Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Den pressede Næstved-basserede Max Bank, der i maj 2010 overtog den ligeledes hårdt pressede Skælskør Bank, overgår til Finansiel Stabilitet, hvis de ikke inden i morgen, d. 9. oktober 2011 kl. 18.00 kan tilvejebringe den foreskrevne kapital eller finde en anden løsning på bankens situation, vil lade sig afvikle efter lov om finansiel virksomhed. Dette må vurderes som en mere eller mindre umulig opgave, hvorfor det er mest sandsynligt at den inden weekenden er ovre, vil overgå til Finansiel Stabilitet.

"Vi er en bank, der gerne vil udfordre den traditionelle måde at drive bankvirksomhed på. Vi har en vision, og vi er fast besluttet på at styre efter den. Vi har gennemgået en ekspansiv udvikling, der involverer hele organisationen. Det har fået eksterne iagttagere til at betegne os som et mønstereksempel på visionær styring."

http://www.proinvestor.com/aktienyt/577200/Max-Bank-AS---fastsaettelse-af-foroeget-solvenskrav-og-beslutning-om-at-lade-banken-afvikle-efter-lov-om-finansiel-virksomhed



9/10 2011 00:10 Tonny9 047099



Tja....så røg der lige kr. 50.000,00 på den endegyldige tabskontoen.
Jeg klager ikke, jeg vidste jo det var en lottoaktie.
Men ærgeligt, fordi jeg var på vej ud af den Aktie.
Omvendt så kan jeg jo glæde mig over, at jeg har solgt halvdelen.
Desværre er der så nogen der har købt "sorteper" af mig, men sådan er det game jo, især når man tager chancen med "lottoaktierne".



9/10 2011 01:08 AnalyseThat 447100



Nu kender vi jo stadig ikke beløbet der mangler, og kan derfor kun konkludere ar der er noget galt med at Finsiel Stabilitet blot kan foretage et eftersyn, være uenig med adskillige eksperter ud i vurdering, og komme som en tyv om natten og sætte sådanne krav.

Det er helt uhørt at lukke ned uden der er noget helt galt, selv Amagerbanken fik en frist.... så jeg tolker det som enten et ret nyt tab at omkring 200 mio. som så vælter læsset, eller en Finansiel Stabilitet med en meget svag sag, der i princippet blot kan lukke 80 småbanker over en weekend, og dermed en lovgivning på området som er fraværende.

Nu er jeg så ret meget inde i regnskabet, og kan ikke se at det haster så meget medmindre det er beløb over 200 mio. og at de er kommet i løbet af de sidste par dage. De har haft gennengået Skælskær Bank med en tættekam, samtidig med at staten selv har en stor del af Max Bank i aktier. Det er simpel aktionærtyveri uden en ordentlig forklaring. Man skal lige huske at egenkapitalen har overdækning i rimelig grad, alt i forbindelse med fusionen blev gennemgået af staten, og godkendt.

Den måde man sætter krav på om ny kapital ligner bestilt arbejde fra staten, som jo blot kunne tilbyde 100 mio. mere. De har allerede 400 i klemme... Det er nu de nye ministre burde mande sig op og beskytte småbankerne, for de store kan de ikke styre alligevel.

Red banken, og red sydsjælland...



9/10 2011 10:12 Kristensen 447107



Tværtimod mener jeg blot Finansiel Stabilitet er begyndt at gøre deres arbejde ordentlig. Jeg formoder der kommer en fondsmeddelse senere i dag når det er endeligt omkring, hvor mange ekstra nedskrivninger FS har foretaget og hvordan det påvirker soliditeten - på samme måde som med Fjordbank Mors. Max Bank er stærkt eksponeret mod ejendomme og er en stor del af disse medtaget til for høj sikkerhedsværdi, kan det hurtigt løbe op i 200 mio. kr.

Eksponeringen inden for branchen "Bygge og anlæg", som i den sammenlagte bank udgør 8,6% samt ejendomme som udgør 24,9%. Dvs. i alt 33,5% af alt udlån.

Lever banken ikke op til det retningslinjer og den lovgivning der er for finansiel virksomhed, som mener jeg det er i orden at lukke dem. Iøvrigt kan det ikke komme som den helt store overraskelse, da den ofte har været debatteret.



9/10 2011 18:39 Tonny9 047112



Jeg ved ikke om Finansielt Stabilitet er begyndt at gøre deres arbejde ordentligt, eller om de er for nidkære i deres atbejde, ligesom jeg heller ikke kan bedømme om det er rimeligt at lukke Max Bank.
Det bliver vi klogere på i den kommende tid.

Men kikker jeg bagud og ser på Amagerbanken, så er jeg overrasket over den dividente på ca. 85% der kan udbetales fra konkursboet.

jeg vil påstå, at kan man fra en virksomhed der har været gennem en konkurs udbetale en dividente på 85%, så er det spørgsmålet, om virksomheden skulle have været lukket.

Skulle det senere vise sig, at Max Bank kan udbetale samme dividente, så er der noget der tyder på, at Finansielt Stabilitet måske er lige lovlig negativ omkring vurderingen af værdierne.

Men nu får vi se.



9/10 2011 08:25 Occam 147102



"visionær styring" er i øvrigt noget vrøvl. Mål, design og strategier kan være visionære. Men styring kan være stram eller detaljeret.

Der er noget uærligt ved folk, som bare skriver noget tilfældigt management bullshit i udstillingsvinduet.



9/10 2011 13:14 collersteen 047109



Trist, men kan jo ikke sige at man er overrasket. Og så dog alligevel, når den nu har klaret sig så længe.
Og der var trods alt 2,5%-point solvensmargin - selv efter større nedskrivninger end ventet i halvårsregnskabet.
Det var (endnu) en dyr weekend.



10/10 2011 08:43 collersteen 247129



Her efter et døgns tid må jeg indrømme at man stadig sidder tilbage med en del undren over hvordan en bank der er blevet tjekket i ho... og r... af FT gentagne gange (og som man ved at der må have været ført skærpet tilsyn med fordi banken jo har været fast inventar i top5 over truede banker pludselig kan gå fra 11% til 18% solvenskrav over night - groft sagt. Banken mener (naturligvis) at FT overdriver, men det er jo ikke til at vide hvad der er rigtigt eller forkert - udover at FT har det sidste ord. Men med udgangspunkt i Max kan FT vel ligeså godt lukke Aarhus Lokalbank, Vestjysk Bank m.fl. også i samme ombæring m.fl. Jeg synes i hvert fald lidt at man sidder med fornemmelsen af at FT kan lukke næsten en hvilken som helst bank over night hvis man vil. Det er blot et spgm. om at lægge de rette forudsætninger ind i beregningen af solvenskravet.

Når det så er sagt kan man i FT's afgørelse læse at man mener der skal nedskrives for yderligere 350mio kr nu og her. http://finanstilsynet.dk/da/Nyhedscenter/Pressemeddelelser/2011/~/media/Nyhedscenter/2011/Solvenskrav_Max_Bank_071011.ashx
Det er bl.a. komanditselskaber i Tyskland der har ramt dem. Man kan også læse at FT tager et hair cut på 10% af ejendomsværdierne i beregningen af sikkerhederne. Noget der nok må slå meget hårdt igennem på max, da man må formode at deres lån primært er 2. eller 3. prioritetslån til de tyske ejendomme og at de dermed som udgangspunkt har ligget i spektret fra 65-70% af ejendommens købspris og op. Med lidt generelle ejendomsværdifald og så et hair cut på 10% kan det ikke være meget sikkerhed der er tilbage, hvis man altså ser bort fra kommanditisterne, som vel andet lige også må have haft noget at komme med.

FT har tjekket alle store engagementer over 20mio kr - 58 stk ialt - så man må formode at de har endevendt banken godt og grundigt. Man kan så i det lys overveje hvorfor man ikke har foretaget en sådan inspektion før. Og hvis man har, hvad kom man så frem til dengang og hvordan kan der være så stor forskel på de 2 undersøgelser.

Hybridlånet fra staten er vist kun på ca. 200mio kr, så ikke engang en konvertering af dette ville have reddet banken.

Spørgsmålene er mange - nu må tiden vise om vi bliver klogere på det hele. Rigere bliver vi aktionærer i hvert fald ikke. Vi kan dog ikke komme og sige at vi ikke var klar over risikoen ved Max, men lidt overrasket har man jo trods alt lov til at være.




10/10 2011 09:54 collersteen 147140



Max bank er jo dog ikke den største skandale i aviserne her i weekenden - den titel må dog klart siges at tilhøre DSB. Nu er det godt nok EB så man skal jo nok trække lidt fra, men det er jo dog stadig en ABSURD historie
http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1635686.ece

Hvor svært kan det være at indkøbe tog? Nu har man lavet toge i 150-200 år...og så skal man alligevel have fat i noget uprøvet, nydesignet Italiensk skrammel.

Man bliver jo Ultra-liberalist af den slags historier og er jo på nippet til at forlange privatisering af hele den offentlige sektor. Selv ikke i en stor privat organisation ville man kunne tage så mange forkerte og inkompetente beslutninger....tror jeg.



10/10 2011 10:07 TeamGarlic 047142



Den historie er en mega-skandale !! Igen igen bevises det, at den første pris aldrig er den endelige pris og der er udvist så eklatant naivitet og udeladelser af krav til leverandøren, som menigmand kunne udtænkt uden stort besvær - f.eks. test af at man er i stand til at koble tog sammen !



10/10 2011 08:47 TeamGarlic 047130



Det bliver spændende at høre, hvad de konkrete årsager er til, at Max Bank skulle hæve sin solvensprocent så kraftigt på så kort tid. En noget nær super-umulig opgave. Ved halvåret var den 14% og Finanstilsynet forlangte 18%.

Max Bank var vel stadig involveret i Tower Group, men havde fortsat en voldsom eksponering mod ejendomssektoren, som har lagt dem ned.

Jeg føler med de stabs-medarbejdere, som fulgte fra Skælskør Bank til Max Bank og formodentlig i mindre stil får lov at følge med over i Spks. Sjælland, der kun overtager halvdelen af alle medarbejdere.



9/10 2011 16:26 047111



Kommer bag på de ansatte.

http://politiken.dk/erhverv/ECE1417348/tillidsmand-det-kommer-som-en-bombe-for-os/



9/10 2011 20:33 047113



Aftale om Max Bank tæt på.

http://politiken.dk/erhverv/ECE1417475/formand-for-skraldeselskab-vi-er-meget-taet-paa-aftale-om-max-bank/



9/10 2011 21:44 cyber 047116






9/10 2011 21:49 cyber 047117



Sparekassen Sjælland køber de sunde dele af Max Bank



9/10 2011 21:52 Kristensen 047118



Det må man sige er hurtig handling, hvilket må betegnes som meget positivt!



9/10 2011 21:55 cyber 047119



Det er under bankpakke IV, hvilket betyder at samtlige indskydere er sikret, men desværre må aktionærerne som sædvanlig betale prisen..



9/10 2011 21:56 Kristensen 047120



Bider især mærke i:

"Samtidig er alle indskydere formentlig sikret."

Det må betegnes som en stor sejr.

De 23.000 aktionærer må dog erkende, at deres penge er tabt.



9/10 2011 22:00 047121



Ole Sohn består sin første prøve.



9/10 2011 22:07 Kristensen 147122



Han må jo også være på hjemmebane. Han nationaliserer jo dele af en bank ;)



9/10 2011 22:12 047123



I er nogle hårde drenge



9/10 2011 22:15 047124



Her Ole Sohns overvejelse. http://finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/article1015882.ece



10/10 2011 08:39 TeamGarlic 047128



Det var første skridt i en række af many to come... hans vådeste drømme bliver til virkelighed.



10/10 2011 09:04 Occam 047132



Staten kan tabe 4 mia på Max bank.
http://epn.dk/brancher/finans/bank/article2572745.ece

Max bank er den 10ende bank, der krakker på 3 år. Der er ikke et par enkelte rådne æbler i kurven. Hele branchen er fordærvet.

Som alternativ til at lade bankdirektører spille roulette for statens penge, er det da en relevant overvejelse at nationalisere det hele.



10/10 2011 09:16 047134



Det er ihvertfald meget svært at forsvare som investor at putte penge ind i de financielle virksomheder, da man ikke kan gennemskue - på nogen meningsfuld måde - boniteten af deres udlån. Og med et Finansiel Stabilitet som pludselig kan hæve solvensgraden over natten er det faktisk temmeligt gambler præget.

Det er vel kun de 5 store, som jeg vil være relativt trygge ved ikke bliver lukket, men det gør det stadig ikke til gode investeringsobjekter.

Stay away from the banks!



10/10 2011 09:21 Fiskemanden 047135



Jamen ...... Er det Finansiel Stabilitet der " pludselig" forhøjer solvensgraden .........??
Eller er det skræmte bankdirektører som har svært ved at sove om natten mens de håber på et ejendomsmarked der skal vende,så de ikke skal tage de nødvendige nedskrivninger,der så vækkes af deres Tornerosesøvn !



10/10 2011 10:04 TeamGarlic 047141



Jeg tror, at du har ret i begge dele !
Bankerne og alle andre håber så inderligt, at markederne vil rette sig, så man kan orden i bøgerne igen. Men selv hvis ejendomspriserne stabiliserede sig, så har de stor gæld, som skal serviceres.

FS gennemgår bøgerne og alle vurderinger er vel under indflydelse af den tid, som vi nu oplever. Høres R-ordet for meget, så bliver de måske mere forsigtige i deres værdiansættelser og så stiger solvenskravet.



10/10 2011 09:24 TeamGarlic 047136



Hmmm... hvilken effekt har de, at de er too-big-too-fail ? Man kan vel godt opleve, at bankerne bliver opslugt af Finansiel Stabilitet og aktionærerne mister alt ?



10/10 2011 09:25 collersteen 147137



Så får sensationspressen vist også frit løb der. 4 mia kr vil være helt absurd i en bank med udlån på 6mia, hvoraf man allerede har "solgt" 3mia kr udlån videre til Sparekassen Sjælland. (hvor direktøren i øvrigt i radioen lige har sagt at man KUN har overtaget de gode kunder - lidt vildt at man så også skal have en medgift med, men det er en helt anden diskussion)

Iøvrigt er der en væsentlig skrivefejl i artiklen når der står at indskyderne i amagerbanken tabte 85% af deres indskud over 750k. Det er omvendt, således at man fik 85% og således kun tabte 15%.

Iøvrigt lidt sjovt at Ole Sohn bekræfter at man har overskud på bankpakkerne...det kunne være sjovt at tjekke om det er en holdning SF (og resten af den røde fløj) har haft hele tiden...



10/10 2011 09:32 Occam 047138



"Journalister kender ikke forskel på millioner og milliarder." Jeg kan ikke huske, hvem herinde der skrev det. Men det forklarer vældig godt meget af det, der står i aviserne.



10/10 2011 23:29 collersteen 247157



Nu er vi jo tit ret grove ved finansjournalisterne og FT i særdeleshed (indrømmet, jeg er nok selv en af de værste), så jeg tænkte at jeg lige ville smide dette link, fordi værtinden faktisk gør det ganske godt. Hun er inde i stoffet og får stillet nogle gode direkte spørgsmål - og så synes jeg også at man skal lægge mærke til interviewet med Ulrik Nødgaard fra FT ca. 5-10 min inde udsendelse. Han gør det godt og virker troværdig og reel. Det er altsammen i kl. 17 udsendelsen.
http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-8932272:se-finansnyheder-fra-tv-2-news.html

I kl. 12 udsendelsen kan man til gengæld se et interview med H. Bjerre Nielsen (som jo var såkaldt direktør i FT i tiden op til finanskrisen). Han virker bestemt ikke overbevisende og har en kedelig måde at tale på som nemt kommer til at virke arrogant, overfladisk og Hellerupsk. (det var den diplomatiske version )



11/10 2011 09:22 collersteen 047168



I tilfældet med Max er historien også at det mere er konjunkturernes skyld at banken nu vælter. (selvfølgelig grundlæggende pga. en dårlig kreditbog fra gamle dage, men helt aktuelt er det altså konjunkturerne)

Vi ser det også med Sydbank idag der fyrer og hæver renterne pga. en svagere samfundsøkonomi.

Generelt et skidt tegn for banksektoren som helhed og i særdeleshed for aktionærerne. Vi var jo småt begyndt at have små håb om at udfasningen af bankpakke-betalingerne så småt skulle begynde at slå igennem på en bundlinje der heller ikke ville være skæmmet af katastrofale udlån til fantasterne. Nu er vi så derhenne hvor der vil begynde at komme "ægte" nedskrivninger på lån som følge af dårlig samfundsøkonomi - det vil nok være en øvelse der i stor grad vil skille fårene fra bukkene og putte det sidste søm i kisten på de banker der har hutlet sig igennem tilværelsen. Desværre.

Vi har dog over de sidste bankkrak set en stigende "tilbagebetaling" til indskyderne over 750k - hvilket jo kan indikere en udvikling, hvor vi så småt nærmer os et punkt, hvor bankerne får reageret i tide og man ender med en (omend lille) betaling til aktionærerne i et "krak" (fusion m.v.).
Alternativt kan forklaringen jo måske også blot være at der bliver færre og færre indskydere med over 750k i de udsatte banker.

Vi får at se - men det ser ikke godt ud for bankerne pt.



10/10 2011 12:09 047143



Patienten døde kl 7.00 i skifteretten.


SELSKABSMEDDELELSE

Der henvises til indholdet af selskabsmeddelelse nr. 16/2011, dateret 9. oktober 2011.

I forlængelse heraf skal det oplyses, at Skifteretten i Næstved mandag den 10. oktober
2011, kl. 7.00, har afsagt konkursdekret over Max Bank A/S.

Som kurator har Skifteretten i Næstved udpeget advokat Boris Frederiksen, København.

Nationalbanken oplyser, at statsgaranteret usikret gæld og SPV-obligationer, der er
udstedt på basis af statsgaranterede lån til danske penge- og realkreditinstitutter, som
opfylder Nationalbankens standardbetingelser, fortsat kan stilles som sikkerhed for lån i
danske kroner med uændrede vilkår.

Henvendelser vedrørende konkursboet kan rettes til advokat Boris Frederiksen, Vester
Farimagsgade 23, 1606 København V, e-mail: BOR@kammeradvokaten.dk, telefon
nummer +45 33 15 20 10.




10/10 2011 12:25 collersteen 047144



Og igen igen hedder bedemanden Boris Frederiksen.
Kunne være interessant at se hvor mange omsætningskroner der er røget i Kammeradvokatens kasse som følge af ejendomskarusellen og dens følgevirkninger.



11/10 2011 10:35 collersteen 147169



En lille pikant sidehistorie til Max-konkursen og overtagelsen:
http://www.business.dk/finans/spar-sjaelland-rystede-max-banks-fundament

Det er dog nok en lille fjer der er forsøgt pustet op til 5 høns, men interessant er det da.



TRÅDOVERSIGT





















47123 ..
9/10 22:12 0