Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm Brand - en turn around case?


60007 mlama 14/8 2012 19:44
Oversigt

Vi har haft en strøm af flotte regnskaber fra forsikringsselskaberne de seneste måneder, nu senest til aften fra Tryg med en Combined Ratio der imponerer, 84,7. Combined ratio er forholdet mellem forsikringspræmieindtægter og skadeudbetalinger og når vi er så langt under 100 er det udtryk for at forsikringsselskaberne tjener styrtende pt., hvilket lover godt for Alm Brand der tidligere har leveret bedre CR end Tryg og som kommer med halvårsrapporten den 23/8.

Alm Brand ligner umiddelbart en turn around/valuecase, idet forsikringsdelen er blandt de bedste i klassen samtidig med at bankdelen, som tidligere har været en klods om benet og tærret af overskudet fra forsikringsdelen, nu ser ud til at have lagt det værste bag sig mht hensættelser og på vej til at tjene penge. Alm Brand værdisættes pt. langt under TopDanmark og Tryg i forhold til indreværdi, og med udsigter til at banken kommer til at tjene penge også, kunne man formode at markedet vil værdisætte Alm Brand højere på den længere bane. Noget som taler imod at det vil ske er, at selskabets ejerstruktur gør, at det ikke er specielt aktionærvenligt. Omvendt er der igangsat et optionsprogram til ledelsen for nogle måneder siden som måske vil føre til en anderledes aktionærvenlig indstilling, hvor værdiskabelse for aktionærerne kan få højere prioritet end hidtil. Sidstnævnte ser jeg som en trigger, og det har fået mig til at smide lidt efter aktien. Jeg overvejer at gå yderligere ind efter regnskab, hvis også banken fortsætter takterne fra første kvartal.

Hvad siger valueinvestorerne her på PI (bl.a. Kristensen) til casen? Den diskuteres ofte på EI, men det er svært at finde kritiske vinkler.14/8 2012 21:13 turin 060011Nu er det længe siden at jeg har fulgt Alm. Brand, men hvordan står det til med deres portefølje af pantebreve. Det har i 10 år været en klods om benet.

- turin16/8 2012 13:45 mlama 060061Der tabes og nedskrives stadig på pantebrevene, men dog i et noget mindre omfang. For første kvartal 2012 var beløbet 20 mio. mod 226 mio. for hele 2011.16/8 2012 21:53 Kristensen 160066Har ikke fulgt den så tæt, men forsikringsdelen tror jeg helt sikkert er solid og leverer varen. Spørgsmålet er, som I har været inde på, hvorr meget banken og pentebrevene fortsat trækker ned og det er ganske besværligt at spå om. Dog tror jeg ikke banken-delen er helt på plads endnu og vil nok fortsat trække ned i lighed med pantebrevene. De skal nok overleve, som det ser ud nu, men det har godt nok også kostet. Turn-around vil jeg umiddelbart sige ja til, spørgsmålet er blot hvornår den runder svinget.
Mange banker kommer ud med høje nedskrivninger i Q2 (det spås at Jyske kommer med underskud i q2) og dette vil unægteligt også ramme Alm. Brand Bank, modsat vil forsikring nok klare sig godt i tråd med Tryg.TRÅDOVERSIGT