Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nybegynder gik måske for tidligt STORT ind i markedet?


46062 MicroMacro 5/9 2011 14:13
Oversigt

Hej med jer!
Jeg er en nyudklækket investor som har brug for en 2nd opinion fra dette forums begavede skribenter :)
Kort vil jeg lige beskrive min situation, jeg er 32år gammel, har aldrig investeret før men har i perioden 2000-2008 opsparet en større million formue som har stået og samlet støv hos bankerne. Dette er sket igennem mit tidligere IT firma. Denne ret gode indkomst er nu stoppet da jeg kørte surt i arbejdet så det er en helt anden verden jeg lever i nu.
I hele perioden op til nu har jeg fået utallige tilbud fra diverse banker og lignende som gerne ville hjælpe med at få min kapital til at "yngle" jeg har ikke haft tiltro til nogen af dem og har derfor ikke fået anden indtægt end en lille aftaleindskudsrente derfra.
Jeg har dog altid fulgt overfladisk med i finans verdenen og altid tænkt at det kunne være spændende at investere i aktier for at sikre min fremtid og for at få mere ud af min kapital som jeg på længere sigt gerne vil geninvestere i et bygge projekt (Arkitekt).

Af en eller anden grund blev jeg da jeg så det store fald i starten af august interesseret i at gå ind i markedet og jeg tog selv kontakt til en porteføljeforvalter som jeg var tryg ved. Det der gjorde mig tryg ved ham var at en af mine gode venner kender ham privat og ved at han har været i branchen i mange år og at han ikke kendte noget til min økonomiske situation forinden.
Denne forvalter har så lavet en langsigtet strategi men en portefølje som strækker sig over flere sektorer i solide firmaer fra DK,Japan,USA,UK og Schweiz + en mængde trackers som følger 'Eurostoxx 50' og 'Nikkei 225' osv.
Det virker til at være en ret tung portefølje som ikke rykker sig så dramatisk og det passer mig godt.
Forvalteren har en køb og hold strategi og 65% af min investerbare formue er blevet placeret over de sidste uger. Så der er altså kun 35% krudt tilbage.
I disse 2 uger+ der er gået siden køb har jeg som enhver anden nybegynder læst alt hvad der er at komme i nærheden af af nyheder og debat fora osv og selvom jeg godt kan se at det ikke driver til andet end frustration og forvirring har jeg ikke kunnet lade være med dette.
Jeg er groft sagt urolig. Jeg føler ikke jeg beskytter min kapital godt nok men ved ikke om jeg bare skal slappe af og vente på en optur (næsten alt jeg læser indikerer at bunden langt fra er nået) min forvalter er dog optimist og deler ikke min uro. Af hvad jeg har lært om markedet på disse få dage er at jeg har forsøgt at gribe en faldende kniv og at jeg indtil videre har været heldig og jeg er "kun" nede ca 2% totalt, så jeg er begyndt at flirte med tanken om jeg burde sælge det hele igen og vente på at det er en tydelig vending i markedet. Dette virker bare også lidt selvmodsigende da jeg præcis blev interesseret ovenpå på det store fald i August og ønskede at komme med på en optur derefter.

Jeg er godt klar over der ikke er en gylden løsning og at ingen kender fremtiden og den reelle bund men efter at jeg har set filmen på Market Trends hjemme side med rkhanens meget interessante tilgang til timing osv har det yderligere styrket min idé om at jeg måske er galt på den da det måske (det kunne jeg ikke helt tyde?) er nu hans system ville sige at jeg skulle være ude og ikke inde?

Jeg håber i vil bruge tid på at læse mit indlæg og komme med et par kommentarer. Spørg endelig hvis jeg mangler at forklare vigtige detaljer.

På forhånd tak :)





5/9 2011 15:04 Nippon1976 146065



Hej micromacro

Du beskriver ret godt en af den rigtig spændende ting ved Aktie investering. Nemlig psykologien.

Jeg mener at du har gjort det helt rigtige ved at få en portfølgeforvalter, som har lagt en klar strategi. Måske bør du overveje om du skal have mere end en forvalter?


Lige nu tror jeg ikke rigtig nogen ved hvad vej det skal gå, derfor har vi også et marked, der svinger meget op og ned også for de mere konservative aktier.

Historisk set er buy and hold et god langsigtet strategi, men om den virker frem over er der vel ingen, der ved. Derfor bør man også være klar til at ændre sin strategi, hvis det er nødvendigt.
Rkhanen arbejder med nogle model, der viser om de er i et bull eller bear markede. Skifter markedet fra bull til bear, så går han helt ud. Andre går short end til de igen får et bull signal.

Hvilken strategi, der er bedst er svært at sige, men det jeg har lært som investor er at det aller vigtigste er at beskytte sin kapital. Derfor har jeg også, hver gange jeg køber en Aktie en klar strategi for hvornår jeg sælger igen, både hvis den stiger og hvis den falder.

Helt personligt så tror jeg at guld og sølv er noget man kan tjene på fremover. Det er også et godt supplement til aktier, da de tit går modsat og derved minimere et evt. tab.







5/9 2011 16:01 MicroMacro 046069



Hej Nippon,

Tak for dit svar! og jeg tror du har helt ret i at jeg lider under det psykologiske pres.
Jeg er også glad for at vi har lagt en klar strategi, men det er utroligt svært at tænke langsigtet i en verden der er så fokuseret på kontinuerlig informationsstrøm!



5/9 2011 15:14 actdk 046067



Tror denne vil interessere dig, hvis du ikke allerede har set den:

http://www.market-trends.net/blog/1190.html

I øvrigt anden gang jeg henviser til rkhanens side inden for et par dage, men det er så absolut heller ingen skam :)



5/9 2011 15:33 renek 046068



Ha ha, tak for the Act Også til Nippon. To indlæg ovre på "søsterkanalen" og en mente hurtigt, at det var SPAM fra min side :-b



5/9 2011 16:09 MicroMacro 046071



Tak for dine meget spændende analyser, de sætter gang i øverste etage, dog er jeg stadig noget forvirret ang. din Den Langsigtede TrendModel - er den baseret på overordnede Bull/Bear signaler eller er det pr Aktie man springer ud og ind? :)



6/9 2011 09:21 renek 246096



Hej MM

Der har været lidt forvirring over sommeren, fordi jeg har skiftet udbyder, men du kan altid holde dig opdateret med signaler ud i Twittersektionen (kommer frem på næsten alle sider).

Man kan bruge LTM som man vil og over mange variationer. Jeg anbefaler at man sælger ALLE sine aktier ved bear og køber ALLE sine aktier tilbage ved bull.

Personligt bruger jeg den til at justere mit bias. Da den er i bear nu er jeg meget aggressiv på shortsiden. Hvis der kommer et lon trade nu er jeg mindre aggressiv og går ind med 50% mindre end jeg ellers ville have gjort.

Shiraz




6/9 2011 13:59 MicroMacro 046106



Mange tak for forklaringen.



5/9 2011 16:05 MicroMacro 046070



Jeg har lige set videoen og den er meget spændende og passer godt på de aktier i min portefølje, mange af dem har lave P/E værdier.
Hvis det stod 100% til min porteføljeforvalter så skulle vi bare købe alt op nu, men jeg har sagt at jeg gerne lige vil slå bremserne lidt så jeg har noget til senere "dryp køb". Men da han er klogere end mig er det også noget som jeg måske ikke burde blokere for.



5/9 2011 16:15 046072



Drypkøb er det smarte. Så du er nok den kloge af jer to.



5/9 2011 16:23 MicroMacro 046073



Dit svar ang. kloghed giver en noget ambivalent følelse!
I rkhanen's video omkring drypkøb, taler han om årlig køb, er det nødvendigt at vente 1 år?
Hvis markedet laver endnu et støtte dip på kort sigt er det så et drypkøb værdigt?



5/9 2011 16:29 146074



Nej årlige køb vil jeg ikke kalde drypkøb, en 4 gange per år er ok, med revurdering af casen efter hvert kvartalsregnskab.

Ambivalens er tegn på intelligens



5/9 2011 17:06 Nippon1976 146075



micromacro det lyder super klogt.... Specielt fordi jeg på ingen måder tror at vi har nået bunden. Jeg har et target der hedder 950-1000 for S&P.
Det er kun et foreløbig target, der er ingen der siger at vi ikke skal længere ned....




5/9 2011 17:14 MicroMacro 046077



Hej Nippon,
Det du skriver ang. lavt target er også hvad jeg har læst blandt andre skribenter og hvis det er konsensus blandt investorerne så føler jeg mig ikke så klog hvis jeg holder fast i mine positioner frem for at sælge og købe igen senere?
Da jeg er kommet ind så sent føler jeg at jeg kan gøre det med begrænset tab, men jeg kan også vælge at beholde hvad jeg har og acceptere et evt stort dyk og få en "gevinst" ved at kunne købe op for resten af min kapital på et meget lavere niveau? Hvordan klares psykiske dilemmaer som dette?



5/9 2011 17:21 Mumtaz 046079



MicroMacro - kan sagtens følge dig - har det på samme måde... du har fået købt 60-70 % op så vil jeg nok vente med at købe med de sidste 30% til du er mere sikker på bunden alternativ glæde dig over hvis markedet vender...

en anden mulighed er at sælge 20 % på rebound.. og så lave drypkøb som AKA skriver - jeg er også personlig hurtig til at købe alt og til høje kurser.. og så ærger man sig..




6/9 2011 09:24 renek 146097



Jeg har sat drypkøb til 1 år fordi de var det nemmeste at hive igennem et regneark

Drypkøb er rigtigt smart, men det endnu smarte at udvikle en algoritme (fint ord for regel) til at drypkøbe, ligsom makkeren bag AIM investering har gjort:

http://www.market-trends.net/blog/vil-du-tjene-1-000-000-ganske-automatisk.html

Så løber man ikke tør for penge. Det er drypkøberens største problem



5/9 2011 18:49 swingkid 046080



Stol på din rådgivers erfaring - og lade være at stresse over at markederne går op og ned. Din sammensætning virker rimelig konservativ - personligt ville jeg supplere med Sydamerika og Indien - og måske også sølv og Energi. Men fremtiden er svært at spå om - en udlejningsbolig i Brasilien eller Thailand, kunne også være intetessante muligheder for langsigtet investering.

sent from iPhone



5/9 2011 20:49 MicroMacro 046083



Tak for dit indspark swingkid. Det er svært ikke at blive meget påvirket. Jeg er spændt på hvor længe det tager mig før jeg kan slappe af - det er noget anderledes end at have alt stående sikkert i banken.



5/9 2011 23:13 Nippon1976 146091



micromacro husk altid på at det kun er penge at du ikke skal investerer pengen du ikke kan undvære.
Hvis man ligger søvnløs over det, så er Obligationer eller højrentekonto bedre..... Der er altid en risiko, når man vil investerer



6/9 2011 09:28 renek 146098



Jeg er helt enig med SwingKid:

Når du nu er gået igennem så meget besvær med at finde en rådgiver samt formodentlig betaler ham for at forvalte dine penge, må du endelig lade ham gøre sit arbejde og ikke "second guesse" ham. Ellers kan du lige så godt afbryde samarbejdet med ham.

Han har sin metode. Jeg har en anden metode som du allerede har bemærket inde på min hjemmeside. Sålænge hans metode hviler på et solidt fundament, så er du good to go. I stedet for at søge markedsoplysninger og gætte på hvornår du skal købe, ville jeg hellere fritte ham for grundlaget for hans metode. Han skal helst komme op med noget konkret.



6/9 2011 14:06 MicroMacro 046108



Mange gode pointer! Jeg tror mit primære problem er at jeg ikke havde sat mig nok ind i tingene inden jeg gik ind i markedet med min rådgivers assistance. Hans metode baserer sig på fundamentale værdier og hvis han analyserer sig frem til et godt tilbud på en Aktie så er mit indtryk at han ikke ændrer holdning før den har nået hans sell target. Hvis jeg kunne gøre det om ville jeg nok gerne have en rådgiver som bruger flere parametre. Jeg synes dit system virker mere intelligent.
Derudover så skal jeg prøve at lade være med at læse så mange dommedagsprofetier som jeg gør.




6/9 2011 14:45 renek 346113



Der kommer i denne uge en video med en gennemgang af Thorleif Jacksons Nordnet Portefølje. Der kan du måske få en ide om hvad du kan stille din rådgiver af spørgsmål.

Hvis du ikke allerede gør det kan du abonnere på nye indlæg:

http://www.market-trends.net/abonner




7/9 2011 10:36 TeamGarlic 046133



Vi sidder allerede og glæder os til den video, René ! Fortsæt det gode arbejde



7/9 2011 11:46 renek 146138



Sidder og redigerer Fredag tror jeg den kommer.



7/9 2011 12:50 TeamGarlic 246141



hmmmm...der skal jeg drikke Syrah/Shiraz fra hele verden i spandevis....bliver TotaltMums (c)



TRÅDOVERSIGT
























46138 Sidder og redigerer ..
7/9 11:46 renek 1