Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Venue Retail Group næste køb til porten !


46128 MaxProfit 7/9 2011 09:08
Oversigt

Med tanke på senaste månadens turbulenta börsfall visar ju VRG aktien upp bra defensiva kvalitéer!
Motståndet verkar ha hårdnat vid senaste "stresstest" sedan i förra veckan, inte många som säljer ut sig under 31 öre.
Undrar om inte VRG´s resultat kan leda till en flykt från mer misslyckade detaljhandelsbolag till den jämförelsevis tryggare famn bolaget har att erbjuda. Det är ju helt klart ett kärringen mot strömmen scenario vi kommer se i årsredovisningen. Kan VRG rentav tänkas bli en ny folkaktie, i stil med Clas Ohlsons utveckling på börsen dom senaste 10 åren?

Höst o vinterkollektion är dessutom sedan länge inköpt o därmed valutasäkrade så den starka kronans effekt kan vi åtminstone njuta av till nästa vår.

Jag citerar DI från i maj, dvs drygt 3 månader sedan:

"Venue Retail: Kursraketen har mer att ge
Uppdaterad 2011-05-23 08:35

Dagens industri rekommenderar köp av sko- och accessoarkedjan Venue Retail Group i måndagens utgåva av tidningen.
DI menar att Venue Retail Group har lyckats med det som såg omöjligt ut - att visa vinst. Försäljningen i kronor har visserligen stått och stampat en längre period men det beror på att flera olönsamma butiker har stängts. I jämförbart butiksbestånd pekar försäljningen uppåt månad efter månad, skriver DI.

Bolaget har sadlat om en skokedja till att bli mer av en accessoarförsäljare. Försäljningen av väskor, handskar och plånböcker sker i över 100 butiker i Sverige och Norge.

Enligt Dagens industris prognoser skulle VRG värderas till ett P/Ee-tal på 8 om man använder en schablonmässig skattesats. Detta speglar dock inte verkligheten eftersom VRG nu kommer att få valuta för sina tidigare förluster. Stora underskottsavdrag gör att den betalda skatten blir obefintlig under flera år och när man justerar för det sjunker P/E-talen i stället till knappt 6.

Även om Venue Retail Group redan har rusat med närmare 300 procent sedan botten i december 2009, tror Dagens Industri att det finns mer att hämta i aktien."


Sendt fra ProInvestor gruppen



7/9 2011 09:11 MaxProfit 046129



Ulf Eklöf
Vice styrelseordförande sedan juni 2010
Styrelseledamot sedan 2009
Född 1952

Övriga uppdrag: VD i Eklöf Invest AB och Eklöf Fastighets AB. Styrelseordförande i Ekerum Golf & Resort, Skilodge i Lindvallen, Östgöta Enskilda Bank Norrköping och i ett antal bolag inom Stadiumkoncernen samt styrelseledamot i Econova, Experium, PGA National Sweden, Svensk Handeloch Verkkokauppa Oy.

Aktieinnehav: 12 665 000 B-aktier eget innehav, 1 450 000 B-aktier via bolag

Anses som oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen samt till dess huvudägare.





7/9 2011 09:20 MaxProfit 046130



Danske Bank købte ca 10 millioner aktier i ranget 0.33-0.35 kr i midten af august.



TRÅDOVERSIGT