Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alfa Laval vinder kæmpeordre til Shell


57763 fcras 4/6 2012 06:25
Oversigt

Søndag 3. juni 2012 kl: 10:00

Alfa Laval har fået en ordre på levering af afsaltningsenheder, varmevekslere og filtre til verdens første FLNG-fartøj, der er ved at blive bygger i Korea. Shell Prelude FLNG er en flydende fabrik til produktion af naturgas, og vil fuldt lastet veje 600.000 tons.

"Vi er meget stolte over at være en del af dette teknologiske gennembrud i energisektoren. Ordren bekræfter vores stærke position som en pålidelig partner til de store spillere i olie- og gasindustrien", siger Lars Renström, administrerende direktør og koncernchef i Alfa Laval.

FLNG-teknologien (Floating Liquefied Natural Gas) åbner nye forretningsmuligheder for lande, der ønsker at udvikle deres gasressourcer og levere mere naturgas til markedet.

Shell Prelude FLNG, som er ved at blive bygget på Samsung Heavy Industries skibsværft i Geoje, Korea, kommer til at måle 488 meter fra forstavn til agterstavn og veje omkring 600.000 tons, når det er fuldt lastet.

Det vil blive fortøjet over 200 kilometer fra land i det vestlige Australien, hvor det vil producere gas fra undersøiske felter, der ligger ud for kysten. Gassen vil blive behandlet og fortættet ombord igennem en nedkølingsproces, før det lagres og eksporteres via konventionelle tankskibe

Udstyret fra Alfa Laval består af afsaltningsenheder, varmevekslere og filtre. Afsaltningsenhederne skal omdanne saltvand til ferskvand, der skal bruges til at generere damp, procesvand og drikkevand. Varmevekslerne anvender havvand til den afgørende nedkøling i fortætningsprocessen.

Af konkurrencemæssige årsager kan Shell ikke oplyste værdien af kontrakten.

Kilde: Alfa Laval
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14631

http://www.alfalaval.com/about-us/investors/share-information/pages/share-information.aspx

ALFA.ST
TRÅDOVERSIGT