Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cimber indgiver konkursbegæring


56501 fcras 3/5 2012 07:54
Oversigt

03. maj 2012 07.19 Nyheder

Cimber Sterlings ejere ønsker ikke længere at understøtte selskabet økonomisk.

Derfor har bestyrelsen i selskabet besluttet sig for at begære selskabet konkurs, og der blev indleveret konkursbegæring til retten i Sønderborg kl. 06.30 torsdag morgen.

Alle flyvninger er aflyst, oplyser det nu konkursbegærede selskab.

Cimber Sterling er registreret i Rejsegarantifonden, så kunderne vil kunne få billetprisen refunderet.

Hvis kunder derimod er i udlandet og ikke har købt konkursforsikring, er rejsen tabt, lyder det. Med en konkursforsikring bliver man transporteret hjem gratis.

Hvis rejsen er købt gennem et rejsebureau, er det rejsebureauet, der er ansvarlig for rejsens gennemførelse.

For godt en uge siden den 24. april vedtog generalforsamlingen ellers bestyrelsens forslag om at udvide aktiekapitalen med 300 millioner kroner ved konvertering af gæld.

Men efter 62 år på vingerne giver Cimber Sterling nu op.

http://www.dr.dk/P4/Syd/Nyheder/Soenderborg/2012/05/03/071821.htm

SAS, CIMBER.CO
3/5 2012 08:08 fcras 056503Børsen:Cimber Sterling begæres konkurs

07:16 Opdateret 07.45 - Flyselskabet Cimber Sterling

er gået konkurs. Selskabets ukrainske ejere ønsker ikke længere at yde selskabet økonomisk støtte, og derfor er der indleveret konkursbegering på selskabet torsdag morgen.

"Cimber Sterlings ejere ønsker ikke længere at understøtte selskabet økonomisk. Derfor har bestyrelsen i selskabet besluttet sig for at begære selskabet konkurs, og der indleveres konkursbegæring til retten i Sønderborg kl. 06:30 torsdag morgen," skriver selskabet i en meddelelse til Københavns Fondsbørs.

Ved selskabets seneste regnskab havde Cimber Sterling et underskud på driften på 81,5 mio. kr. og en negativ Egenkapital på 82,5 mio. kr.

En sorgens dag

Cimber Sterlings adm. direktør, Jan Palmer, udtrykker stor skuffelse og beklagelse over, at flyselskabet nu må dreje nøglen om.

"Det er dybt beklageligt, at selskabets bestyrelse har måttet tage den tunge beslutning om at begære selskabet konkurs. Bestyrelse og direktion har i flere måneder arbejdet intenst på at sikre realiseringen af en turn around i selskabet, men desværre løb timeglasset ud, før vi var helt i mål. Det var ganske enkelt ikke muligt at vende skuden hurtigt nok og dermed i tide levere de nødvendige økonomiske resultater," siger Jan Palmer.

Samtidig understreger han, at det er en trist dag for dansk luffart.

"Det er en sorgens dag for dansk luftfart, for Cimber Sterling og for mig personligt. Men det er ikke mindst meget meget trist for alle de passagerer, som nu sidder med billetter, der er værdiløse. Og det er dybt beklageligt for de mere end 600 medarbejdere, som risikerer at miste deres job," siger Jan Palmer.

Boet skal gøres op

Retten i Sønderborg vil i forlængelse af indgivelsen af konkursbegæringen udpege den eller de kuratorer, som vil komme til at stå for boet. Det vil fremadrettet være kurator, der vil formidle det videre forløb for selskabet, da selskabets direktion formelt ophører med sit virke ved indgivelsen af konkursbegæringen.

"Det er forventningen, at der inden for de næste cirka tre døgn vil kunne vendes tilbage med en mere konkret plan for, hvad der fremadrettet skal ske med selskabets aktiviteter. Det er jo desværre sådan, at der i situationer som denne, er rigtigt mange ender, der skal mødes. Derfor skal der arbejdes intenst på alle løsninger de kommende dage," siger Jan Palmer.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/231783/cimber_sterling_begaeres_konkurs.html#3/5 2012 17:44 turin 256541Til de af jer der overvejer investering i luftfart. Dette er tredje konkurs i år. Først Malev, så Spanair og nu Cimber. Jeg vil end ikke kommentere SAS's regnskab.
Jeg har tidligere formuleret det meget poetisk og gentager det gerne: Luftfart er noget lort at sætte sine penge i.

- turinTRÅDOVERSIGT