Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vulkanolog: Askesky rammer Skandinavien


42672 MaxProfit 23/5 2011 21:05
Oversigt

Kunne tænkes at dem der er i SAS mm, burde holde et ekstra øje med askeskyen ? Hvis den lukker et par dage eller 3 bliver det svine dyrt....

Askeskyen fra den islandske Grimsvötn-vulkan, som de seneste par dage har holdt luftrummet over Island lukket, kan ramme skandinavien.

Det forudsiger vulkanolog Johanne Schmidt.

"Hvis vindretningen holder, som det ser ud lige nu, så kan askeskyen muligvis godt komme ind over storbritanien og muligvis også skandinavien og det europæiske fastland," fortæller Johanne Schmidt.

"Men det kommer selvfølgelig an på, hvor kraftigt udbruddet bliver ved med at være," fortsætter hun.

Luftrummet over Island har været lukket siden middagstid søndag på grund af askeskyen fra Grimsvötn-vulkanen, der er gået i udbrud.

Men tidligere i dag meldte de islandske myndigheder, at Keflavik-lufthavnen, Islands største lufthavn, åbnes klokken 20 i aften. Samtidig vil luftrummet over Island blive genåbnet for flytrafik, og de strandede turister kna komme hjem.

Johanne Schmidt Nielsen kan ikke svare på, hvornår vulkanen stopper med at være i udbrud.

"Det kan være nogle dage endnu, måske nogle uger endnu, men det er svært at sige," forklarer hun.http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-40110921:vulkanolog-askesky-rammer-skandinavien.htmlTRÅDOVERSIGT