Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Maersk Drilling bestiller ny jack-up rig


57631 fcras 1/6 2012 07:52
Oversigt

Fredag 1. juni 2012 kl: 07:00

Maersk Drilling har bestilt endnu en jack-up rig hos Keppel FELS i Singapore. Prisen for riggen er tæt på 650 millioner dollars eller 3,9 milliarder kroner.Riggen er af den såkaldte ultra harsh type, der er udrustet til at arbejde under særligt barske vilkår.

"Norge er et fokusområde for Maersk Drilling. Vi er glade for at kunne styrke vores position på det norske jack-up marked. De seneste 16 måneder har vi investeret signifikant i tre meget avancerede jack-up rigge til norske felter, og vi fortsætter med at vurdere mulighederne for vækst i området", siger topchefen i Maersk Drilling, Claus V. Hemmingsen.

Riggen leveres i begyndelsen af 2015, og den er identisk med to andre borerigge, som Maerks Drilling bestilte i februar 2011. Kontrakten omfatter option på endnu en rig, som i givet fald skal bestilles i november.

Ordren på den nye rig er knyttet sammen med en fire-årig kontrakt indgået med norske Statoil om udviklingsboring i Dagny Feltet i den norske del af Nordsøen.

Kontrakten med Statoil vurderes af Maersk Drilling at have en værdi på 620 millioner dollars, heri er inkluderet omkostninger for transport af riggen fra værftet til Norge.

Mærsk Drilling råder over 26 rigge ud over de tre, som er bestilt hos FELS Keppel. Dertil kommer fire boreskibe.

Kilde: Maersk Drilling
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14609

http://www.maerskdrilling.com/

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT