Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

De kan ikke begge have ret


43022 turin 8/6 2011 10:46
Oversigt

Jeg har længe undret mig over tal fra www.dataexplorers.com for aktieudlån. Specielt for Vestas' vedkommende florerer der tal der strider mod al min børnelærdom om shortandele. NASDAQ OMX offentliggør ugentlige statistikker for aktieudlån på enkeltaktier i Stockholm, så jeg har sammenlignet de to kilder. At resultaterne kan blive så forskellige, er overraskende når man bemærker at:

- Begge rapporterer antallet af udlånte aktier og ikke antal shorts.
- Begge får indberetning fra en række udlånere om hvilke og hvor mange aktier der er udlånt.


Jeg har ikke gennemgået alle aktier i tallene fra Stockholm, da billedet hurtigt viste sig at være helt éntydigt. Som det ses er der markante forskelle på de to kilder hvor systematisk dataexplorers rapporterer højere udlån - fra plus knap 15% for ERIC B til over 5 gange så mange for MTG B (på nær MTG A hvor de er enige om 0 udlånte aktier). Som oftest ligger dataexplorers tal to til tre gange over OMX. Der er ingen umiddelbar systematik mellem afvigelsen, og om det er store eller små aktier.


Der er brugt tal fra 27. maj som for Stockholm vedkommende kan downloades fra:

http://nordic.nasdaqomxtrader.com/newsstatistics/Market_Notices/STOCKHOLM_Market_Notices/

Søg efter "weekly stock lending".

Tal fra www.dataexplorers.com har jeg fået via ISIN-koden, og udfra grafen sjusset mig til værdien.


- turin
xlsNASDAQ_OMX_vs_dataexplorers.xls



TRÅDOVERSIGT