Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Solenergi, produktion og debat herpaa


57256 Pingu 23/5 2012 05:36
Oversigt

Hej Alle,

Jeg vil gerne lave lidt aaben debat. Efter at have vaeret laeser, og ikke skribent, i eet aar plus, har jeg fundet en en investeringsretning for mig(dog nok ikke den meste profitable)

Jeg taenker i alternative energi. I saerdeleshed Sol. Det kunne vaere godt at have lidt fordele og ulemper, og saa ideer til at komme igang. Jeg kunne godt taenke mig at lave en lille anlaeg som en start for at skabe erfaring. Dog ikke saa lille at det er en direkte underskudsforetning.

Jeg er paa nuvaerende tidspunkt i Melbourne, Australia, og har talt lidt med lokale i Sydney, Kiama og Canberra omkring solenergi. Regeringen give en stoette til private saa vel som til industrien for opsaettelse af sol paneler som fx cirkulerings- og elektricitetssystemer.Det virker til at der er stor debat i netop disse dage, da at regeringen vil ligge ekstra udgifter paa kul energi forbrugere. Samtidig lyder det til at stoetten til fx solenergi er blevet skaeret ned(taget fra een-een debat)

Saa debat paa:

-Fordele/Ulemper
-Ideer til smaa anlaeg og pris estimater(til anlaeg i en stoerrelse som ikke giver underskud og som ikke tager 100 aar at afdrage). Alle input er velkomne
-Politik: Hvilke lande har den bedste politik?
Det her er fra en australsk side:

http://www.solarquotes.com.au/solar-credits-explained.html

/Pingu

P.S.

Jeg beklager manglen af danske specifikke bogstaver



23/5 2012 09:17 RoxyTrooper 057268



for mig er der ingen tvivl om at solceller er en god løsningsmodel i rigtig mange sammenhænge ... desværre dykker de fleste solcelle-aktier for tiden ... primært på grund af at USA planlægger at brandbeskatte de kinesiske producenter ... fordi de er statsstøttede ... Det er meget, meget frustrerende som investor at de fleste alternativ-energi-aktier er så afhængige af politiske beslutninger af forskellig art, det gør det meget svært at forudsige markedet ... Trina Solar er tæt på bunden nu ... men det er jo ingen garanti for noget som helst ...



23/5 2012 09:55 Pingu 057275



Saa vidt at jeg kan se, saa er priser blevet mere attraktive for produktion af de forskellige celler og kvaliteten af cellerne. Stadigvaek tyder det paa at for meget afhaenger af politisk medvind.

Saa, er de alternative energi loesninger alt for afhaengige af politisk stoette?

Er solceller overhovedet naer et attraktivt pris niveau per Mw? Er der nogen som at der ved hvad at et 1 Mw anleag vil koste at saette op kontra et 1 Mw Solcelle anlaeg?(baade varmecirkulering og elpaneler)

Hvis at jeg var Exxon Mobil, hvad skulle der saa til for at jeg lavede en Green Energy Division?

/Pingu



23/5 2012 10:05 RoxyTrooper 057278



mange stater giver støtte til solcelleanlæg ... hvilket gør dem meget attraktive meget hurtigt ... Uden støtte tror jeg også de er meget attraktive på den lange bane ... især i lande uden den store infrastruktur, f.eks. i Afrika og Indien ...



23/5 2012 10:29 Pingu 057281



Ok, saa med stoette er cellerne attraktive.Og de er attraktive paa den lange bane. Hvad med den mellem lange bane?

Hvad ville goere det mere attraktivt at koebe et solcelle anlaeg for Hr Jensen, saa vel som investorer, hvis ikke kun stats stoette?

Jeg taenker, at hvis at jeg er storinvestor i energi specifikt, sa vil jeg have en lav installations pris og paneler som producerer en masse energi.

Saa hvor er vi? Jeg fandt den her gamle annonce(april 2010)

http://ing.dk/artikel/108141-masseproduktion-af-effektive-solpaneler-paa-vej-i-soenderjylland#debate

Det her er et eksempel paa hvordan at nogen har faet paneler til at producere mere ved ikke at serie forbinde dem.Det goer dem lidt mere attraktive for lande som Danmark. Jeg er dog ikke stor optimist med netop Danmark, men det her er en smule interessant:

http://www.dmi.dk/dmi/index/klima/klimaet_indtil_nu/nedboer_og_sol_i_danmark.htm

De sidste 30 aar er antal aarlige soltimer steget med ca 17%(fra ca 1450 til ca 1700)

/Pingu



23/5 2012 10:27 troldmanden 057280



Ja alternativ energi er stadig afhængig af div tilskud.

1mw solcelle anlæg kan vel købes og installeres for omkring 6-8 mio dkk vil jeg tro. Dertil så køb af jord.

Hvad mener du med nedenstående. Altså hvad er det for 2 anlægstyper du tænker på?

"1 Mw anleag vil koste at saette op kontra et 1 Mw Solcelle anlaeg?(baade varmecirkulering og elpaneler)"



23/5 2012 10:33 troldmanden 057282



Skal lige korrigere mig selv lidt. Alternativ energi i form af solfanger er rentabelt uden tilskud. Og med de stadig stigende energi priser bliver det netop mere og mere interessant at installere en eller anden afskygning af solfanger



23/5 2012 10:37 Pingu 057283



Hej T,

Jeg har laest en del med paa alle Vestas debatterne, er er ca 6-8 mio kr ikke det samme at man koeber 1 Mw vindmoelle for hos Vestas?

De to anlaegstyper at jeg taenker paa er de 'traditionelle' varmepaneler hvor at der cirkuleres vand igennem og saa de 'nyere' silicum-solpaneler

Hvis at der er andre former, saa lad Os endelig faa dem med.

/Pingu



23/5 2012 10:53 troldmanden 057284



Jo det e ca det samme som 1mw vindmølle koster. Men installeret så koster en mw vindmølle typisk godt 10 mio.

1mw vindmølle producere dog fra 1,5 mio kwh til lidt over 3 mio kwh om året. 1mw solceller når ikke meget over 1 mio kwh på disse breddegrader. Og mere jo længere sydpå man kommer. Men vindmøller kan producere strøm til en billigre pris per kwh end solceller.

Jeg er ikke lige helt med på hvad du mener med "traditionelle" systemer. Det gængse er tyndfilm eller silicum når vi taler mindre systemer. Taler vi meget store systemer så findes der også dem hvor man via spejle leder solen/varmen op i et højt tårn.

Men der sker løbende en stor udvikling så vi vil også se nye teknologier de kommende år........

Men hvis vi taler som et investerings objekt så vil jeg mene vi taler om tyndfilm eller silicium paneler



23/5 2012 10:18 troldmanden 057279



Hej pingu

Skal lige forstå det rigtigt. Er det et komplet anlæg du ønsker at invistere i?

En af de bedste/højeste betaling får man faktisk i DK. Men det er kun med netto ordningen. Altså hvis man placere solceller på eget hus. Hvis vi ikke taler eget hus så ligger Tyskland med en af de højeste afregningspriser

Hvad er det for "cirkulerings systemer" der gives tilskud til i AU? Solfanger?

Når vi snakker solenergi så er det næsten kun solceller folk tænker på. Men solfangere bliver også mere og mere hot og med et meget stort vækst potentiale. Der bliver årligt opstillet mere end 50 mio m2 solfanger om året og det stiger +20% om året.

I DK er fjernvarmestystemerne begyndt at installere store solfangerfarme på op til 50.000m2. Det er med til at reducere varmeprisen med op til 25% i de foreninger der installere dem.



23/5 2012 10:53 Pingu 057285



Hej T,

Som udgangspunkt er det tanken at installere et komplet anlaeg, men kun fordi at jeg har bildt mig selv ind at mindre ikke kan goere det(det kan jo aendre sig med lidt debat. Naar dagen er omme, saa er der risici som at der skal ligges i baghovedet som ved en hver investering.

Mht til den Australske stoette, saa er det min overbevisning at det er de elproducerende celler. Den familie at jeg boede hos i Kiama, havde dog begge paa deres tag. De fortaeller at de fik XX cent per Mw og det at de ikke bruger gik ud paa nettet. Det er saa ogsaa dem som at fortaeller at regeringen havde skaeret i deres stoette. Igen det er information baseret paa en een til een debat.

Det som at jeg synes er specielt interresant ved solceller, er at i varme lande, som fx Australien, saa er der et meget hoejt behov for energi paa de allermeste solrige/varme uger om aaret til aircondition osv. Selv paa de 'kolde' uger er der brug for energi til at varme husene/ badevandet.

Jeg tror staerkt paa solceller som en del af Vores fremtid, men spoersmaelet er hvornaar at de er profitabel? Hvis ikke NU?

/Pingu



24/5 2012 10:00 troldmanden 057314



Hvis ikke det er et anlæg på eget hustag man vil stille op, så er køb af et helt anlæg en lidt større sag. Så taler vi et anlæg på xxx kw som står på en mark et eller andet sted. Tror på man kan lave en god forretning. MEN man skal i så falæd være sikker på man ikke er syvende led der ender med at købe projektet. Altså at der er en række mellemhandlere ind over inden du kan købe projektet. Hvis ikke selv man kan udvikle projektet så gælder det om at kunne købe projektet direkte af developeren eller efter maks et ekstra led.

Mht solceller og aircondition så er det faktisk slet ikke den optimale løsning. Ja en solcelle kan dække en del af det meget store strømforbrug der er til at drive AC. Men den mest energieffektive og billigste metode at få dækket AC på er faktisk ved at installere solfanger. Det lyder måske lidt underligt at nævne solfanger der normalt producere varmt vand når vi ellers her taler om AC. Men solfanger kan indgå i et lille system som laver varmen om til kulde. Og det som sagt meget billigere.

Der findes ikke så mange af den slags systemer endnu. Men det bliver fremtiden i de solrige områder



24/5 2012 11:28 Pingu 057324



Se saa er det jo at det bliver spaendende mht pris. Den maa stige betydeligt. Koeber man x toender land? Finder mand en landmand som at der har jord som er skraer for meget til landlandbrug?

Modsat vindmoeller saa kraver et 3Mw solcelle anlaeg vel mere plads en en 3 Mw vindmoelle.

Eller finder man private som at der vil lade fx 6.6 Mw som dem her installere paa sit tage og tilgaeld kan det koebe ellen billigere?

http://solarpanels.dk/velkommen

Hvad nu hvis at man overproducerer el i et privat anlaeg? Kan man bare lave en aftale med sit lokale netvaerksejere og lede ellen ud her?

Mht til den del hvori at du omtaler solfangere til brug for aircondition, er princippet lidt ala et koeleskab?

/Pingu



24/5 2012 11:40 troldmanden 057328



Det kræver meget tid og indsigt selv udvikle en større solcelle park. Udover det naturligvis også kræver en dyb lomme hvis man selv vil eje parken.

Det kan ikke svare sig i DK at opstille et større privatejet park. Den del af strømmen man ikke selv kan udnytte via nettomåler ordningen bliver afregnet til alm priser. Så det er ikke meget man får for den del.

Så hvis du vitterligt har pengene og interessen for at eje et større anlæg, så skal du kigge efter developere af solparker i udlandet



24/5 2012 13:53 Pingu 057336



Det var godt at faa vendt. Som jeg ser det vil en god maade for mig vaere at lave et lille privat anlaeg og drage nytte af nettoordningen og samtidig faa erfaring.

Saa jeg skal bare lige have een ting paa plads;

-Saa ved et privat anlaeg kan man ikke saelge overskydende stroem i peak perioder og sende den stroem ud paa nettet?

/Pingu



24/5 2012 13:57 Pingu 057337



Der var jeg vist lidt hurtig paa aftraekkeren:

"Med den nye ordning samt faldende priser på solcelle markedet er det nu blevet en god forretning for private at investere i et solcelleanlæg.

Nettoordningen giver private ret til at opsætte solcelleanlæg på max. 6.000 watt peak. Produktionen fra et sådant solcelleanlæg svarer rimeligt til det gennemsnitlige forbrug af strøm hos en dansk familie om året.

Den produktion et sådant solcelleanlæg kan generere over et år, vil i store tal svare til et sted mellem 5.000 og 7.000 kWh. Loven åbner mulighed for at lagre din produktion på nettet. På den måde vil din måler stå på nul ved årets udgang, hvis du vel og mærke bruger præcis den mængde du selv har produceret og gemt hen over året. Skulle du komme til at producere mere end du selv forbruger, har den nyeste lovgivning indretet således at energinet.dk er pligtig til at opkøbe din evt. overskudsproduktion."

http://solarpanels.dk/solcelleanlaeglovgivning

"Prisen for evt. overskudsproduktionen er på 60 øre pr. kWh de første 10 år, og på 40 øre den resterende tid for solcelleanlæg. Dit eget forbrug, som du i øvrigt producerer på dine solceller, har derimod den samme værdi, som du normalt betaler for din strøm hos elselskaberne. Så bor du i et område, hvor du betaler 2 kr/kWh, vil du altså kunne producere for et sted mellem 10.000 og 14.000 kr. om året."

/Pingu



24/5 2012 14:46 troldmanden 057338



Præcist. Og derfor kan det ikke svare sig at installere mere effekt på huset end man selv bruger. Det er ganske enkelt en dårlig forretning med kun 40/60 øre per kwh



TRÅDOVERSIGT