Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kronos Worldwide Q3 & Titanium dioxide (TiO2)


47578 Aspekulant 23/10 2011 23:05
Oversigt

Kronos Worldwide kommer med Q3 regnskab den 3. november før åbning, og efterfølgende med CC kl 9 CDT. (CDT er 7 timer efter DK så vidt jeg ved, hvilket vil sige kl 16 DK tid).

Før jeg kommer med mit bud på regnskabet, så lige lidt generelt info til dem der ikke kender til branchen.

Kronos producerer titanium dioxide pigment, som bruges i rigtig mange forskellige produkter pga dets lysstyrke og meget høje brydningsindeks. Deres største marked er maling som udgør ca 50%, plastik ca 35% og papir ca 5%. Geografisk fordeler deres mere end 4000 kunder sig omtrent således: 53% Europa, 33% USA, 10% Asien, 4% row. De fem største producenter stod for ca 63% af den globale produktion i 2010 - DuPont som den største med 23% og Kronos 10%.

Kronos har selv 2 miner i Norge, der leverer Ilmenite malm til deres fabrikker, hvilket delvist sikrer dem mod prisstigninger på råmaterialer. Minerne leverede i 2010 328 ton af deres samlede forbrug/salg af malm på ca 800ton. (De sælger ca 2/3 af deres malm fra minerne videre).

EPS
EPS estimaterne for Q3 ligger på $0,80 i snit, og i Q1 og Q2 var EPS henholdsvis 0,54 og 0,77. Estimaterne er blevet overgået af de faktiske resultater de seneste 6 kvartaler, med undtagelse af forrige kvartal, hvor de ramte $0,02 for højt. EPS info: http://staging-retail.ccbn.com/company.asp?ticker=KRO&client=cb

Jeg tror estimaterne rammer en del for lavt i Q3, og det er en af årsagerne til at jeg i torsdags købte en portion aktier i Kronos (til ca 17,5). Forklaringen ligger i prisstigningerne.

Prisstigninger
Gennem hele året har de annonceret prisstigninger ligesom de øvrige producenter, og den store efterspørgsel ift udbudet betyder, at kunderne fortsat køber produktet. Udover de kan være nervørse for om de kan få leveret de mængder de skal bruge, vil de også være motiveret til at fylde deres lagre så meget som muligt, da yderligere prisstigninger er annonceret/forventet. I branchen er det normalt med et 90 dages varsel før prisstigninger træder i kræft, og for Kronos vedkommende har jeg læst at dette varsel omfatter ca halvdelen af deres kunder. Dvs at prisstigninger annonceret i Q2 vil ramme bundlinjen i Q3.

Hvis man sammenligner prisstigninger annonceret af Kronos i Q2 ift Q1, ligger stigningen i vest Europa og Tyrkiet på omtrent samme niveau, men i ROW er stigningen næsten dobbelt så stor i absolutte tal, og i Nord Amerika er de mere end dobbelt så store. Derudover er prisstigninger annonceret i Q3 for Europa og ROW, som i øvrigt er væsentlig højere end de i Q2, med effekt fra 1. september.
Link til annonceringer fra Kronos om prisstigninger: http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=149203&p=irol-news&nyo=0

Jeg regner med at salgsvolumen vil være en anelse højere i Q3 ift Q2, da de har meldt ud de kører tæt på 100% kapacitetsudnyttelse hele året, og pga timing/leverings problemer i slutningen af q2 var volumen her lidt lavere end Q1. Dette vil altså tælle med i q3 i stedet. Prisstigningerne op til Q2 betød et spring op i EPS på $0,23 for kvartalet, så umiddelbart burde de endnu større prisstigninger med effekt i Q3 betyde et endnu højere spring i EPS for 3. kvartal og lande på over $1. Så hvad er forklaringen på at analytikernes estimater ligger på $0,80, som blot er en stigning på $0,03 sammenlignet med forrige kvartal?

Råvare prisstigninger
Mit bud er at de er nervøse for Kronos' udgifter til råmaterialer, og de regner med de udligner deres stigninger på slut produkterne. I Juni annoncerede det største titanium mineselskab Iluka, en prisstigning på deres malm på 70-75% for andet halvår 2011, og jeg tror især det er denne der skræmmer analytikerne. Det er også umiddelbart tal der kan få folk til at lede efter salgsknappen i panik, men lad os se lidt nærmere på hvad det betyder for Kronos. (Stigningen på 70-75% er baseret på prisen/ton på henholdsvis $770 og $640 (afh af TiO2 indholdet), og i snit giver det en stigning på ca $528/ton.)

Som nævnt ejer Kronos selv to miner, der faktisk leverer mere ilmenite malm end de har behov for, og det overskydende sælges til 3. part. Dette salg af overskydende malm udgør ca 3% af deres samlede salg, og det bliver positivt påvirket af prisstigningerne. Ilmenite malmen udgør ca ¼ af deres malm behov, hvor de resterende ¾ udgøres af titanium slag (som er et mellemprodukt produceret fra ilmenite), og rutile malm som de primært køber fra Iluka.

I meddelelsen fra Iluka kan man se en bemærkning om, at prisstigningerne er relateret til "det meste" af deres TiO2 salg, og det åbner jo muligheden for at Kronos ikke er påvirket af stigningen eller måske i mindre grad. - her lige den præcise formulering: "The agreements relate to most of Iluka's planned second half high grade titanium dioxide sales" ... "Pricing outcomes for individual customers across all of Iluka's product suite may vary, depending on product specifications, quantities provided, as well as other arrangements.".

Jeg gravede lidt efter info om kontrakt mellem Iluka og Kronos og fandt at de faktisk har en kontrakt på Rutile malm, der først udløber i slutningen af 2011. C/P fra deres kontrakt forhold omkring råvarer:
"We purchase chloride process grade slag from Rio Tinto Iron and Titanium under a long-term supply contract that expires at the end of 2011 and from Exxaro TSA Sands (PTY) LTD under a supply contract that expires in December 2013. We purchase upgraded slag from Q.I.T. Fer et Titane Inc. (a subsidiary of Rio Tinto Iron and Titanium) under a long-term supply contract that expires at the end of 2015. We purchase natural rutile ore primarily from Iluka Resources, Limited under contracts that expire at the end of 2011." ... "Many of our raw material contracts contain fixed quantities we are required to purchase, although these contracts allow for an upward or downward adjustment in the quantity purchased. The pricing under these agreements is generally negotiated annually."
http://www.faqs.org/sec-filings/110307/KRONOS-WORLDWIDE-INC_10-K/

Noget kunne altså tyde på at de ikke bliver ramt af prisstigningen i Q3/Q4. Jeg kunne dog godt forestille mig, at de er gået med til en mindre prisstigning på trods af kontrakten, for at sikre et godt forhold til deres leverandør og sikre fremtidige leverancer. Udtalelser fra deres CEO Steve Watson og CFO Greg Swalwell under Q2 CC, mener jeg peger i samme retning:

"Although, the ore supply situation is tight, we believe our long-standing relationships with our key suppliers will allow us to have an assured supply of feedstock while the supply shortage continues. We do however believe our feedstock cost will increase significantly in 2012. We are partially hedged against these cost increases due to our backward integration. We supply 100% of our European sulfate production or feedstocks from our mine to Norway." ... "Overall, we currently expect that our per unit metric ton cost of TiO2 will increase between 10% and 15% for all of 2011 as compared to 2010, which is consistent with our cost expectations at the end of the first quarter of this year." (fra Seeking alpha: )
http://seekingalpha.com/article/284195-kronos-worldwide-discusses-q2-2011-results-earnings-call-transcript

Dette var to måneder efter Iluka's meddelse om prisstigningerne.

Det er efterhånden blevet et langt indlæg, men lige et par hurtige kommentarer her til sidst: De er godt i gang med at betale af på deres gæld, med mindre rente udgifter som resultat. Der har været en hel del insider køb siden august, hvilket som regel er et godt tegn for aktien. De overvejer både at opstarte ny kapacitet eller at købe sig til mere kapacitet, og nogle spekulerer i opkøb af/dele af Tronox som har en markedsandel på ca 7%.

Ny kapacitet vs efterspørgsel
I 2010 lå den globale produktion på ca 5mio ton og estimater på efterspørgslen viser, at det vil stige med ca 200k ton årligt. De store producenter har meldt ud at de kører tæt på 100% kapacitet, og kun én af dem, DuPont, har annonceret ny kapacitet som skulle blive ca 350k ton i 2014. Estimater viser at der i Kina vil blive tilføjet ca 770k ton frem til 2015.

Jeg har vedlagt et ss af mit excel ark med prisstigninger annonceret af Kronos i år.

TiO2, TOR Minerals, KRO




24/10 2011 14:04 Nippon1976 047589



Her lige et hurtigt bud på et target.
Det er også vær at bemærke at vi har et gap nedad til til 18,1 som måske skal fyldes, så det kunne være et godt muligt entry.



24/10 2011 22:07 Spiff1000 047603



Godt entry er over 20.15 - break out of bull flag...

Den ser godt ud - tak for info!

Spiff



25/10 2011 08:31 Aspekulant 047606



I øvrigt tak for TA input begge to. Altid rart at få den vinkel på også.

Deres konkurrent Huntsman som har en markedsandel på ca 9%, kommer med regnskab den 2. nov, og hvis de skuffer falder Kro sikkert også denne dag. I så fald kunne det bruges til at komme ind i Kro før deres regnskab dagen efter.
Jeg har ikke undersøgt Huntsman's forhold og kontrakter på malm, samt deres annoncerede prisstigninger, men det burde man nok inden regnskab.



24/10 2011 22:22 Aspekulant 047604



Lige en rettelse ifm salgsvol.: Vol i 2011-Q2 var lidt lavere end Q2 sidste år, og altså ikke lavere end 2011-Q1, som jeg fik skrevet. Det ændrer dog ikke på at de tons, der pga leveringsproblemer ikke blev leveret i slutningen af sidste kvartal i stedet vil tælle med i q3.
De sidste 3 kvartaler har de i øvrigt sammenlagt produceret 17k ton mere end de har solgt, så de har opbygget et mindre lager, som potentielt kan være solgt i q3.

Den er steget rigtig pænt igen i dag, oppe 6,26% :)



25/10 2011 13:33 Nippon1976 047630



fik ikke lige lagt chart ind kan jeg se.... jeg gør det lige senere



25/10 2011 17:05 Nippon1976 047635



Her lige chart

TiO2, TOR Minerals, KRO




25/10 2011 18:32 Aspekulant 047636



Takker - har faktisk solgt i dag ovenpå de store stigninger siden jeg købte i torsdags. Fulgte det gode råd om at tage profit!

Den ser ikke rigtig ud til at ville over 20.2, og jeg håber at fange den længere nede senere på ugen/senest den 2. nov.



25/10 2011 18:35 Kristensen 047637



Hey Aspekulant!

Tak for et super og gennemført indlæg! Det er rimelig attraktiv ud, ikke mindst på baggrund af de fundamentale forhold, jf. http://finviz.com/quote.ashx?t=KRO

Den ryger på observationslisten og kan vise sig at være en god langsigtet investering på lang sigt, ved tilbagefald.



27/10 2011 20:33 Kristensen 047728



Der er fart over feltet her til aften i US - 13,50% op..



27/10 2011 20:56 Aspekulant 047730



Ja det må man sige, og nu ~14,5% oppe. Jeg tradede den i går med held, men solgte ca 20min før luk pga eu mødet. Kom ind igen ved åbning i dag til 21,7, så kom med på en del af dagens stigning.
Regner med at holde til regnskab nu.
TA folket må vel også være glade for hvad de ser? :)



27/10 2011 23:27 Aspekulant 147739



TOR Minerals International Inc (TORM) kom med et godt q3 regnskab lige efter luk i dag, og selvom de er et lille selskab, kan det måske give en indikation af hvad vi kommer til at se fra Kronos.

Highlights:
- 3Q11 revenue increased 51% to $11.4 million
- 3Q11 diluted net income increased to $1.1 million versus 3Q10 diluted net income: $0.2 million
- 3Q11 diluted EPS: $0.33 versus 3Q10 EPS: $0.09
- Revenue for the nine months ended September 30, 2011 increased 41% to $31.5 million
- Diluted net income for the nine months ended September 30, 2011 increased 113% to $2.9 million
- Diluted EPS for the nine months ended September 30, 2011: $0.86 versus Diluted EPS for the nine months ended September 30, 2010: $0.48

http://torminerals.com/News-downloads/release_102711.html

CC mener jeg er kl 24 (eller 23 dvs er startet) - find den her:
http://www.investorcalendar.com/IC/CEPage.asp?ID=166237



2/11 2011 16:36 Nippon1976 048003



Jeg vi købt en portion i 20,45. Købte i håb om en dobbeltbund, det sket desværre ikke helt, men det ser ud til at det alligevel ikke var noget skidt entry.
Jeg har ændre lidt på mine streger for at finde mulige targets.
Vi har brudt neckline i noget, ligner en IHS hvor vi har et kortsigtet target, der hedder ca 26. Det er dog muligt at vi ikke helt når der op, da der er mulighed for en del modstand ved sidste top 24 og SMA200 ved ca 25. Derfor vil min targetzone hedde 24-26.

Når vi der op har vi også brud på en symetrisk triangle og et nyt target på lidt længere sigt. targetzone for den hedder 31,8 til 32,65 hvilket også vil være et gapfill.

Hvis vi til gengæld ikke bryder modstanden 22,75 kan der være langt til bunden.

SL bør være 20,2

TiO2, TOR Minerals, KRO

TiO2, TOR Minerals, KRO




2/11 2011 22:39 Aspekulant 248030



Velkommen ombord i Kro Nippon :) og tak for TA indspark + charts, som ikke er min stærke side.

Huntsman kom med et godt regnskab i dag som gav +14,5% på kursen, og det smittede af på Kronos som steg ca 8%.

Jeg har lyttet med på CC fra Huntsman i dag, og et par ting jeg noterede mig var:

Prisen på malm:
Jeg synes deres forklaringer omkring priserne er meget uklare, da de anvender og blander nogle forskellige termer, som "ore price" og "price in TiO2 terms". (De forskellige typer malm indholder forsk. mængder TiO2). De nævner dog senere at de i 2011 ser en stigning på malm prisen på ca 20%, og fra Q2 til Q3 er deres salgspris på pigmenter steget 15%.

Deres gennemsnitlige pris for pigmenter i Q3 var $3650/ton.

Ift kontrakter på malm er tendensen at de går fra 1-3 årige til kortere kontrakt perioder.

Salgs volume:
Sammenlignet med samme kvartal sidste år, faldt deres volume med 8%, men de forklarer at årsagen var, at deres lager af færdige produkter var mindre op til 3. kvartal 2011 sammenlignet med q3 2010. De solgte alt de kunne producere.

Det ser jeg som et rigtig godt tegn for Kronos regnskabet i morgen, da de ud fra mit regneark med produktion vs salg, ser ud til at have haft mere pigment på lager ved indgangen til Q3 i år end de havde sidste år. (ca 13k ton mere).

Bliver spændende i morgen.



3/11 2011 17:14 Nippon1976 048098



hej aspekulant

Som sagt så bryder den ikke 22,75, så se at få skudt den af og fang den evt. længere nede. Jeg har lige solgt i 22,2



3/11 2011 18:46 Aspekulant 048102



Ja ser ud til at 22,75 modstanden holder. Jeg solgte faktisk et par min efter åbning omkring 22,5 pga de skuffede mig på EPS med 0,74. Jeg havde som nævnt håbet på 0,90+.

Deres salg endte på 136k ton, hvilket også var lavere end jeg forventede, og det er selvf. noget af forklaringen på den lavere EPS.
Det var meddelt at noget af salget fra Q2 ville blive flyttet til Q3 pga timings problemer, men de tons blev udlignet da samme "problem" opstod i dette kvartal ifølge regnskabet..

De har trods alt givet en fin gevinst her op til Q3, og nu håber jeg også at samle op længere nede.

Ser stadig fint ud for branchen, men man skal være opmærksom på at Q4 og Q1 er dårligere kvartaler sammenlignet med 2 og 3, volumen mæssig.



3/11 2011 19:34 Nippon1976 048104



hmmmm, nu stiger den stille og roligt, er pt
23,06, spændende om den holder sig over 2,75



TRÅDOVERSIGT