelet Syndicate, efter att en anställd? uttalat detta. Detta har dock inte bekräftats av någon så ingen förutom Starbreeze och EA vet vad det kommer bli för spel. Det alla tror är dock att det handlar om Syndicate, och det alla vet är att EA är förläggaren vilka har finansierat spelet de senaste åren. Starbreeze har i runda svängar omsatt ca 80 miljoner per år de senaste 2 åren vilket borde betyda att EA iallafall satsat ca 100 miljoner på utvecklingen av spelet (då spelet varit Starbreeze enda projekt, oss veterligen). Om spelet inte är Syndicate blir vi nog besvikna, men vad för spel de än blir så vet vi att EA har satsat stora pengar på det, Starbreeze är nöjda med det och det kommer nog sälja i några ex iallafall. Så långsiktigt kvittar det vilket spel det blir.

Starbreeze har alldeles riktigt gått back 10 miljoner senaste året och detta året har de också gått back de två första kvartalen. Detta beror på att Spelet tagit lite längre tid än vänta, då de velat göra spelet så bra som möjligt. EA har satsat extra pengar men framförallt har Starbreeze satsat egna pengar då de som de själva sagt ser en stor potential i spelet och bedömer att de satsade pengarna kommer komma tillbaka. Dessutom har de haft en baktung betalning, dvs att de kommer få en stor del av pengarna när spelet är klart. Starbreeze kan dessutom få en bonus på ca 10 miljoner om de får färdigt spelet till ett visst datum, som de sa i senaste rapporten, där de också sa att de nu höll på att förbereda marknadsföringsmaterialet. Så de produktionskostnaderna för spelet blir förhoppningsvis iallafall +/- 0.

De kommer därefter få royalty pengar och deras egna mindre spel kommer generera ett stadigare kassaflöde.

Att många sitter back på Starbreeze gör bara att kursen på dessa nivåer är stark. Har de inte sålt ännu gör de det nog inte förräns de iallafall inte längre har gått back på aktien.



Sendt fra ProInvestor gruppen



TRÅDOVERSIGT