Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

2011 - What´s up?


41974 fillandkill 2/5 2011 00:22
Oversigt

Her på den første dag i Maj, er det hvis på tide med et skriv til alle i BioPorto gruppen på ProInvestor.
Om ca. 3 uger får vi Q1, med de første salgstal, for The Ngal test.

Mine forventninger er vel egentligt ikke så høje, det er en helt ny test, man først skal til at lære at bruge. Og vi skal huske på at det kun er salgstal for 3 måneder, hvoraf testen kun har kunnet sælges til diagnostik i 2 måneder. jvf. CE mærkning 31 Januar.

Q1 2010, blev indledt med at omsætningen i årets første kvartal, var det hidtil største i et kvartal, og der var opnået en vækst på selskabets Ngal portefølje på 65% ift. 1 kvartal 2009.
Det var hvis det eneste regnskab sidste år vi steg på Kursen dagen før regnskab var nede i 5,60, og et par dage efter regnskabet, toppede vi i 7,95.
kun for at falde tilbage til under kurs 5, i forbindelse med udsalget fra LDM.
Q1 2010 - http://www.bioporto.com/content/download/1669/42392/version/1/file/Meddelelse+05+2010.pdf

Jeg må indrømme at jeg ikke er klar over hvor stor en del af denne vækst der kan tilskrives Elisa testen, mht. studier/forskning, men der er fortsat stor fokus på Ngal testen, og med en ny fuldautomatisk test, vil det være nemmere og hurtigere at køre nogle større studier, så den vækst der har været på det punkt, kunne jeg absolut kun forestille mig var stigende.

Ikke at det er svimlende summer vi snakker om på det punkt, det er stadig kun peanuts, men det er gode indikationer.

2011 - What´s up?

vi startede som bekendt året med at The Ngal test blev CE regisreret d. 31 Januar, d. 8 Marts, solgte vi den første licensaftale i selskabets historie.

Og det er sådan set det som vi er blevet fortalt, hvad der ellers er sket, skal man lede lidt efter, og det er et punkt jeg har slået Christina i hovedet med et par gange, jeg er lidt utilfreds med at de små indikationer/ sejre, ikke bliver nævnt i en selvstændig notits, det kan diskuteres om følgende 2 eksempler ikke kunne trække en fondsbørsmeddelelse, jeg mener ihvertfald at de helt sikkert kunne tåle et punkt for sig selv på BioPortos hjemmeside, som minimum.

BioPorto´s Ngal patent blev godkendt i Israel først på året, og Ngal testen blev registreret til diagnostisk brug i Canada i Marts måned.
Og således har der været mange små sejre, der ingen notits har fået, altså, ingen ser at selskabets position bliver styrket. bl.a. tænker jeg på godkendt patent i Hong Kong, Australien, Singapore og Sydafrika.

Nuvel, i de første 6 måneder af 2011, er der flere ting der kunne lykkes, jeg kunne forestille mig at vi snart hører om den første milestone betaling fra IL, den vil sikkert være på 3-4 millioner kroner, - jeg fik en ganske interessant oplysning fra Christina Thomsen, jeg spørger om selskabet har oplyst dele af betingelserne for milestones betalingerne, hvortil hun svarer at det alene afhænger af IL, og deres udvikling af Ngal poc testen, så det betyder jo at milestones IKKE afhænger af BioPortos patenter, eller markedsregistreringer, men alene af IL´s udvikling og registrering af testen. og man må formode at de ikke starter fra scratch, på det tidspunkt de indgår en licensaftale, så mit bud er at første milestone betaling er nært forestående.

Alene den ene licensaftale, UDEN royalty betaling, kan betale BioPorto´s burn i 2011, og ende Q4 med et sort 0,- -såfremt den 4. milestone kommer til udbetaling i 2011.

dernæst Kommer Indien og USA også i spil i første halvår af 2011, i Indien er patentet pt. under behandling, og jvf. BioPortos streger, så kan man forvente en importlicens til Indien i første halvår af 2011, Indien har 1.100.000.000 indbyggere.

I USA er vi nået til endgame i patentsituationen, vi er nu under 14 dage fra forrige svartid fra USPTO, og patentet er kogt ned til kun at dække det essentielle for BioPorto, nemlig cutoff værdierne.
Den næste afgørelse vi ser fra USPTO, er så vidt jeg er orienteret, en "Notice of allowence", eller en "Non final rejection". jeg forventer en godkendelse.

Dernæst forventer jeg også at BioPorto indenfor 2 måneder oplyser at testen er søgt godkendt ved FDA.

Slutteligt, så bliver jeg meget skuffet, hvis ikke Thea d. 25 Maj, guider for 2011, i en eller anden udstrækning, som et absolut minimum forventer jeg at hun fortæller om sorte tal i år.

Hvis man i 2011 medregner 2 milestonesbetalinger fra IL, så er vi ude i noget med at der skal sælges
250.000 tests, for at nå i plus.

BioPorto har et uudnyttet skatteaktiv på 25 millioner kr, - mit umiddelbare gæt, hvis Thea guider for 2011, vil være et overskud på imellem 25 og 100 millioner. -dvs. et salg på imellem 750.000 og 2.500.000 tests i 2011.

I Fredags kom Hejse med et link til BioPortos distributør liste, som havde fået en kraftig opdatering, det ligner for mig at det er samarbejdet med DAKO, der giver et efterhånden ret omfattende distributions netværk af forhandlere af The Ngal test.
http://www.bioporto.com/how_to_buy

BioPorto har i 2011, søgt 3 stillinger besat, en markedskoordinator, en koncernjurist, og seneste en laborent til produktionen. Det er 3 gode indikationer for at det går fremad i et lille selskab, desværre siger det ingenting om omsætningen.

Fill



2/5 2011 02:04 Thomas 041975



Med den konservative linje vi har set BioPorto lægge for dagen, tror jeg overhovedet ikke på andet end at der bare bliver guidet overskud i 2011, desværre.

Kan du forklare mig hvad Notice of allowence og Non final rejection præcist betyder? Får vi et endeligt svar næste gang USPTO lader høre fra sig, eller kan vi risikere at der skal skrives mere frem og tilbage?



2/5 2011 07:50 BiopOrBust 041978



Notice of allowance er kort fortalt skridtet lige før det endelige patent udstedes, det er altså USPTOS besked om at de har tænkt sig at udstede et patent. De præcise følger af af notice of allowance står beskrevet på USPTOS hjemmeside:

1303 Notice of Allowance [R-5]

37 CFR 1.311 Notice of Allowance.

(a) If, on examination, it appears that the applicant is entitled to a patent under the law, a notice of allowance will be sent to the applicant at the correspondence address indicated in § 1.33. The notice of allowance shall specify a sum constituting the issue fee which must be paid within three months from the date of mailing of the notice of allowance to avoid abandonment of the application. The sum specified in the notice of allowance may also include the publication fee, in which case the issue fee and publication fee (§ 1.211(e)) must both be paid within three months from the date of mailing of the notice of allowance to avoid abandonment of the application. This three-month period is not extendable.

http://www.uspto.gov/web/offices/pac/mpep/documents/1300_1303.htm

Non final rejection gives hvis USPTO vurderer at der skal ændres i patentansøgningen før patentet kan udstedes, er der yderligere rettelser efter non final rejection bliver der givet en final rejection - hvorefter der så igen kan gives en non final rejection (det er faktisk der vi er nu).

Jeg er ikke 100% sikker, men så vidt jeg er orienteret kan der principielt gives et uendeligt antal non final og final rejections.

Lidt om proceduren efter non final rejection:

http://www.uspto.gov/ebc/portal/efs/dct_amendment_after_nonfinrej_tutorial.pdf


Når det er sagt, så er jeg helt på linje med Fill - jeg forventer bestemt også at der udstedes en notice of allowance inden for kort tid...



2/5 2011 10:20 TDAE 041982



Jeg ser BioPortos forsigtige forventningsudmeldinger som en konsekvens af de tidligere tiders udmeldinger (inkl. deadlines), der ikke blev indfriet.
Den nuværende udmeldingspraksis (i mine øjne) langt at foretrække.

Mht. at guide på resultatet for 2011, vil jeg (i denne omgang) være meget tilfreds med "ikke negativt". Så har de Q2 og Q3 fremlæggelserne til at præcisere guidance i.

/TDAE

bioporto, BIOPOR.CO




2/5 2011 16:45 troldmanden 342019



Fint indlæg som altid fill. Men også som altid punkter jeg ikke er helt enig i

Jeg mener bestemt ikke de skal sende selvstændige meddelelser ud om udstedte patenter i små ret betydningsløse lande. Så skal de jo sende 70+ meddelelser ud bare omkring patenterne. Nej børsmeddelelser skal kun ud når det er af "væsentlig" karakter. På patent siden vil jeg mene det i det store hele kun drejer sig om EU og US patent begivenheder.

Så alle de mindre sejer kan passene nævnes i forbindelse med regnskabs aflæggelser

Omkring den indgående licensaftale så fik jeg på GF at vide de udeblivende milestones er sat op mod godkendelser/salg. Så jeg antager der falder en betaling når deres test apparat er godkendt og igen når det første salg sker.

Jeg føler mig ikke overbevist om at de vil afsløre hvad salget af The Ngal har været i Q1. Tror nemlig det er så lavt de gerne vil sløre det. Og HVIS min antagelse er rigtig så er spørgsmålet om kursen falder fordi folk er skuffet. Det vil nok være mit bud.

Jeg tror stadig ikke vi se en en reel 2011 guidens der indeholder indtægter fra The Ngal udover de allerede opnåede indtægter fra licensaftalen. Jeg tror stadig de er meget i tvivl om hastigheden af salget. Og SPECIELT når US stadig ligger flere mdr væk. Så hvis de laver ny guidens så tror jeg ikke det kommer nærmer end et nul resultat.

Vh
T.







3/5 2011 19:56 revisoren 342094



Super indlæg fillandkill - vi burde have mange flere af den slags indlæg her på PI så vi kan få gang i debatten. Der er virkelig noget man kan tage stilling til i indlægget. Jeg er dog mere på linje med trolmanden end med dig - men det er jo heldigvis det der kan skabe en debat og at jeg ikke er enig i alt hvad du skriver gør bestemt ikke dit indlæg dårligere - tværtimod har vi vel alle brug for lidt modspil.

Jeg tror Q1 bliver en "no-news" event, hvilket sikkert vil skuffe flere (også dig tror jeg efter at have læst dit indlæg).

Jeg tror helt sikkert ikke at BioPorto vil guide inklusiv NGAL salg - jeg kan ikke se hvad BioPorto har opnået af ny viden om salget i de seneste to måneder (siden årsregnskabet). De har jo selv sagt at salget i 1. halvår bliver yderst beskedent (de forærer muligvis en masse væk for at opbygge kendskab til produktet).

Jeg tror heller ikke rigtigt på flere milestones i år på licensaftalen - men her har vi ikke meget viden - så ethvert gæt er så godt som mit. Jeg tror til gengæld godt at vi kan få flere licensaftaler at se i 2011.

BioPorto skriver selv i 2010 årsrapporten at de forventer at opnå stigende egenkapital (overskud) i løbet af 2. halvår (formuleringen er fri oversættelse fra min side - jeg sidder ikke lige med årsrapporten). Hvordan man skal forstå det er lidt usikkert, men jeg læser det som at man sidst i 2011 forventer overskud på månedsbasis. Jeg mener dog ikke at man kan udlede af årsregnskabet at BioPorto forventer overskud i 2011 (for hele 2011) - men hvis nogle er af anden mening vil jeg gerne høre nærmere (med reference til hvor i årsregnskabet det står).

Hvis de kan lave overskud på månedsbasis sidst i 2011 ser det ganske godt ud for 2012 og fremefter for salget vil jo blot stige i de kommende år - det store spørgsmål for mig (men sikkert for de fleste - der er muligvis nogle som er helt overbeviste i troen) er OM "salget" kommer og hvis ja, hvornår det så for alvor starter - her er jeg nok i den konservative ende.

Hvis Bioporto forventninger til 2. halvdel af 2011 holder stik, vil salget i 2012 med stor sandsynlighed skabe et pænt overskud og 2013 vil blive superflot - og så vil kursen ikke længere hedde 8,9, 12 eller 20 men væsentlig højere end det.



3/5 2011 22:41 fillandkill 342096



Mange tak Revisor.
Jeg ved godt jeg er optimist, og måske min tidsregning flyder lidt ud når jeg kigger ud over stepperne. vi er jo altså snart i starten af 3. kvartal, eller 2. halvår af 2011, hvor man må formode at BioPorto er blevet en kende klogere, på efterspørgslen af testen. omvendt, de er måske også blevet en smule klogere på hvilket benarbejde der kræves, for at nå hylderne.

Problematikken er vel i bund og grund, at BioPorto ikke sætter tempoet, de kan vel i en hvis grad kun vente på at aftagerne kommer ind i kampen.

Det er altid sjovt at lege med tal.
det regnskab vi får d. 25 Maj, bliver med sikkerhed, det bedste kvartals regnskab vi har fået til dato, fordi det er sikkert, er at vi får 2 millioner ekstra, lige på bundlinien fra IL.

I Q1 2010, meddeler de at det er det bedste regnskab til dato, og at Ngal porteføljen er steget med 65% ift. Q1 2009.
i Q3 skriver de:
NGAL ELISA kit
Omsætningsstigningen i 3. kvartal på de humane NGAL ELISA kit udgjorte 38 % i forhold til samme periode i 2009. Hovedparten af væksten er fortsat på det af de to NGAL kits, der er registret til diagnostisk brug i bl.a. Europa, Canada, Brasilien og Indien. Godkendelse til diagnostik brug fra de brasilianske sundhedsmyndigheder er opnået i 3. kvartal.".

forudsat at burn ikke er eksploderet, så kunne det meget nemt ligne et overskud i 1 kvartal.
følger salget så ikke med, er der selvfølgelig ingen garantier for at det skal være en vedvarende trend men den bliver ihvertfald udfordret igen til Q2.

Men hvor kunne det være sjovt at opleve et kvartal med sorte tal..

Idag får vi godkendt patentet i Japan, det er fint, og alt er godt, men som alle gange før, når ikke det kan ses på bundlinien, så ser vi et lille bump på vejen, og straks er vi tilbage i den gamle rille igen.

Det eneste vi får ud af et godkendt patent, lige pt. er at fremtidige forhandlinger, licens og partneraftaler, bliver nemmere, der kommer mere pres på de øvrige aktører, men det er ikke noget der kan måles nu.

Jeg har hørt om forventninger til salget, der er højere end mine, de siger også at vi skal længere hen på året, da de store indkøb oftest vil være sidst på året oktober/november, da det er her der købes ind til 2012.

Der kan ske mange sjove ting inden da, men der er ingen tvivl om at det først for alvor bliver sjovt, når der begynder at komme styr på tilskuddet til testen, når IL lancerer deres POC test, og de store diagnostiske selskaber tager testen ind. Alt dette kan jeg bedst forestille mig begynder at falde i hak, når vi er nået godt ind i det nye år.

Men det er helt sikkert at der vil ske rigtig mange andre interessante ting inden da.



TRÅDOVERSIGT