Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

LINN Energy, værd at kigge på?


66945 BiopOrBust 8/11 2013 21:45
Oversigt

Jeg sad forleden dag i den ubehagelige situation at jeg havde lidt kontanter stående - og ikke rigtigt syntes at jeg ville smide dem efter nogen af de par håndfulde selskaber jeg plejer at cykle rundt i, så jeg søgte mere eller mindre struktureret rundt indtil jeg faldt over et selskab jeg fandt interessant.

Det drejer sig som overskriften antyder om LINN Energy (LINE), et amerikansk olie og gas selskab der med selskabets egne ord er "a different kind of oil & naturalgas company".

De er ihvertfald anderledes i forhold til de selskaber jeg normalt investerer i på den måde at det er et limited liability company (LLC), hvad det helt betyder for en investering deri er jeg ikke fuldstændig klar over.

Kursen er pt. omkring 30$ eller lige midt i 52 ugers high/low efter et voldsomt dyk i starten af juli (forårsaget af noget ballade og usikkerhed omkring et opkøb af Berry Petroleum).

Det der for alvor triggede mig ved selskabet var deres udbytte, de har udbetalt følgende de sidste år:

2008: 2,52$
2009: 2,52$
2010: 2,55$
2011: 2,70$
2012: 2,87$
2013: 2,66$ (indtil nu)

med en kurs omkring 30$ er det alligevel underkant 10% i udbytte - det er da ikke helt skidt...

Nu er strategier naturligvis taknemmelige, men lige et par highlights alligevel:

LINN Energy's primary business objective is to provide stability and growth of distributions for the long-term benefit of our unitholders. The company's business strategy is comprised of the following key elements.

Grow Through Acquisitions of Long-Life, High-Quality U.S. Assets

Organically Grow Reserves and Production

Reduce cash flow Volatility through Hedging

For uddybning læs selv på deres site:

http://www.linnenergy.com/aboutLINN/strategy.htm

Især det sidste punkt med hedging finder jeg interessant, muligvis er det helt normalt i branchen - men når jeg læser følgende:

By removing a significant portion of the price volatility associated with future production, we expect to mitigate the possible effects of potential declining commodity prices on cash flow from operations. These transactions are in the form of swap contracts, collars and put options.

Så tænker jeg at det lyder jo helt pete/89 cool, og grundlæggende som en god idé hvis de vægter betaling af udbytte højt.

Bottom line, jeg har kastet lidt penge efter dem da jeg simpelthen ikke magter at sætte mig ind i noget jeg ikke har investeret i. Spørgsmålet er så, er der nogen der har en holdning til hvorvidt det er et godt/dårligt selskab? Og dermed noget man burde kaste flere penge efter, eller er det en dødssejler?11/11 2013 07:48 TeamGarlic 066964Der var lidt på Motley Fools ultimo oktober: http://www.fool.com/investing/general/2013/10/25/what-to-watch-when-linn-energy-reports-earnings.aspx

Og leder du på aktien hos Motleys Fools, så kommer en stribe artikler:
http://www.fool.com/quote/nasdaq/linn-energy-llc/line

Jeg håber du får held med din investering.
Jeg har solgt lidt ud og købt lidt Fred. Olsen Energy i Norge. Masser af cash.11/11 2013 08:45 BiopOrBust 066967Tak for svar TG,

Jeg har læst alt hvad jeg kunne finde af artikler om LINN Energy - og således også dem du linker til.
De fleste af artiklerne finder jeg dog voldsomt biased alt efter holdningen hos skribenterne (nothing new there).

Der nævnes dog en ting i en af artiklerne som jeg godt kunne tænke mig at få uddybet:

LINN Energy (NASDAQ: LINE ) is returning lots of that money back to shareholders with a walloping 10% distribution Yield -- its called a distribution and not a dividend because it's a master limited partnership.

If the paperwork involved in owning an MLP is too much of a headache for you or whoever does your taxes, then LinnCo (NASDAQ: LNCO ) may be the way to go. It too has that hefty 10% Yield on its dividend.

Hvad (om noget) betyder det for mig som dansk investor, om jeg investerer i LINE eller LNCO?

Det er i øvrigt et pensionsdepot jeg investerer fra - om det gør nogen forskel i relation til ovennævnte ved jeg ikke.14/11 2013 23:54 BiopOrBust 067022Det ser ud til at opkøbet af Berry Petroleum er gået endeligt igennem (ihvertfald ved myndighederne), tilbage står så afstemningen i de enkelte selskaber.

LINN Energy, LinnCo and Berry Petroleum Announce Commencement of Proxy Mailing and Merger Vote Dates

HOUSTON and DENVER, Nov. 14, 2013 (GLOBE NEWSWIRE) -- LINN Energy, LLC (Nasdaq:LINE), LinnCo, LLC (Nasdaq:LNCO) and Berry Petroleum Company (NYSE:BRY) (the "Companies") announced today that the final Registration Statement on Form S-4 has been declared effective by the Securities and Exchange Commission ("SEC"), and the Companies have also filed definitive proxy materials with the SEC. The Companies intend to commence mailing proxy materials in connection with the meetings of LINN Energy unitholders, LinnCo shareholders and Berry Petroleum stockholders for the purpose of voting on the previously announced Merger agreement. LINN Energy, LinnCo and Berry Petroleum meetings will be held on Monday, December 16, 2013.

http://ir.linnenergy.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=80753316/11 2013 10:23 BiopOrBust 067051Man skal passe på med at stille spørgsmål - man risikerer at få svar man ikke forstår...

I forsøget på at få afklaret de skattemæssige vilkår for udbyttet i Linn Energy, skrev jeg nedenstående til deres ir:


Hi,

I have recently made a small investment in Linn Energy (LINE), I am an individual investor with danish citizenship and lives in Denmark.

I more or less stumbled over Linn Energy in my search for a Value investment case, and decided to buy a few shares to test the waters.

It is my understanding that the tax rules for american investors investing in LINE are somewhat different than if the investment were made in LNCO - so my question for you is quite simple: Is there anything I as an overseas investor should be aware of when investing in LINE regarding distribution from my investment?

Best regards


Jeg fik da også et høfligt svar tilbage:


Hi.

Unfortunately, we're not really allowed to give out tax advice (and, honestly, very unknowledgable about foreign taxes). I've attached a very good overview of foreign investments in MLPs... it should be helpful. Let me know if you need anything else.

Thanks,

HM

Hays Mabry
Investor Relations
LINN Energy LLC
600 Travis, Suite 5100
Houston, TX 77002
Office: 281-840-4390
hmabry@linnenergy.com


Nu har jeg så kigget lidt på den vedhæftede PDF, men er helt ærligt ikke blevet voldsomt meget klogere (ikke overraskende for mange), så hvis der er et skarpt hoved derude der kan skære budskabet ud i pap er det meget velkomment.
pdfForeign_Ownership_of_MLPs.pdf16/11 2013 14:03 Bryan 067065MLP er et begreb jeg tidligere er stødt på i forbindelse med ejendomsinvestering i USA. Så kalder de dem REITS. Det er i princippet et investeringsselskab som investerer i mange forskellige ejendomme. De slipper for beskatning af indtægterne fra ejendommene, mod at de er forpligtede til at udlodde minimum 90% som udbytte til aktionærerne. Aktionæren beskattes så når han modtager udbyttet, men undgår at blive beskattet 2 gange. Ofte udbetales udbyttet 4 eller 12 gange årligt. Derfor er disse REITS meget populære i USA blandt private investorer.

At Linn Energy er en MLP betyder at det er samme selskabskonstruktion, underlagt samme regler.

I pensionsdepoter beskattes al indtægt ens (PAL), så det gør det kun nemmere.

Men der hvor der kan være et problem, hvis jeg tolker din pdf korrekt, er at de som kompensation for den manglende selskabsskat, trækker fuld amerikansk skat ved udbetaling også til udenlandske investorer. Det vil så betyde at de automatisk trækker 35% af udbyttet i USA. Da aftalen mellem Danmark og USA siger at der maks. må tilbageholdes 15% i USA er det også det der maks. kan modregnes i din danske PAL-skat. Om du vil få noget ud af at søge de sidste 20% tilbage ved jeg ikke, men det vil næppe være ulejligheden og omkostningerne værd hvis de betaler udbytte 12 gange årligt.

Jeg er ikke 100% sikker, men du risikerer at du kommer til at betale 35% af udbytterne i skat. Jeg har ikke selv investeret i REITS, kun læst om dem.

Du kan evt. prøve med en mindre portion i første omgang og afvente første udbyttebetaling. Hvis der kun er trukket 15% udenlandsk skat er der ingen problemer.16/11 2013 14:43 BiopOrBust 067066Tak for svar, det er noget af det samme jeg selv er kommet frem til ved gennemlæsning af PDFen - og bliver der rent faktisk trukket 35% må jeg jo genoverveje min investering alt afhængigt af hvor besværligt det måtte være at få refunderet de sidste 20%.

Hvis andre har konkrete erfaringer med investeringer i et amerikansk MLP er de meget velkomne til at komme med inputs, under alle omstændigheder skal jeg nok komme med en melding når jeg når til den første udbetaling.16/11 2013 15:51 Bryan 067067Du kan sikkert få din mægler til at søge om tilbagebetaling, men det er jo ikke gratis.

Og hvis de så betaler udbytte 12 gange om året, hænger det slet ikke sammen.

En hurtig udregning siger at 20% for meget skat af et Yield på 10% betyder 2% årligt af din investering i selskabet. Det vil være ærgerligt.

Så var det nok værd at overveje et skift til LNCO, som er en alm. Aktie.

http://files.shareholder.com/downloads/LINE/2793444516x0x555801/bde65883-4c93-40b2-b007-1982637956ae/LINN_Fact_Sheet.pdf16/11 2013 16:17 BiopOrBust 067069Ingen tvivl om at LNCO er den lette løsning, men jeg bilder mig ind at der er en tendens til at LINE bliver lidt bedre belønnet end LNCO.

I årene 2008-12 har de betalt udbytte 4 gange årligt, mens de i 2013 har udbetalt 7 gange indtil videre.

http://ir.linnenergy.com/dividends.cfm

Desuden har udbyttet fra LNCO historisk været en anelse lavere end fra LINE19/12 2013 10:36 BiopOrBust 067328Så er der nyt fra Linn Energy.

I dag modtog jeg så mit første udbytte fra Linn Energy, og helt som frygtet var der trukket 35% fra US.

Med en fornemmelse af at mit første udbytte let kunne blive mit sidste ringede jeg til Nordnet, for at høre hvor meget bøvl jeg skulle igennem for at få refunderet de 20% for meget der var blevet tilbageholdt.

Den rare mand undersøgte sagen, og ringede tilbage efter en lille halv times tid - budskabet var at jeg ikke skulle gøre noget som helst, da det er i mit pensionsdepot jeg har investeret i Linn Energy bliver det for meget tilbageholdte beløb automatisk modregnet i PAL skatten.

Så konklusionen må være at så længe det sker gennem et pensionsdepot, så er der absolut ingen grund til ikke at have Linn Energy og deres 10% udbytte liggende.

Der kan jo så selvfølgelig være mange andre grunde til ikke at investere i dette selskab, meningerne er ihvertfald delte

http://www.fool.com/investing/general/2013/12/17/lots-of-people-will-disagree-but-linn-energy-is-on.aspx19/12 2013 18:33 BiopOrBust 067330mere Linn

Ganske gode argumenter for at købe Linn Energy

http://www.fool.com/investing/general/2013/12/19/why-linn-energy-is-a-solid-buy-after-closing-the-b.aspx

Det er næppe på grund af den artikel at Linn stiger omkring 3% i dag, men faldet efter opkøbet bliver måske forklaret i denne kommentar til indlægget:

Two reasons have been proposed for why LINE is trading in the high $20's rather than the low $30's right now, and they're related.

First, BRY was in the Russell index and therefore held by a number of index funds. LINE/LNCO are not, and therefore all those funds have to sell LNCO shares, dragging down the price of both.

Second, BRY was almost totally held by institutions. LNCO is a retail stock, and it's likely a lot of the big boys will be dumping LNCO for awhile. We could see a cap on the market price until the new year.4/1 2014 20:43 Bryan 067482Den ville jeg nok få bekræftet fra en mere pålidelig kilde.

Jeg er ret overbevist om at reglerne siger at der ikke kan modregnes mere end aftalt mellem landene, her 15%. Det gælder uanset om det er pensionsdepoter.

Jeg ville skrive til Skat og spørge direkte om der kan modregnes det fulde beløb i PAL-skat hvis der er trukket 35% i USA.

Nordnet er desværre lidt kendt for ret mystiske svar på netop det punkt. Og da du ikke ser mellemregningerne for PAL-skatten er det jo lidt svært at kontrollere.6/1 2014 20:12 BiopOrBust 067503Jeg har faktisk spurgt igen for at få det bekræftet skriftligt - det lyder jo næsten for nemt til at det er rigtigt...

Håber dog det passer for kursen udvikler sig fint, og det er jo ikke dumt for en Aktie der primært var købt for udbyttet.

Nedenstående gør næppe heller noget dårligt for aktien:

Today, one of the few remaining bears on the prospects on this E&P limited partnership threw in the towel. JP Morgan moved the shares to an "Outperform" rating and raised its price target to $36 a share on LINE.

http://seekingalpha.com/article/1930471-All-Clear-Sounding-On-Controversial-Linn-Energy?source=email_rt_article_readmore6/1 2014 21:12 Bryan 067504Jeg søgte lige lidt.

http://www.tax.dk/jv/cg/C_G_3_3_4_2.htm

Citat :

" Betalt skat i udlandet udgør 20.000. Da kildelandet ifølge overenskomsten maksimalt må indeholde 10 pct. svarende til 10.000, bliver lempelsen i den danske PAL-skat 10.000.

Den skattepligtige kan søge den fremmede stat om at få tilbageført de 10.000, som er betalt for meget i udlandet i forhold til DBO'en mellem Danmark og den fremmede stat."

Det ville også være ret ulogisk at der skulle være forskel på reglerne fordi det er et pensionsdepot. Jeg tror desværre at du er endnu et eksempel på en kunde der har fået en nødløgn fra Nordnets kundeservice.

Ps. ovennævnte er kun et eksempel. DBO´en siger 15% for USA :

http://www.tax.dk/jv/cf/C_F_8_2_2_10_3_2.htm11/1 2014 09:58 Bryan 067524Har du fået skriftligt svar fra Nordnet ?

Jeg skrev til Skat dagen efter mit seneste indlæg, og de har svaret.

Citat :

"Hvis Danmark har indgået en dobbeltbeskatningsoverenskomst med en stat som der er betalt skat til, kan lempelsen i den danske PAL-skat ikke overstige den skat som den fremmede stat kan opkræve ifølge
dobbeltbeskatningsoverenskomsten.
Er der betalt mere i skat til udlandet end den udenlandske stat kan indeholde efter dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og kildestaten - her USA - kan den skattepligtige søge kildestaten om at få det for meget betalte beløb tilbageført."

Der er endvidere henvisning til noget af det samme som jeg linkede til hos Tax.dk, men ovennævnte citat skulle vist være klart nok. Der er helt samme begrænsning som ved fri opsparing.

Nordnets kundeservice har igen valgt den nemme løsning med et forkert gæt fremfor at undersøge tingene. Igen en løsning der kunne have kostet dig dyrt hvis du havde accepteret svaret.11/1 2014 10:15 BiopOrBust 067525Jeg har faktisk fået et skriftligt svar, men har ikke postet det endnu da jeg synes det er noget upræcist:

"Der vil blive trækket 30 procent i skat på dit værdipapir, men der vil så modregnes 15% på din årsopgørelse.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os igen."

Jeg havde under alle omstændigheder tænkt mig at få ovenstående uddybet - men kunne da sagtens finde på at vedlægge det du har modtaget, og høre hvordan de forholder sig til det.

Om ikke andet så opfører selve kursen sig da ret pænt, så nogen underskudsforretning ser det jo ikke ud til at blive lige med det første.11/1 2014 11:42 Bryan 167526Umiddelbart tolker jeg det som om at de 15% vil blive modregnet, mens resten er tabt eller skal tilbagesøges. Altså korrekt iflg. Skat.

Det er så en fejl at de skriver 30% hvis du er trukket 35%.

M.h.t. kursen skal du jo så sammenligne LINE og LNCO. Hvis de begge stiger "ens" er det vel stadig værd at overveje LNCO i stedet.

Hvis kursstigningerne skyldes højere indtjening, vil det også betyde højere udbytter, og dermed højere beløb du årligt betaler for meget til den amerikanske statskasse. Og den kan du nok ikke redde alligevel med nogle få tusinde kroner årligt.17/1 2014 07:59 BiopOrBust 167580Jeg har nu vekslet mine LINE til LNCO, det skyldes primært at jeg ikke magtede at tage den lange diskussion med Nordnet, da jeg efterhånden er overbevist om at det ender med at de ikke har ret.
Så da jeg alligevel manglede de sidste kontanter til at betale PAL skat, lå det lige for at sælge LINE og købe LNCO for det der var tilbage.
Under alle omstændigheder har turen i LINE givet omkring 6% i kurstigning og to gange udbytte på to måneder, at LNCO så steg 1,5% efter jeg købte mens LINE kun steg 0,5% generer jo ikke ligefrem - omend en enkelt dag ikke er nok at lave statistik på.

Jeg modtog for øvrigt nedenstående i min indbakke sent i aftes, der argumenterer for at der er mere at komme efter, udover udbytter.

http://seekingalpha.com/article/1950631-linn-energy-regaining-its-premium?source=email_rt_article_readmore18/11 2013 07:41 BiopOrBust 067098Faldt lige over den her video der forklarer lidt om hedging i olieselskaber, jeg blev lidt klogere så tænkte jeg ville dele den.
TRÅDOVERSIGT