Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tre bud på en superaktie


46527 MaxProfit 20/9 2011 18:07
1
Oversigt



Har du brug for et tip til en sikker gevinst på et mildest talt hårdt ramt aktiemarked, er Aktieugebrevets Morten Langer leveringsdygtig i tre selskaber, der efter hans mening er svære at brænde nallerne på i det lange løb.

Morten Langer var en af indlægsholderne på årets Aktiemesse arrangeret af Dansk Aktionærforening, som finder sted på Hotel Scandic Copenhagen i disse timer.

På et overmåde velbesøgt seminar, hvor generation 60+ havde optaget samtlige stole, ledig guldplads i midtergangen og væggene langsindgangspartiet, gav Langer tips og tricks til den almindelige investors portefølje.

Han fremhævede tre selskaber, som nogle der er på vej frem i en verden, men som mere eller mindre er gået i stå. Det drejer sig om FLSmidth, Rockwool og rederiet Norden.

Gode nøgletal

Fælles for de selskaber er, at de har en lav gæld, at kvaliteten i deres informationsniveau er højt, at de er finansielt ekstremt stærke - og at de især for Rockwools og FLS' vedkommende er meget attraktivt prissat, mener Langer.

"Især den lave gæld er vigtigt netop nu. Når man er så finansielt stærk, skal man ikke låne penge til eventuelle opkøb. Og så er disse virksomheder alle markedsledende og eksponeret imod Asien, Mellemøsten og Rusland," lød det fra Langer - det sidste med henvisning til, hvor væksten i verden findes lige nu.

Han kan med egne ord "umuligt forestille sig", at disse tre aktier ikke ligger markant højere om tre år, eller hvor længe det tager markederne at vende tilbage til normale tilstande.

Tre kontante råd

Morten Lange havde desuden følgende generelle råd til den private investor uden et stort analyseapparat i ryggen:
•Hold øje med konjunkturer
•Pas på med at forelske dig i et selskab
•Gå efter billig værdiansættelse og en god ledelse, højt informationskvalitet og stærk markedsposition

"Med andre ord skal du forstå, hvorfor du køber en Aktie. Lad være med at stole på bankens anbefalinger, for den vil gerne have omsætning og spytter analyser ud," advarede Langer.

Han forudser, at gældskrisen vil fortsætte sin hærgen af verdens markeder den næste måned. Han vil ikke blive overrasket over et fald på yderligere 25 pct. i det tidsrum. Investorer skal holde øje med det trendsættende S&P 500-indeks i USA, der ifølge ham sætter retningen for alle verdens øvrige indeks over tid.

"Hvis S&P 500 går under indeks 1140, har vi et problem, for det udløse mange stop-loss handler," sagde Langer.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/215624/tre_bud_paa_en_superaktie.html



20/9 2011 18:25 turin 346528



MWL er en langt ringere analytiker end flertallet af bankernes analytikere. At S&P under 1140 skulle udløse masser af SL's står helt for MWL's egen regning. Han har ingen som helst viden om hvad der foregår.

- turin



20/9 2011 20:00 Nippon1976 046530



Enig...... Nu abonerer jeg ikke ikke på DAF, men efter hvad jeg har læst, så har de ikke ramt ret meget plet på det sidste



TRÅDOVERSIGT