Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Markedsupdate 10-12


49674 Nippon1976 10/12 2011 15:38
Oversigt

S&P har nået mit downside target 1220-1225, dog kun i futures (se vedlagt chart), hvilket betød at jeg lukkede alle mine short portioner og er begyndt at finde kortsigtede longpotioner og har også købt et par.
Vedligger også lige mit S&P chart. Her ses på en opadgående og en nedadgående trendkanal. Det er et aggressivt kald, da der helt sikket er mulighed for at vi skal ned og ramme bunden af den blå trendkanal. Dette ændre ikke på muligheden for et julerally med target lige over 1300. I et forsøg på at styre mine long portioner har også langt en Andrews pitchfork ind som jeg kan bruge som Stop Loss. Den konservative venter med køb til brud på sorte nedadgående trendkanal.
Andre indikatorer jeg bruger til mit køb her er RSI, hvor det ses at den har lavet en retest af udbrudslinjen. EURO/USD følger også SPX eller omvendt, da den tit er lidt foran SPX og her ses bullish divergens på 60 min chart.

OMXC20 ser lidt anderledes ud end SPX, hvilket både gør det lettere og sværere at handle.
Hvis vi først ser på weekly chart, så ser det super indakt ud. Der er en tydelig opadgående trendkanal. Vi har et tydligt modstandsområde ved et gap, som sagtens kunne kollidere med den røde nedadgående modstand. Rammer kursen begge på samme tid vil den 9 ud af 10 gange falde tilbage. Man kan også skimte en mulig rising wedge markeret med sort linje.

Daily chart ser knap så bullish ud. Her ses tydeligt en rising wedge og desværre også med bearish divergens på både RSI og MACD.
Jeg har lagt et par modstandslinjer ind, så er lagt i gab-områder som kan bruges som hjælp til at handle, samt et par glidende gennemsnit. Man kan se at sma50 passer godt med bunden af wedgen så det er muligt at vi skal ned og finde support her, det kan også sagtens være at vi finder support i 373-området og til sidst er det også en mulighed at vi fortsætter op til modstands området.
Jeg prøver at holde mig åben for alle tre senarier og handle på udviklingen.
Da det er et svært marked prøver jeg at holde mine SL stramme for at undgå tab også selv om det kan betyde, jeg går glip af noget profit. Jeg kan se, at profferne heller ikke er enige og at mange af dem rammer forkert, så be carefull out there.

SP 500 US USD

SP 500 US USD

SP 500 US USD

SP 500 US USD




10/12 2011 16:25 Nippon1976 549675



Da skal da også lige være et lille oplæg til debat om hvilke Aktie, der vil performe bedst.

1) APM ligger lige til højrebenet her i 36500, hvis den finder support. Target er 38500, hvor dan så laver en dobbelttop og måske også møder nedadgående modstandslinje.

2) Carlsberg er for mig stadig den mest bullish Aktie i C20, så derfor også et naturligt køb. Uanset om vi har en opadgående trendkanal eller eller wedge, så ligger vi på bunden af noget, så mandag vil fortælle retningen. Target er stadig 440

3)Danske bank ser også spændende ud og ligger pt i bunden af en symetrisk trekant. Sådan en kan bryde ud beggge veje, men jeg synes at undertonerne ser mere bullish ud end bearish det kunne se ud til at der var god støtte i 74. Man kan også indtegne en mulig ascending triangle, som også er et bullish tegn. Target er 93,5.

4)DSV ligger ligesom Danske bank også i bunden af en symetrisk trekant, her også med bullish undertoner. Target for den er 122-127,5.

5) Sidste favourit er TDC som ligger i en ascending triangle. Den har både haft sit udbrud og en retest af udbrudslinje og er dermed også et klart køb. Med ascending triangle, skal man passe på med at køre med for tætte SL, da den er overkøbt og sagtens kan falde under udbrudslinje før den skyder af som en raket. Det er her også vigtig at tage profit i targetzone, da de tit falder kraftigt bagefter.

GN Store nord, Lundbech og Novozymes kunne også være mulige raketter, da alle ligner bullflags. De har dog ikke givet købssignaler endnu, så meget muligt at jeg skifter over til dem senere.



Tre jeg ikke vil røre ved at sydbank (decending triangle) topdanmark (rising wegde) og tryg (rising wedge) som alle er bearish patterns.

Rigtig god weekend.
Thomas

SP 500 US USD

SP 500 US USD

SP 500 US USD

SP 500 US USD

SP 500 US USD




10/12 2011 16:30 Deflation 049676



Fint at se dit indlæg illustreret ved charts.

Jeg er meget i tvivl om markedet (SP 500) kan drives højere op nu, da EU-aftalen ikke har åbnet for en likviditetstilførelse via EU-obligationer.

Jeg forventer, at en eller flere europæiske banker kan kollapse nårsomhelst. Desuden har vi en græsk default foran os. Bemærk, at GS på bare en uge pludselig vender på en tallerken og sætter den europæiske bank-sektor på "neutral" fra "sælg". Det kunne være signal om, at GS vil reducere deres eksponering i europæiske aktier netop fordi, de har samme forventning som jeg har. Når det sker står vi foran en meget alvorlig situation, hvor flere banker kan blive revet med. Samtidig vil der opstå et fornyet pres på fallentlandenes statsobligationer i EU. ECB vil næppe kunne støtte dem i særlig høj udstrækning.

EUR/USD er meget tæt på at bryde en vigtig støtte og det kan føre til en ret kraftig stigning i USD og dermed et pres nedad på commodities og aktier.

Havde market virkelig haft energi ville det allerede fredag ha' taget MA200 ud og lukket over. Det sket ikke. Tværtimod nåede vi ikke engang derop.



10/12 2011 17:16 Nippon1976 049679



Hej Deflation

Jeg er stort set enig i dine makrobetragtninger, tror dog at vi skal et par procent mere op inden vi skal stejlt ned. Så mit gæt er at vi konsuliderer/stiger resten af dec. inde kraftigt fald. Det giver også de store mulighed for at slippe stille af med nogle poster.

Jeg er enig i dit USD syn (vedligger lige mit chart. bemærk at USD har haft en RSI på over 50 i hele uptrenden, så et rebound her omkring 50-området er sandsynligt.

Men som sagt, så synes jeg det er et svært marked og jeg er meget kortsigtet og afventer hvornår jeg skal gå all in short.

SP 500 US USD




10/12 2011 17:27 Deflation 049680



Jeg er gået all in i short-positioner. Desværre er 50 % af min entry sket på et uheldigt tidspunkt (lige før det koordinerede centralbank-indgreb, hvor "USD-swaprenten" blev sænket. Det svækkede kortvarrigt USD og sendte aktierne op.

Jeg tør ikke at være ude af shorts nu.



10/12 2011 19:15 cykling 049681



For mig og se er det ikke så svært og spå om fremtiden, hold jer til aktier og industrier som levere til et marked med stigende behov, se historisk på det og se bort fra midlertidige kriser.Køleskabe, biler, fødevare, sundhedssektoren og energi er fremtidens vækst potentialer lige som de har været det de sidste 200 år, hvis der skal laves om på det så skal der revolutioner til og så længe vi ikke ser tegn på det er der intet nyt under solen.



10/12 2011 19:45 Deflation 049682



Cykling - De aktier du her nævner faldt også under den første finanskrise. Det havde været bedre at gå kontant eller short den gang og genkøbe efter marts-bunden i 2009.



11/12 2011 12:59 cykling 049693



Det har du ret i ,jeg var bare ikke skarp nok til og kunne gennemskue hvor langt vi skulle ned, næsten alle mine aktier er købt i foråret 2008 lidt fra toppen , men langt fra bunden,men netop fordi at mine evner til og gennemskue markedets bevægelser er ringe er min investerings profil en 5-10 år hvor jeg på forhånd har aftalt med mig selv at jeg sælger når 40% fortjeneste er i hus, nogle af aktierne nærmer sig nu , men generelt mangler der mellem 30 og 50%.Det bliver ikke det store afkast men det jeg har lært er at når den tid nærmer sig hvor man skal bruge pengene og måske 5 år før så skal jeg ikke være i aktier , men nøjes med et lille afkast, det ville havde været meget trist og skulle realisere nu, det ændre dog ikke ved at jeg er overbevist om at behovet og dermed væksten er stigende i en verden hvor størstedelen af jordens befolkning mangler og få indfriet de mest basale behov.



TRÅDOVERSIGT