Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Upfront/milestones/royalty i 2015 for Genmab


70471 Sukkeralf 15/12 2014 00:43
Oversigt

Genmab kom sent fredag med en fondbørsmeddelse om en milestone på $3 milloner vedrørende deres DuoBody samarbejde med Janssen - det var grundet præklinsk fremskridt med endnu et bispecifikt antistof indenfor cancer. Sådan en enkelt milestone syner selvfølgelig ikke af meget, men "Det nye Genmab" viser mere og mere den sande værdi. De har tidligere også fået en lignende milestone på $3 for et bispecifikt antistof der sigter mod inflammatoriske mediatorer. Ligeledes fik de sidste år en milestone på 4$ millioner for det førende bispecifikke antistof EM1 som ligeledes er mod cancer og rammer cMet og EGFr (denne milestone sikkert lidt højere fordi, at Genmab har leveret begge antistoffer der indgår i det bispecifikke antistof - royalty er i sidste ende også højere).

Mon ikke disse milestones er et udtryk for, at der er opnået et præklinisk proof of concept. Vi ved at EM1 formentlig går i klinikken næste år - det er i hvert fald hvad både Janssen og Genmab har udtrykt. Dermed er der gode chancer for at yderligere to er godt på vej mod klinikken. Det gode er jo, at des mere fremskredne projekterne er des større bliver milestones. I Novartis er den samlede milestone pakke ca. 500 millioner pr program (2 stk) og får Janssen ligger det i gennemsnit ca. på 1 milliard pr program (20 stk).

Janssen har pt aktiveret 10 af de 20 programmer der har mulighed for og Novartis har begge deres programmer aktiveret.

Der tegner sig dermed allerede et billede af en kommende fin pengemaskine, som alene i år fra Janssen og Novartis har bidraget med sammenlagt $16 millioner - altså lige under 100 millioner kroner. Samlet set har DuoBody siden begyndelsen givet $46 millioner til Genmab, altså mere end 250 millioner - og vi har kun set begyndelsen.

Ud over de to kommercielle aftaler her omtalt, så har Genmab pt 7 andre forskningssamarbejder der kan munde ud i licensaftaler - pt er der lavet forskningssamarbejder med Kirin, Eli Lilly, Cormorant (IL8 + et andet target), Agenus (checkpoint inhibitorer), BioNovion (checkpoint inhibitorer), Humabs Biomed (infektionssygdomme) og så et hemmeligholdt stort biotekselskab (måske Gilead).

På Post ASH seminaret blev det igen understreget, at Genmab forventer at DuoBody bliver en af de mest brugte teknologier til bispecifikke antistoffer - de store forventninger understreges i deres egen prækliniske pipeline hvor 65% er bispecifikke antistoffer (DuoBody). Ligeledes mener Genmab at HexaBody bliver en af de mest anvendte teknologier til at booste antistoffer og fremme primært deres CDC mekanisme.

Pt har Genmab to forskningsaftaler på HexaBody, så dermed ikke noget der kaster penge af sig endnu - det gælder en aftale med Humabs Biomed og en med det hemmeligholdte biotekselskab, men igen noget der kan føre ud i licensaftaler på sigt.

På Post ASH seminaret blev det nævnt, at et af de områder i Genmab der er mest travlt netop er i BD grundet disse teknologier. Jan har flere gange nævnt, at man ønsker at holde mere af værdien i Genmab regi, så derfor går man efter optionsaftaler på 50% i et for Genmab valgfrit program efter eget ønske. Jan nævnte specifikt at man for hvert 3-5 programmer ville have option på et program efter eget valg med 50% af rettighederne - og de andre vil så køre på lignende vilkår som vi ser i Novartis og Janssen samarbejdet. Dette gælder altså både for DuoBody og HexaBody. Der vil altså være stort fokus på dette de kommende år.

Kigger vi på DuoBody er denne teknologi kun lige er begyndt at kaste penge af sig, mens HexaBody endnu ikke har leveret en licensaftale, så kan dette i årene der kommer, virkelig bidrage til en god og solid indtægt til Genmab.

I 2015 er det svært at forestille sig at beløbet bliver mindre end i år, så vi skal altså over 100 millioner kr i upfront/milestones på teknologifronten. Jeg gætter på det bliver væsentlig mere, så et frisk bud kunne være mere end 150 millioner, men det er mest baseret på øget upfront i 2015 grundet nye aftaler.

Mit største håb er at vi indenfor kort tid ser en bred aftale med den hemmelige partner (og meget gerne Gilead) på lad os sige mindst 5 DuoBody programmer og 3 HexaBody programmer - og her med mindst en (og gerne to) 50% option efter eget valg til Genmab.

Og som jeg ligeledes har gisnet om et par gange før, så ser jeg ikke det for umuligt, at man hvert år kan ligge 50 millioner til dette beløb, så vi i 2016 rammer 200 millioner, 250 millioner i 2017 o.s.v. Meget kommer dog til at afhænge af, hvorledes de nye aftaler med en 50% option til Genmab helt præcis kommer til at se ud - men fremtiden er i hvert fald lys :-)

Kigger vi på milestones for deres førende kliniske program Daratumumab, så ser 2015 heller ikke tosset ud. Vi har opstart af et fase III studie i denne måned, så måske når Genmab en milestone på 60 millioner i år ellers lander den i januar. Derudover så er der allerede givet tilsagn om yderligere opstart af to fase III studier i 2015 - et i Q1 og et i Q2 og dermed formentlig 120 millioner for disse. Ligeledes er der givet tilsagn om opstart af to fase II studier, så det bør også kaste noget af sig - lad os gætte på 30 millioner samlet.

Den vigtigste trigger i 2015 bliver formentlig om der files på fase II data med Daratumumab og hvis der gør og registreringsansøgningen går igennem, så gætter jeg på at det samlet giver i hvert fald 150 millioner.

Herudover er der mulighed for opstart af yderligere studier med Daratumumab som vi endnu ikke kender, men det sætter jeg pt til 0.

Kigger vi på royalties så er det jo kun Arzerra der kaster noget af sig. I år ligger guidance på omkring 100 millioner og jeg vil gætte på nogenlunde samme niveau næste år. Omsætning i 3. linie behandling af CLL vil falde yderligere i 2015, mens 1 linie behandling vil begynde at give indtægter, men tiltroen til Arzerra er ikke så stor (på den lange bane tror jeg stadig på en halv BB).

Dermed ser en jeg god sandsynlighed for, at Genmab samlet for en indtægt på 550 millioner fra upfront/milestones/royalty (150 + 300 + 100).

Hvad tror i ??

Mvh

Sukkeralf15/12 2014 09:44 bongobob 270472Tak for gennemgang Sukker, du har en utrolig god hukommelse. Der er mange ting i gang og det bygger op til en byge af aftaler, INDs og milestones. Jeg kunne dog godt tænke mig andre end Janssen på banen som du også er inde på med Gilead. Jeg håber dog også på at Novartis kommer med Arzerra kombi forsøg og Duobody progress, det første giver nok ikke milestone.
Hvis jeg skulle tilføje noget var det måske milestone ved opstart af Dara i ny indikation. Den kan ikke være 0, Jan har næsten lovet opstart med præsentation af Dara i DLBCL og ALL ved post ASH
Mvh. Bongobob15/12 2014 11:15 Sukkeralf 170475Hej bongobob

Jeg har nu medregnet en lille milestones for deres fase II studie udenfor MM (DLBCL, FL og MCL). Men der kan jo evt. komme mere allerede næste år.

Mvh
Sukkeralf19/12 2014 09:30 Sukkeralf 170532Tænkte lige i går lidt mere over det med at få en anden lidt større spiller ind i Genmab sådan for alvor.

Det kunne være så rart at få en anden stor aggressiv spiller med om bord i Genmab. Ofte tænker vi jo at der er meget i gang og mange partnere i Genmab, men hvis man skærer ind til benet, så er det faktisk ikke så slemt.

Som flere af os mange gange har nævnt, så er Janssen den oplagte køber af Genmab. Hvis man kigger på Genmab som selskabet ser ud i dag, så må det alt andet lige være en lækkerbisken for Janssen, hvis man slår til meget snart. De kender om nogen Genmabs klart største aktiv Daratumumab - og i løbet af måneder har de nok en rigtig god fornemmelse for at der er hul igennem i RRMM. Hvis Janssen overvejer et evt. køb af Genmab grundet Daratumumab, så er det nok efter sådan en milestone.

Kigger man på Genmab set i lyset af et evt opkøb af en stor medicinalvirksomhed som Janssen, så ser det måske endda ganske fornuftigt ud pt.

De 4 store aktionære over 5% tæller det GSK, ATP, Fidelity og Janssen selv. GSK er snart mere eller mindre ude af størstedelen af samarbejdet med Genmab og APT/Fidelity har vel i bund og grund intet imod et opkøb - det er hurtige penge ned i kassen.

Arzerra er i høj grad bundet op hos Novartis/GSK, så måske ikke så oplagt attraktiv for Janssen.

Daratumumab er derimod oplagt attraktiv - de sparer milestones på små 5 milliarder på sigt (hvis alt går vel) samt royaltybetalinger på formentlig 15% op evt. lidt højere med tiden. Går monoterapistudiet i RRMM igennem, så må det siges at se meget fornuftigt ud for kombinationerne.

På teknologisiden er der næsten også frit løb - pt ingen kommercielle aftaler på HexaBody. ForDuoBody er det pt kun to og den store sidder Janssen selv på - derudover kun en lille med Novartis på to programmer.

Alle forskningsaftalerne der kører på DuoBody og HexaBody kan Janssen i givet fald bare lukke, hvis de vil side på ejerskabet selv.

Kigger vi på ADC stofferne, så er de også interessante for BP. Vi ved at Jan gentagne gange har sagt, at der er stor efterspørgsel på både Humax-TF ADC og Humax-AXL ADC. Selv har Genmab rost de prækliniske resultater for Humax-TAC ADC, så tre ret så interessante ADC´er. Og det optimale for BP i den sammenhæng er, at Genmab sidder på store dele af værdien hvis de ønsker i alle tre programmer - to styrer de selv og det tredie kan de få en 50% option på, hvis de vil.

Derudover er der Genmabs egen prækliniske pipeline, som ifølge Jan aldrig har været mere interessant - den er selvfølgelig også super interessant for Jannsen. Specielt også set i lyset af, at Genmab har valgt nogle oplagte targets for DuoBody og evt. også HexaBody som partnere ikke har adgang til.

Så selv om vi ofte snakker opkøb uden måske egentlig ikke at tro på det for alvor, så står Genmab måske alligevel i en lidt sårbar situation overfor Janssen i løbet af det kommende halve år, hvis specielt Daratumumab synes at kunne komme gennem nåleøjet i RRMM.

Mvh
Sukkeralf15/12 2014 10:04 Sibelius 270473Super indlæg. Meget vigtig pointe at Genmab står utrolig stærkt med sin Duobody/Hexabody platform som tilsyneladende trækker partnere til sig big time. Holder dit gæt med +50m hvert år er det jo en big-time risikoafdækning med en stor (og stigende) upside.
Selv en optimistisk analytiker som Novod indkalkulerer ikke med dette i sin værdisætning. Bevares, det er endnu kun spekulationer, men jeg finder det meget realistisk at dit gæt bliver mødt af virkeligheden (eller måske endda overgået af virkeligheden).15/12 2014 19:37 Helge Larsen/PI-redaktør 070490GENMAB-Servicemeddelelse. Analyse fra Sydbank er nu på vores analyseside:

http://www.proinvestor.com/analyser18/12 2014 21:50 Sukkeralf 270527Med FDA´s godkendelse af Amgens (Micromet) godkendelse af Blincyto (blinatumomab), fik vi for alvor sparket døren ind til de bispecifikke antistoffer - nu er der hul igennem og dette fokusområde tager mere og mere fart. Prisen for Blincyto er skruet helt i vejret:

http://medwatch.dk/MedWatch_anbefaler/article7299549...

Udviklingen af bspecifikke antistoffer har stået på længe, men grundet flere ting har gennembruddet været længe undervejs, men nu er vi ved at være der og her bl.a. også en artikel i nature, hvor disse spås en stor fremtid:

http://www.nature.com/nrd/journal/v13/n11/pdf/nrd4478..

Efterhånden findes der over 50 forskellige teknologiplatforme til at lave disse bispecifikke antistoffer og her en god præsentation til bare at få et lille indblik i de forskellige teknologier:

http://bispecific.com/uploads/ffiles/2012/05/904821.pdf

Vi har også i dag set aktivitet på området bl.a. fra vores eget flagskib Novo, som har indgået en aftale med Xencor som er en konkurrent til bl.a. Genmab, da deres teknologiplatforme kan lidt af de samme ting. Ligeledes har eksempelvis Roche været aktive i dag:

http://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article7300379...

http://www.reuters.com/article/2014/12/18/roche-ma-du..

Så altså et område der står på randen af det store gennembrud og hvem vil ikke gerne være med der. Genmab (som jo er min yngling) er også godt repræsenteret med deres DuoBody teknologi til udvikling af bispecifikke antistoffer. Som beskrevet i mit indlæg den anden dag, så har man allerede kommercielle aftaler med Novartis og Janssen, mens forskningsamarbejde pågår med 7 andre virksomheder - disse kan på sigt munde ud i licensaftaler.

På Post ASH seminaret var Jan mere specifik end han plejer at være angående hvad man ønsker ii sådan en aftale, da han nævnte at man for hver 3-5 program ønskede en 50% option efter eget valg.

Den hemmelige partner Genmab pt har et forskningssamarbejde med har Jan tidligere omtalt som værende blandt de største biotekselskaber. Han har nævnt at det kunne munde ud en aftale med substans. Der har for flere sider været lagt et bud ind på at denne partner er Gilead.

Vi har på det seneste set, at Gilead vil satse mere indenfor cancer og de har bl.a. hyret dygtige folk fra Genetech.

Set i lyset af den megen aktivtet på området, på Genmabs styrke for tiden og Jans seneste udtalelser, så gætter jeg på at vi ser en bred aftale på DuoBody (og HexaBody) med denne partner i løbet af kort tid - og det må meget gerne være Gilead.

Mvh
Sukkeralf

Ps: Unskylder på forhånd til de folk som ikke kan læse alle links, da de kræver adgang.TRÅDOVERSIGT