Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GES i DJ artikel


55811 Teddyb 19/4 2012 14:02
Oversigt

Fersa rejects Greentech


Fersa E.R SA is important to Greentech energy Systems A/S´s expansion strategy, but is by no means paramount. Greentech certainly recognised a higher fair Value for the asset, and craved a bargain.

However - apparant bargains for the buyer sometimes turns out to be a steal for the seller. Sigieri Dias Pallavicini - CEO of Greentech should stick to his word. A higher offer should not be put forward.

Banking sources with direct knowledge of Fersa´s credit risk, and more generally of the spanish renewable landscbe, have noted that not only Fersa´s financial situation is way to tight, but also that any acquirer would have to be willing to bear project, location and technology risks that hardly offset the upside potential handed by such a distressed asset.

As we noted on monday, Mr. Pallavicini is waisting no time in the attemt to build his group into a true european leader of renewable energy. He shouldn´t overpay for M&A though. His low-ball bid for spain´s Fersa made a lot of sense, since Fersa´s manegement have to cope with financial and operetional problems.

But for now Mr. Pallavicini should let the market take its cource.

A wait and see attitude could mean saving a few millions of his shareholders money. If in the meantime Fersa sells out core assets, as the spanish company is likely to do, Greentech could probably go and chase them at higher distress as soon as volatility kicks back in.


Jeg har svært ved at kopiere de spanske, Italienske og faktisk også en portugisisk artikel over til Google translate, og så videre til Euroinvest. Håber det lykkedes på et tidspunkt, for det er virkelig interessant, det som foregår lige nu.

Min personlige holdning er at Fersa frivilligt går med, eller ender med at fåvredet armen på ryggen.19/4 2012 15:07 Teddyb 055816Og her følger en Google oversat Italiensk dækning af bud fra Greentech.

Greentech Energy System ***: Opa af Fersa Energias RenovablesEVENT: Greentech har annonceret lanceringen af ​​et overtagelsestilbud i kontanter på det spanske selskab noteret i Madrid, Fersa Energias Renovables til en pris på 0,4 Euro per Aktie. Scourge har lukket den sidste fredag ​​i 0,435 Euro. Tilbuddet er betinget af overholdelse af 50% af de udestående aktier med stemmeret og andre forhold, herunder en, der ikke vil give Fersa ejede aktiver. I tilfælde af succes af fusionen, der skaber en gruppe, der har en installeret kapacitet på 580 megawatt, med en tilstedeværelse i Italien, Spanien, Danmark, Polen, Indien, Frankrig og Estland, en samlet omsætning på 120 millioner og EBITDA på 80 eu mln eu. Scourge har lukket 2011 med omsætning og EBITDA vokser med to cifre (henholdsvis +39% og 52% YoY), men en netto tab af 102mln EU (fra en rød 48 mln EU i 2010) efter at nedskrivninger på porteføljen udvikling for 145,5 mln EU, at tage højde for risikoen for ændringer i loven. Transaktionen vil blive finansieret af Greentech via kreditlinjer og behøver ikke en kapitalforhøjelse. Her til morgen Fersa åbnede i efteråret markerer et fald på 4% til 0,42 Euro, nyt historisk lav. Greentech men en stigning på 4% til 14 Euro.AKTION: Annoncen er i overensstemmelse med den vækststrategi, dvs eksterne linier i Greentech, der sigter mod at opnå et mål installeret kapacitet på 1,0 gigawatt ved udgangen af ​​2013. Bordet er vedlagt: en sammenligning af de vigtigste rationale industrielle, finansielle og balance og en første fremskrivning af de samme indikatorer for aggregering opstod. Et aspekt af betydningen af ​​operationen: i tilfælde af succes du Greentech aggiudicherebbe aktiver i året (næsten 100% vindkraft) til 1,1 Euro pr megawatt under omkostningerne for rehabilitering, og et vigtigt skridt på vej udvikling i Østeuropa, Indien og Sydamerika. Den finansielle struktur efter sammenlægning fortsat at udnytte: Gæld / EBITDA 8.1x 2011, men ved første øjekast, at bæredygtig Fersa bringer med sig næsten udelukkende gæld i forbindelse med projektfinansiering og derfor ikke konverterbare givet. Plage, har også for nylig genforhandles en corporate gæld på 28 millioner EU (EU yderligere 6 millioner, der skal gendannes i juni). Ca. 50% af Fersa styres af et syndikat af private investorer, som ikke er bundet af en aktionæroverenskomst. Resten er Free Float, illikvide, er markedet fordelt på mere end 10 tusinde små aktionærer. Udvælgelsen af ​​Greentech giver mening ud fra et industri perspektiv og ud fra et økonomisk meddelelse til medlemmer af Fersa er klar: "et par stykker, og straks forbandet."At antage noget, så succesen af ​​operationen, selvom vi gør roden til Greentech og dets partnere / ledere italienere, der modigt forsøger at vinde en plads prestige i branchen om Europa.
19/4 2012 16:05 Teddyb 055821

Og endelig en spansk version. Må sige at de lige nu får en masse omtale rundt omkring i Europa.

Naturligvis skal Fersa ikke stille sig tilfreds med o,40 (det er meget mere værd) men som skrevet tidligere, står de malet op i et hjørne, hvor der ikke er nogen fornuftige muligheder for at komme ud af.


Google translate har ikke været så nådig ved denne oversættelse, men jeg håber i trods alt forstår lidt af det alligevel. Går dette igennem venner.........så ryger GES i skyerne med et brag. Faktisk så forstår jeg slet ikke at kursen ligger og roder, hvor den gør - særligt nu hvor GES sande styrke er kommet for dagens lys. Hvor er det åndsvagt at de ligger nogenlunde der, hvor de lå da GWM trådte ind. Er der slet ikke nogen som kan se det hysteriske i det faktum??
Bestyrelsen for Fersa "no share" Greentech IPO, og prisen er unfair

17/04/2012 EFE


Barcelona, ​​April 17 (Thomson Financial) -. Bestyrelsen for vedvarende energi Fersa har udtalt i dag, at "share" den overtagelsestilbud (OPA) meddelte frivillig basis af det danske firma Greentech Energy Systems, og mener, at tilbudte pris "ikke afspejler den reelle værdi af aktierne."

I en meddelelse udsendt i eftermiddag til National Securities Market Kommissionen (CNMV), værdipapirområdet regulator, bestyrelsen for den catalanske selskab, som mødtes i dag for at drøfte tilbuddet, reagerer godt til overtagelsestilbud annonceret på fredag.

Det danske selskab, der kontrolleres af Italiens GWM Renewable Energy II, tilbyder 0,40 Euro per Aktie af Fersa og 8% mindre end den pris, som virksomheden er lukket om fredagen, hvilket betyder en udgift på 56 millioner Euro erhverve 100% af aktierne, som nu er lukket til 0,465 Euro.

"Du er ikke berettiget til at kvalificere sig som en rimelig pris for så vidt angår reglerne for overtagelsestilbud for værdipapirer," sagde Fersa i notat til CNMV.

Fersa Vedvarende Energi, som er dedikeret til drift af vindmølleparker, har blandt sine hovedaktionærer, den gruppe af vedvarende Enhol Navarro (22%), Banco Mare Nostrum (8%), bygherren catalanske Comsa Emte (7,7% ) og Banc Sabadell (3,8%), blandt andre.

Den 16. marts bestyrelsen for Vedvarende Energi Fersa derefter enige om at afvise selskabets præsident, Jose Maria Roger, og navngivning præsident Francesc Homs Ferret exconseller indtil da rådgiver.

Fersa lukkede 2011 med tab på 102 millioner Euro, 113% mere end i 2010, primært på grund af en regulering af goodwill og anlægsaktiver beløber sig til 145,5 millioner Euro.

I meddelelse til CNMV, siger Fersa at "det er en uopfordret overtagelsestilbud eller kendt af selskabet forud for formulering."

Bestyrelsen har i dag en "foreløbig analyse" af tilbuddet og "handle" igen, når deal "er godkendt af CNMV."

Indtil da, understreger Rådet Fersa til at vejlede deres handlinger "inden for området, der giver loven, beskyttelse af de legitime interesser aktionærer og andre interessenter i branchen af ​​samfundet."

Greentech, firma har specialiseret sig i vind-og solenergi, betinget tilbuddet skal accepteres af mindst 50% af kapitalen, som tolv Fersa holde aktiv, og erklærede, at hans hensigt er at udelukke lager, hvis selskabet kontrollerer 90% af aktionærer.

I alt Fersa gæld med kreditor banker beløber sig til EUR 27,6 millioner indbyggere, er den største spændvidde 23 millioner Euro med en løbetid på fem år, og de resterende 4,6 mio til tre år.

I 2011 brutto driftsresultat (EBITDA) på Fersa voksede 52%, der går fra 19,6 til 29,9 millioner Euro, mens omsætningen steg også, i dette tilfælde med 42,9% til 43 millioner Euro. MarketWatch


Besvar
19/4 2012 22:08 jesperoles 155830Hej TeddyB

Kan forstå på dit indlæg i EI, at vi mødtes til DF'en, (det var mig som forespurgte til en kommentar på manglende reaktion oven på AUs artikler)

Anyways...

Det er en fornøjelse at læse at udlandet begynder at få øjnene op for GES. Vi, som aktionærer, har brug for at aktien bliver mere likvid, og det gør den kun hvis GES arbejder lidt mere med deres PR strategi, end de hidtil har gjort. Bevares de har været på turne, men de har en viden om grøn energi, som de med fordel kunne bruge meget mere i den offentlige debat.

I samme bemærkning kunne deres hjemmeside godt bruge et løft. Data på siden er gamle (outlook 2011) og det sender alt andet lige forkerte signaler om virksomheden.

Hmm... Måske de skulle have overvejet en ændring af selskabet navn ved fusionen, for det virker lidt som om Greentech, er for bundet med en useriøs stemning.


På GF, kunne jeg forstå, at GES har knoklet med problemstillinger som det gamle GES indeholdt/efterlod sig, og at disse nu var være løst. Dette er for mig en super nyhed, som jeg har afventet længe. Nu kan vi se fremad for alvor med penge i ryggen og en solid organisation - gearet til ekspansion.


Vedrørende AU accepterede jeg deres svar, som du også rigtigt kommenterede på EI, men jeg er på ingen måde enig. AU er relevant for GES så længe de forstår at presse prisen i det omfang, og burde som følge heraf blive taget meget alvorligt.

Nu er kursen faldet med godt 40 procent, og det er eksklusiv det dyk, som aktien tog i december/januar ligeledes på baggrund af AUs artikel.

Derfor kunne man med klar fordel, havde kommenteret på artiklen og måske havde redet den kursnedgang, som nu taler meget negativt til fremadrettet investorer. Tror nemlig, at mange venter på at se, hvad kursen gør herfra, og det mener jeg vi kunne havde været foruden.

Dog glæder jeg mig atter over casen, over stemningen til GF, og over de nye vinde som blæser over selskabet.20/4 2012 08:34 Teddyb 155835hyggeligt Jesperoles sådan at mødes til GF. I øvrigt et lidt skuffende fremmøde, men vi må håbe at med alle disse meget spændende ting, som foregår netop nu, så er GF´en fyldt op næste gang med ivrige tilhørere.
Syntes du skal forelægge GES dine overvejelser om sitet. Er sikker på de er lydhør, og at de gerne tager mod posetiv kritik.
Ved ikke rigtigt omkring at bibeholde navnet. Jeg er af den mening at ALLE ved der er kommet nye folk til, og at alle med interesse i GES kender til de gamle forhold. Man distancerer sig netop ved at kalde sig "det nye Greentech" i omtale, men ellers tror jeg ikke det har en egentlig effekt med nyt navn.
Vi er mange, incl. Pallavicini selv, som er forundrede over at der ikke skete mere med kursen ved annonceringen af Fersa budet. Han nævnte selv på GF´en at det var kommet lidt bag på ham. Selvom AU´s artikler ike har hjulpet på kursen, så skal vi ikke give dem hele æren for kursfaldet. Renewable som samlet branche har ikke momentum i det offentlige rum i øjeblikket, nogle lande mere end andre. F.eks. er de sydeuropæiske lande, hvor krisen kradser endnu mere end herhjemme, virkelig banket tilbage til stenalderen. Dermed ikke sagt at vi ikke kan opleve solstråle historier, og det er en sådan jeg håber vi får med GES. I mellemtiden kan vi jo glæde os over AU istedet, og sige tak for de lave kurser. Personligt har jeg fået bragt GAK væsentligt ned.
Hvis du lægger mærke til det i nogle af de artikler jeg har kopieret ind, så står og falder målet om 1 GW IKKE med Fersa. Der må derfor være mange gryder i kog som vi slet ikke har hørt om endnu.
Jeg ved jeg gentager mig selv - men kommer der det mindste frem i nogle artikler om at det ene elelr andet køb er gået igennem, så sker der ting og sager. Lige nu er vores øjne rettede mod Fersa, men jeg er sikker på der sker GES aktivitet en del andre steder også.19/4 2012 23:39 collersteen 055833mobile.bloomberg.com/news/2012-04-19/greentech-stands-by-offer-as-fersa-says-doesn-t-reflect-value.html

sent from Android20/4 2012 08:37 Teddyb 055836Hej Coller,
Mange tak. Jeg smider den på euroinvester også. Hvad siger du til det? Har set du tidligere har haft en del GES indlæg. Jeg ville blive glad for at høre din mening.TRÅDOVERSIGT