Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk sælger sit dyreste skib - FPSO, Maersk Peregrino


58210 fcras 12/6 2012 18:29
Oversigt

Tirsdag 12. juni 2012 kl: 17:34

Maersk FPSOs har solgt sin nyeste FPSO, Maersk Peregrino, til Statoil og det norske olieselskabs partner i Peregrino projektet, Sinochem. Salgsprisen er ikke oplyst, men alene konverteringen af den tidligere supertanker kostede over en milliard dollar.

I overensstemmelse med Maersk FPSOs strategi, forsøger vi hele tiden at optimere vores forretning og vores portefølje. Det kan indebære frasalg når betingelserne herfor er de rigtige. Maersk Peregrino er meget velfungerende, og salget af enheden til Statoil og Sinochem er den rette mulighed til den rigtige køber", siger Stig Hoffmeyer, CEO for Maersk FPSOs.

"Vores medarbejdere har gjort et førsteklasses arbejde og leveret en enhed der opfylder og overstiger præstationsmålet", siger Hoffmeyer.

Ombygningen af den tidligere supertanker Mærsk Nova til FPSO tog mere end to år og blev afsluttet i 2010. Siden april 2011 har Maersk Peregrino været operativ på Peregrino feltet ud for den brasilianske kyst, chartret af Statoil på en 15-års kontrakt

Statoil har valgt at overdrage den daglige drift af Maersk Peregrino til BW Offshore, og Maersk FPSOs vil i en overgangsfase på 6 måneder arbejde tæt sammen med BW Offshore for at sikre en optimal overlevering.

Efter salget af Maersk Peregrino råder Maersk FPSOs over en flåde på 3 FPSOer, en FGSO (gas) og et Jack-Up Production Module.

Kilde: Maersk FPSO
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14746

http://www.maersk-fpsos.com/Pages/default.aspx

http://www.bwoffshore.com/ (BWO.OL)
http://www.oslobors.no/markedsaktivitet/stockOverview?newt__ticker=BWO



Foto: FPSO, Maersk Peregrino

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT