Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alere aftale - hvordan kan de se ud


68708 troldmanden 30/4 2014 14:02
Oversigt

Jeg har tidligere i nedenstående indlæg redegjort for at jeg finder det overvejende sandsynligt at vi i løbet af de nærmeste uger vil se en aftale med Alere

http://www.proinvestor.com/boards/68629/Bioporto-rising-from-the-grave?

Jeg vil i dette indlæg se lidt nærmere på hvordan en sådan aftale evt kan se ud.

Først er det vigtigt at fastslå at vi taler POC marked. Det marked udgør altså ca 20% af det totale marked. I 2011 indgik Bioporto en non eksklusiv med Instrumentation Laboratory indenfor POC. Aftalen lød på 5,5% i royalties og 2 mio Euro milestones, hvoraf 250.000 Euro blev betalt upfront. Resten kommer efterhånden som IL får udviklet og godkendt deres egen NGAL test.

IL havde i 2013 en omsætning på $741 mio. Alere omsatte for $3 mia. Så altså en faktor 4.

Bioportos nye mål er blot at sikre sig fri adgang til det homogene marked. De interessere sig ikke for det hertogene (Abbott) og POC marked. Det mener jeg også åbner op for en anden type aftale med Alere.

Der er rigtig mange spillere på POC marked. Så Alere skal som sådan ud at kæmpe med en masse andre. Mon ikke de kunne være fristet af at få den eksklusive adgang (på nær IL som allerede har en licens)

Hvis jeg sad i den strategiske tænketank hos Bioporto så ville jeg forøge om det er muligt at få Alere med på en aftale ala beskrevet her nedenfor.

Tilbyd Alere en eksklusiv licens og UDEN fremadrettet royalties. Formål for Bioporto er at sikre sig nok likvider til det opkøb de pønser på og/eller øget inhouse satsning på transplantations centre.

Hvad skal Alere så betale for en sådan aftale?

Hvis vi tager udgangspunkt i IL aftalen og at de har 10% af POC marked (det er højt sat) så skal eksklusiv adgang til resten af POC koste samlet 18 mio. Euro. Typisk betaler man også en ekstra præmie for eksklusivitet. Lad os sætte den til 25%. Så er prisen 22,5 mio. Euro

I dette eksempel skal Alere heller ikke betale 5,5% royalties. Det kunne godt give et ganske anseligt beløb over de næste +10 år. Men lad os bare for nemhedens skyld sige det alligevel sættes til 0.

Tilbage har vi så 22,5 mio Euro.

I IL aftalen blev 12,5% af det beløb betalt upfront. Resten er udvikling og godkendelses milestones. Alere HAR færdigudviklet deres ngal test. Og testen er også godkendt i mange lande, dog ikke i det vigtige marked US.

Ud fra ovennævnte tal så "burde" Bioporto godt kunne få 10 mio Euro upfront som et engangs beløb uden flere milestones og uden royalties.

Hvad skulle gøre de ikke kan lave en sådan aftale

1) Bioporto vil ikke give eksklusiv rettigheder.

Jeg har ikke drøftet scenariet med PME. Men hvis det er muligt at hente et beløb i det nabolag så tror jeg ikke der er nogen hos Bioporto der siger no go.

2) Alere vil kæmpe mod patenterne og slet ikke indgå aftale

I så fald holder de sig helt ude af NGAL i 2-5 år endnu. Det er det ikke værd. Skulle det utænkelige ske at Bioporto også mister både eksklusion og traume patentet, så vil der også opstå fri konkurrence. Altså kan alle og enhver kæmpe om de 20% der ligger i POC. Så er det noget mere attraktivt selv at sætte sig på den del. Det taler også for en eksklusiv aftale nu

3) Alere vil gerne indgå en aftale, men vil ikke betale så meget.

Det er bestemt muligt. Alere er det store selskab og kan sagtens tænkes at vil forsøge at skrue bissen på. Reelt er det dog Bioporto der har fat i den lange ende. At Abbott er på Bioportos side og ikke længere Aleres våbenbror har helt sikkert en del at sige. Modsat så virker PME til at han bare gerne vil have det her afsluttet, så det er ikke sikker de vil forsøge at række efter æblet der hænger lidt højere oppe. 10 mio Euro er trods alt et beløb af en sådan størrelse at en aftale ikke bliver indgået hurtigt.

Hvor realistisk er det så? Tjaa jeg er slet ikke i tvivl om Alere MEGET gerne vil have eksklusiv adgang til ngal. Og hvis man dertil så siger de ikke fremafrettet skal betale royalties klinger sikkert også ganske godt i deres øre. Det er rigtig mange penge værd for dem.

At sætte sandsynlighed på kan jeg ikke. Men at det er plausibelt i forhold til de tal jeg nævner mener jeg bestemt det er. Nu kan kun tiden vise om det bliver en freebee aftale ala Abbott(som selv havde patenter Bioporto kunne bruge) eller om der rækkes ud efter et æble der sidder noget højere.

Det første scenario er ok og alene det vil få kursen til at stige. Det sidste vil være fantastisk. Og så tør jeg dårligt tænke på den indvirkning det kan få på kursen.

Vh
T.

PS værd at notere sig en mulig risiko i aktien i forhold til det varslede opkøb. Timing heraf vides ikke. Ligeledes hvad det er de pønser på at opkøbe og hvordan det kan påvirke kursen2/5 2014 10:22 troldmanden 168720Bioporto har nu lagt deres FDA studie ud på clinicaltrials. Så for første gang kan vi få en flere detaljer om det studie man har talt om de sidste par år.

http://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/record/NCT02121470?term=Bioporto&rank=1

Vi vidste allerede fra GF at der var tale om 250 patienter på 3 sygehuse. Af nye informationer er at der er tale om ICU patienter som er indlagt op til 8 dage, hvor der hver dag vil blive taget en urin og 2 blod test.

Inklusion af patienter siger man blot skal være mindst 18 år og være indlagt på ICU. Og så må man ikke have nogen kendt nyresygdom. I udgangspunktet lyder det som en strait forward protokol hvor man burde kunne indrullere patienter meget, meget hurtigt.

I følge CT vil den sidste patient være indrulleret i august og data vil være klar til at blive publiceret til oktober. Det fremgår dog at der er et af de 3 centre der stadig ikke indrullere patienter. Så håber Bioporto i forbindelse med Q1 regnskab på tirsdag giver en update af hvor mange de har fået indrullert. Man kan dårligt overdrive betydningen af det studie.

Fra GF fik vi også at vide at de vil indsende registrerings ansøgning til FDA ultimo 2014/primo15. I pharma branchen tager det typisk ca 6 mdr at klargøre data til indsendelse. Men der taler vi også nogle gange et 6-cifret antal papir. Mængden her vil være meget mindre. FDA har så 90 dage til at vurder ansøgningen. Så teoretisk kan en godkendelse foreligge ultimo Q1. Kunne dog godt forstille mig det bliver lidt senere. Modsat så synes jeg jo det er underligt det trods alt skal tage så lang tid at indrullere patienter med den protokol. Så de må da meget gerne overraske der.

Det skal dog også tilføjes at der er et krav om at hver center skal indrullere mindst 40 forsøgspatienter. Så det er vigtigt der kommer gang i det 3. center.

Aktien steg kraftigt i går og igen i dag under stor volume. Positionere folk sig op til Q1 regnskab på tirsdag eller ligger der andre ting bag?

Vh
T.2/5 2014 10:40 120281 068721Kan være der er nogen ved noget. Eller nogen der har læst dit alere indlæg og satser på en aftale offentliggjort i weekenden som med abbott.

Hvorfor til q ? Der kommer måske lidt nyt mht. Tal vi vil se. Men PME har også sagt vi ikke måtte forvente salg bare steg. Fordi de havde solgt til lager i Q4.2/5 2014 11:01 troldmanden 168722Historisk flød informationerne ud til en større lukket kreds omkring Mark S. Det tror jeg ikke det gør mere. Så håber da ikke der er nogen der ved noget.

Ja det kunne være skønt at få alere på plads inden Q1. Men det er ikke noget jeg spekulere i. Det kan lige så vel være om 5 uger.

I forbindelse med Q1 er der måske en lille risiko for at de annoncere deres opkøb og dermed en udvanding. Vi ved stadig intet om hvad det er de pønser på og omfanget heraf.

Man kunne måske godt have ønsket sig at de i forbindelse med årsregnskabet havde fortalt Q4 indholdet lager opbygning så forventningerne ikke bliver sat for højt op. Men man kan selv regne ud at de ikke forventer større vækst på ngal hver eneste kvartal i år.

Ledelsen har guidet 15-40% vækst og lagt vægt på at det er non ngal forretningen hvor de laveste hængende frugter befinder sig. Så det vil være der vi ser den primære vækst i år. Hvis der skulle være vækst hver eneste kvartal på ngal så ville guidens have været højre i bunden. (mere end 15%) Så derfor kan man altså selv regne sig frem til det. Men nej er slet ikke i tvivl om at hvis de nu præsentere 500.000 kr i omsætningfra ngal så vil det blive fremlagt af en masse at se bare den kan slet ikke sælge. Omsætningen falder jo. Og for at afbøde det lidt, kunne man godt have ønsket sig de havde fortalt Q4 bla var lager opbygning.

Men mon ikke Q1 kommer til at vise endnu mere omkring transplantations center strategien og måske også hjerte strategien. Så flere facts om hvordan det marked ser ud.

Når man ser på handlen så har nordnet været netto sælger de sidste 2 dage. Og selvom kortsigtede tradere også handler gennem andre banker, så er det dog ofte nordnet der repræsentere de helt kortsigtede. Så kunne da være dejligt om man kunne tolke det sådan at det er folk med lidt længere sigt der kommer ind. Meeen tror jeg måske alligevel ikke så meget på.TRÅDOVERSIGT