Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Belinostat imod hjernesygdomme?


45115 cyber 16/8 2011 02:03
Oversigt

En artikel fra Molecular Pharmacology om innovativ farmakologisk forskning..

Is There a Future for Histone Deacetylase Inhibitors in the Pharmacotherapy of Psychiatric Disorders?

Important members of the hydroxamate class include trichostatin A (TSA), SAHA (vorinostat), cinnamic acid hydroxamates, PXD-101 (belinostat), and LBH589 (panobiostat).

http://molpharm.aspetjournals.org/content/77/2/126.full



16/8 2011 08:22 Sukkeralf 045122



Den bliver Gorm sikkert glad for !

Og nej Belinostat kommer aldrig dertil.

Mvh
Sukkeralf



16/8 2011 10:54 cyber 045130



Utroligt så skråsikker negativ du er i forskningens navn, det giver jeg ikke en skid for..

Flere farmakologiske behandlinger ved hjælp af HDAC-hæmmere har været gavnlig i forskellige eksperimentelle modeller for hjernesygdomme. Det tyder på, at målrette HDAC og histon-acetylering kan vise sig fordelagtige for epileptiske anfald, amyotrofisk lateral sklerose, Alzheimers sygdom, Rubinstein-Taybi syndrom, spinal muskelatrofi, Rett syndrom, apopleksi, fragilt X-syndrom, og Huntingtons sygdom. Disse stoffer er også lovende indenfor terapi, der er relevant for flere psykiatriske lidelser, herunder skizofreni, depression, stofmisbrug, sindslidelser repræsenterer HDAC attraktive molekylære mål for behandling af en række neurologiske og psykiatriske sygdomme.

Og belinostat nævnes som en af de vigtige i denne forskning!

De selvkloge skribenter burde lytte til videnskaben..

Jeg gider egentlig ikke lægge min research ud mere, og det ser ud til at Gorm heller ikke gider, for den vurderes som nul værd alligevel. Den ringe respons der kommer, er ubønhørlig negativ og ubegrundet.



16/8 2011 11:30 Sukkeralf 045134



Både Troldmanden og jeg har jo indtil flere gange begrundet hvorfor (overfor Gorm). Jeg siger ikke at HDAC ikke ville spille en rolle i disse indikationer, men at belinostat ikke kommer til det.

Jeg har tidligere også spurgt Topo om de gjorde noget uden for cancer og det blev der sagt nej til.

Hvis du skimmer konklusionen igennem står der jo også, at der er lang vej endnu. Topo kan ikke løfte denne opgave overhovedet, så de er under alle omstændigheder fuldstændig afhængig af, at andre vil det.

Når det eksempelvis er Belinostat som testes her, så er det jo fordi det er tilgængeligt og det er en af de HDAC-stoffer man i forvejen kender en del til - det er den helt naturlige måde at gribe det an på, men derfra til at belinostat skulle udvikles i alle mulige indikationer er der godt nok lang vej.

Virksomheder (eller forskningsgrupper) vil selvfølgelig rette deres HDAC-inbitorer efter de givne indikationer - altså ramme de klasser der er bedst egnet. Desuden kan der være fys/kemiske egenskaber der skal være anderledes og så fremdeles.

Yderligere er der jo ingen grund til at betale Topo en masse penge, hvis man selv kan finde formentlig der er mere egnede.

Til sidst som Troldmanden også har nævnt kan der være problemer i udvikling af eksempelvis belinostat til cancer, hvor priserne er meget høje til en række andre indikationer, hvor priserne ikke tilnærmelsesvis ligner dem vi ser i cancer.

Mvh
Sukkeralf



16/8 2011 11:52 cyber 045135



Jeg kigger mest på forskningen, og selvom belinostat nævnes som vigtig, afviser både troldmanden og du mulighederne, for det kan Topo ikke magte. Det tror jeg umiddelbart heller ikke de kan, men det kan andre.

Der kan være masser af penge i et salg af belinostat for Topo, eller i en samarbejdsaftale med endnu en stor spiller.

"Er HDAC-hæmmere den nye grænse i vores søgen efter stoffer, der påvirker genekspression? Disse stoffer har tydeligvis et enormt potentiale for at ændre genekspression profiler i neuroner og andre celletyper"

Det vil ikke være så godt for troldmandens og dit renommé, hvis belinostat går hen og bliver det helt store, for der vil være mange, der er hoppet af vognen ved at lytte til jer.



16/8 2011 12:12 Sukkeralf 045137



Dit sidste afsnit er jo noget vrøvl, for det er jo ikke disse indikationer, der er afgørende for Topo (og for investorer) - uanset om man har mit syn på sagen eller dit syn. Det er CUP og PTCL der tæller nu. Men skulle belinostat en dag nå hele vejen i en indikation uden for cancer, så må du gerne give mig et hak i tuden.

Når man undersøger hvilke muligheder eksempelvis HDAC inhibitorer har i indikationer, der er mere tvivlsomme (altså hvor der ikke findes tilstrækkeligt dokumention), som eksempelvis i ovenstående artikkel, så bruger man jo ikke år på først at udvikle egnede indikatorer. Man anvender dem der findes på markedet og dem der er længst i den kliniske udvikling mod andre indikationer, så man kan se om ens hypotese holder vand. Det er en hel naturlig fremgangsmåde og logisk hele vejen igennem.

Dernæst kan man kaste penge og tid efter at udvikle mere egnede inhibitorer, hvis det ser ud til at hypotesen holder vand.

Husk nu på hvor langt der er fra tidlige prækliniske resultater til det at have - dels bare en lægemiddelkandidat, men i særdeleshed et lægemiddel.

Der er jo nok også en grund til at Topo ikke selv nævner dette overhovedet - hverken på deres hjemmeside eller i diverse præsentationer, CC´s eller lignende.

Hvis der lå en guldåre her på sigt, så kunne du være sikker på, at TopoTarget havde nævnt det adskillelige gange.

Mvh
Sukkeralf

Ps: Angående mit renome, så er det eneste der tæller for mig - det er den argumentation folk ligger bag deres anskuelse. Hvis jeg eksempelvis mener at der maks er 20% chance for at belinostat kommer igennem fase II i CUP - og du eksempelvis mener 80%. Så har vi begge ret uanset om CUP data er gode eller dårlige.

Jeg ser ikke Topotarget som den totalt oversete guldgrube, som jeg fornemmer du gør. Det betyder i alt sin enkelthed bare, at jeg ser mindre chance for succes end du gør - eller omvendt større risiko for fiasko end du gør, men dermed vil jeg hverken udelukke succes og du kan heller ikke udelukke, at det bliver en fiasko.

Derfor er det argumentationen før data der tæller - og ikke om de bliver gode eller dårlige, for det er der ingen som ved. Det er jo hele formålet med den kliniske undersøgelse, at finde ud af om antagelserne holder vand eller ej.




16/8 2011 12:40 cyber 045141



Det jeg harcelererer mest over i denne tråd er, at du frit og frejdigt udtaler: Og nej Belinostat kommer aldrig dertil.

Du har tilsyneladende ikke taget dig notits af artiklen, som er faglig og ikke journalistisk øregas..



16/8 2011 12:47 Sukkeralf 045142



Ja det er selvfølgelig et postulat, men du overser jo også fuldstændig den argumentation jeg giver for, at belinostat overhovedet indgår i den artikel.

Den kan du selvfølgelig være uenig i, men så kommer vi bare ikke til enighed - det er også fint.

Igen hvis dette er hot hot news for belinostat, hvorfor bringer Topo så ingen nyheder i den retning ???

Mvh
Sukkeralf




16/8 2011 13:17 cyber 045145



Artiklen er fra 2009 men ikke mindre relevant af den grund.

Jeg ved af gode grunde ikke, hvor langt man er kommet i forskningen af HDAC-hæmmere, kan kun lede og finde tilgængelig information.

Jeg forstår bedre og bedre Gorms ihærdige research. HDAC-hæmmere kan blive en medicinsk revolution, der bredt kan indgå som behandling af utallige sygdomme, og lad os bare udelukke belinostat, så der ikke er særinteresser i debat, når der bruges superlativer af den art.

Topo er selvfølgelig bevidst om potentialet i belinostat, men er nødt til at holde fokus på de elementer, der overskueligt står i første række.

Jeg vil altid huske overlæge og kræftforsker Peter Buhl Jensens ord: Belinostat er kæmpestort!



16/8 2011 13:41 Sukkeralf 045148



Lad os håbe har får ret



16/8 2011 15:33 troldmanden 245161



Hej Cyber

Der er ingen grund til at stoppe med at skrive. Det Sukkeralf og jeg forsøger at gøre er blot at informere om hvordan branchen arbejder i praksis. Og der er det helt standard praksis at man tager kendte molekuler for at fortage prækliniske POC studier. Altså at forsøge at bevise om et givent target (her HDACi)kan påvirke en anden mekanisme.

Nu har sukkerlaf ganske givet læst MANGE flere publikationer end jeg. Men jeg er aldrig stødt på en præklinisk POC studie hvor de stoffer der rent faktisk bliver publiceret også er det/de stoffer som selskabet bag publikationen går videre i de kliniske forsøg med. Det er ofte "tools" stoffer der bruges til dette. Og når man så har bevist at man kan ramme det ønskede target så går man tilbage til kemikerne for at designe et helt nyt stof med den ønskede profil. For der er SÅ mange aspekter der kan optimere på et stof. Og et cancer stof skal ganske givet ikke optimeres på samme måde som et CNS stof.

Så ja jeg tør også godt lægge hovedet på blokken og sige Belinostat ikke bliver udviklet mod andre indikationer end cancer så længe cancer indikationen stadig er aktiv.

Vh
T.




17/8 2011 01:20 cyber 045215



Og her er den kemiske butik

Brugerdefineret syntese er deres kerneforretning.

http://www.exchemistry.com/index.html

Søg i deres compoundbibliotek og du vil finde belinostat..

Jeg ser mulighederne i belinostat og andre HDAC-hæmmere ikke begrænsninger som du og Sukkeralf. Forskningen fortsætter og det gælder mod stort set alle sygdomme.




17/8 2011 09:37 Sukkeralf 045229



Vi er vist ikke rigtig på bølgelængde - det handler jo ikke om at være optimist, men at forstå sammenhængen i de ting man læser og være realist. Igen understreger jeg lige, at det ikke handler om negativitet omkring hverken belinostat eller HDAC, men blot en konstatering af, at belinostat ikke bliver udviklet mod andet end cancer.

Jeg kan sikkert give dig 5-10 andre såkaldte butikker, hvor du kan købe belinostat - lige præcis til det formål Troldmanden og jeg prøver at forklare dig.

NCI laver eksempelvis også en masse kliniske studier, hvor man undersøger hvor bredt HDACi virker - altså studier mod meget små patientgrupper eller hvor det måske er tvivlsomt om der er effekt. Det er den slags biotekselskaberne ikke selv kaster sig ud i, for de har primært den økonomiske interesse, men da HDACi er et nyt og spændende område kaster NCI gerne mønt efter dette.

Nok om det fra min side.

Mvh
Sukkeralf



17/8 2011 12:06 cyber 145237



Jeg har gang på gang brugt ordet forskes, på intet tidspunkt har jeg nævnt, at belinostat bliver udviklet mod andet end cancer, alligevel fremturer I med den påstand, muligvis fordi I tror, at jeg er totalt forgabt i min investering. Jeg har andre aktier.

Det jeg siger er, at der forskes i HDAC-hæmmere incl. belinostat, hvilket også fremgår af videnskabelige artikler.

Humlen i min kritik går på, at I fremstiller tingene som om belinostat absolut ikke kan gøre sig i anden sammenhæng. Det synes jeg er for dårligt, når fagkundskaben siger noget andet.

Det er fantastisk hvad disse HDAC-hæmmere kan gøre, selv Novo kan blive vippet af pinden med deres insulin.



17/8 2011 12:28 Sukkeralf 045238



Nu hedder overskriften på dit første indlæg "Belinostat mod hjernesygdomme", så det er nok derfor responsen har været som den er !

Slut herfra for vi er ikke enige.

Mvh
Sukkeralf



17/8 2011 12:41 cyber 045241



Belinostat blev nævnt i artiklen - derfor, har du ikke læst den?



17/8 2011 12:40 Gorm 045240



"I think there is a world market for maybe five computers."



17/8 2011 13:08 cyber 045244



Mit sidste indlæg refererer til denne nye videnskabelige artikel..

http://www.molmed.org/content/2011/5_6_11/11_21_Christensen.pdf

Indhold:

Der er tegn på genetisk sammenhæng mellem diabetes og histon deacetylaser (HDAC), derfor er der belæg for at teste anvendeligheden af HDACi som en ny behandling for sukkersyge.

Center for Medical Research Methodology, Department of Biomedical Sciences, University of Copenhagen, Copenhagen, Denmark.

Jeg har været for mange år på danske chatboards incl. mit eget, og vil nu istedet bruge tiden på at læse og skabe noget helt andet.

Ha' det rart allesammen..



17/8 2011 13:38 Gorm 045245



Jag ger väl ett sista länk också då, en repris från i våras faktiskt som jag tycker passar väl i sammanhanget:

http://www.molmed.org/content/2011/5_6_11/11_116_Dinarello.pdf

"No one molecular mechanism accounts for the non-cancer-related properties of HDACi's, since there are 18 genes coding for histone deacetylases. Rather, there are mechanisms unique for the pathological process of specific cell types. In this overview, we summarize the preclinical data on HDACi's for therapy in a wide spectrum of diseases unrelated to the treatment of cancer."




17/8 2011 14:33 troldmanden 045251



Hej Cyber

Jeg håber da ikke du stopper med at skrive. Dialog er jo altid vejen frem.

Det kunne være interessant ved lejlighed at mødes med dig og snakke generelt biotech.

Vh
T.



18/8 2011 10:40 Sukkeralf 045306



Hej Cyber

Meget enig med Troldmanden. Vi bliver kun klogere gennem dialog. Intet er personligt og hvis tonen bliver lidt anstrengt, så undskylder jeg gerne for det. Så bliv endelig hængene og kom med dine inputs.

Angående ovenstående så er her måske et meget bedre argument for, at belinostat ikke kommer i klinik mod diverse CNC-sygdomme.

I artiklen fremhæves enkelte af HDACi som mulige kandidater i CNC relaterede indikationer med to begrundelse. Dels det at de er selektive inhibitorer (det gælder også belinostat), men også fordi de er i stand til at bryde blod-hjerne barrieren, hvilket jo er et must. Her nævnes belinostat ikke, så hvis den ikke kan gennemtrænge BBB, så er alle CNS relateret sygdommen med et udelukket.

Googlede det hurtigt og her er en undersøgelse:

http://www.springerlink.com/content/6127x124l2w30h6u/

Det kunne måske også være en del af forklaringen på hvorfor, at belinostat har en bedre bivirkningsprofil end eksempelvis vorinostat, som ifølge din atikel kan pennetrere BBB.

Kender ikke voldsomt meget til det, men det gør Troldmanden måske - det kunne i hvert fald også være et argument.

Mvh
Sukkeralf



18/8 2011 11:37 Cast19 045313



Ja kunne være fint med en kommentar fra cyber om oplysningen af at PFS nu er sat til 60% bedre for BelCaP end for CaP, synes aldrig det har fremkommet før???? og jeg synes heller ikke de virkede helt så skråsikker igår vedr.CuP...men det kan være mig som ikke tolker det rigtigt...







18/8 2011 12:51 cyber 045319



Jeg vil godt lige kommentere på de 60%.
CaP-kombinationen giver normalt en responsrate på 25-40%, en
median progressionsfri overlevelse på 4-6 måneder, overlevelse på 9-11 måneder
og en 2-års overlevelse på ca. 20%.

7-8 mdr. PFS må man formode kan accepteres.

Jeg tror Topo underspiller, de vil ikke skrue forventningerne for højt op.

Muligt vi får en rolling NDA i PTCL allerede i år, selvom den først er lovet i 2012, og så falder der en milestone-betaling.

Det giver et sug i maven, når mange små investorer vælger udgangen på et så tyndt grundlag, men det kan jo være de får ret i sidste ende. Jeg har dog ikke fået afkræftet min tiltro til potentialet i belinostat.

Nok herfra, jeg holder en længere pause, og den er ikke møntet på nogen herinde, men på så meget andet. Jeg har brug for fuld koncentration til andre gøremål, vil dog læse med, men ikke kaste mig ud i debat.



18/8 2011 14:50 Cast19 045324



Tak for svaret....giver lidt bedre forståelse..



TRÅDOVERSIGT