Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

4 mulige oliekøb


70955 AndersEgsvang 14/1 2015 17:19
Oversigt

ConocoPhillips (COP): Et af USA's absolut største olieselskaber. Med den laveste Breakeven pris i USA må de siges at være godt stillet på de lave priser. De har udbetalt stigende udbytte 32 år i træk. Dvs. de har udbetalt et stigende udbytte i både opture og nedture. Det er for mig at se et solidt tegn. De gør sig både i oliesektoren og i Naturgas. Naturgas og olie er rimelig korreleret med hinanden. Da Naturgas også nærmer sig et langsigtet lavt punkt, så har de en stor optur i fremtiden hvis både oliepriser og naturgas priser stiger. COP har et dividend yield på 4.5% og forventer at kunne blive ved med at forøge det i de kommende år. COP er placeret i 20 lande i alle verdensdele undtaget Antarktis. De har altså en utrolig bred kundebasis.

De har i de sidste mange år kørt i en stærkt bull trend og med oliepriserne så lave som de er, har det trukket dem ned i et niveau der igen er attraktivt. De har support på $61.5 og igen på $59 ca. COP er en af de olieaktier jeg synes er mest attraktiv for den langsigtede investor.
http://screencast.com/t/IgCbNmQQeLer


ONEOK (OKE): OKE er ikke en decideret olieaktie. Det er en naturgas aktie, men da olie og naturgas bevæger sig efter hinanden meget af tiden, så er den stadig interessant. De hedger sig mod dårlige tider ved at spekulere i Crude oil. (Vi må håbe de gør det bedre end OW). De har fået en stor nedtur det sidste stykke tid. Med en top på lige omkring $70, og en nuværende pris på omkring $40, så er der en god optur at hente her også. OKE har et helt fantastisk udbytte på 5.21% og har udbetalt et stigende udbytte de sidste 29 år. Så ligesom COP, så har OKE også overlevet dårlige tider, og stadig udbetalt deres udbytte til investorerne. OKE har fungeret i over 100 år. De er veletableret i USA og udvider hele tiden deres forretning. For et års tid siden valgte de at splitte virksomheden i 2 forskellige børsnoterede virksomheder, for at give begge afdelinger optimale forhold. OKE er en del af ONEOK partners, som er en vigtig del af deres cash flow.

Rent teknisk har OKE dannet en Spike & Channel og fejlet den. S&C fejler altid på et eller andet tidspunkt da købere ikke kan holde det momentum de startede med. Jeg vil forvente at vi skal ned under $40 og det optimale købspunkt, som jeg ser lige nu er $36. Så med et udbytte på 5.21% og en 100%+ mulighed, så er OKE også en stærk kandidat til "Survival of the fittest".
http://screencast.com/t/toFQnpKtc4De to ovenstående aktier er valgt til min portefølje pga. deres stigende udbytte. Det er en langtidsinvestering så de skal stå de næste mange år. Falder de i pris, så er jeg komplet ligeglad. Det betyder bare at jeg kan supplere op til en lavere kurs. Det vigtigste er at de beholder deres udbytte stigende. Falder deres udbytte derimod, så er jeg klar på salgsknappen igen, hvis det er overraskende.

Se på dem, men drag jeres egne konklusioner. Det er ikke nogle aktier i skal forvente at se 100% gains på i løbet af kort tid. Men har man tålmodigheden og is i maven, så tror jeg på at de over tid vil kunne overleve lave priser og samtidig profitere fra dem. Søg på dem og læs om deres forretning. Jeg har valgt dem fordi deres udbytte er højt og fordi at de rent teknisk giver mening for mig at købe. Da jeg er teknisk analytiker, er min portefølje nødt til at give mening for mig rent teknisk sammen med en tro på virksomheden.Er man til højere risiko, med mulighed for mere profit, så er Seadrill og Questerre et par af dem, man kan tage et kig på.

Seadrill (SDRL): Seadrill er den høj-risikos olieaktie, som jeg ser lige nu, der rent teknisk ser "pænest" ud. Den har formet en Spike & Channel helt tilbage fra 2009. Vi fik et ordentligt skud op, som senere blev fulgt op af en channel. Når en S&C fejler, som den har gjort i Seadrills tilfælde, som vil jeg forvente den giver hele det tjente tilbage, inden den fortsætter op. Der vil være en masse købsordre i bunden, da det er her køberne sidste så stort potentiale. Dem der ikke nåede med på Spiket i 2009, har enten måtte jagte den, eller vente tålmodigt til den kom ned i niveau igen, og det kan meget vel være nu de/vi får muligheden. På deres Seadrill limited aktie, ligger det niveau på ca. $6.50 og på Seadrill aktien ligger niveauet på omkring 45 NOK.
http://screencast.com/t/qE2NnlQG5HitQuesterre Energy Corp.: QEC er en af de aktier der er meget hårdt ramt. Rent teknisk er jeg ikke vild med. Den har haft to store spikes, som er fejlet begge gange. Efter det er dødt lidt ud. Det tyder lidt på at en del investorer har forladt den, og ikke tror på den mere. Jeg kunne godt finde på at sætte en lille position i den, da den har et rimelig stort område på Upside hvor den før har været. Det er altid nemmere at bevæge sig i et område der er "udforsket". Nye territorier er sværere at bevæge sig i. QEC har stadig et godt cash flow, og nogle rimelig solide forretningsområder. Hvis de kan klare sig igennem krisen, så kan de også have en god fremtid. Den er nede under 2 NOK og med en tidligere top på over 30 NOK, så er der langt op. MEN den er HØJ risiko pga. det tekniske og hvis investorerne ikke ser værdi i den her, så vil den muligvis bare dø helt ud og bevæge sig sidelæns de næste mange år. Det der taler for dem er at de har en bredere forretning end flere andre olieaktier. De gør sig både i naturgas, shale gas og shale oil.
http://screencast.com/t/ag6QuI1p

Igen drag jeres egne konklusioner, og brug det til inspiration. Der findes mange olieaktier derude, som har fået tæsk. Find nogle der giver mening for dig, og spørg hvis du mangler inspiration. Nu er der lidt til den risikovillige og langtidsinvestoren.

- Anders

P.s. Jeg har endnu ikke købt nogle af dem til min portefølje, men venter til de nærmer sig mine købspriser. Oliepriserne er stadig faldene, og det bliver de ved med ind til vi rammer $40 efter min mening. Så alle buddene er på eget ansvar og med egen risiko i tankerne. Olie-markedet er lige nu med høj risiko.14/1 2015 21:36 Mcjean 170960Mener modsat dig at QEC er en fin investering med mange triggere. Du nævner selv shale oil som er klart billigere end oil shale. Deres Red Leaf projekt vil give kostpriser under 35$, måske helt ned til 25$. De har retten til at bruge dette udstyr hvis og såfremt det bliver en succes. Udstyret er økologisk og betyder at stenene knuses uden kemikalier, det er et unikt projekt og kan blive en gamechanger. De har store "spot on" områder og har for nyelig opkøbt mere jord og holder rapporten fra PH hemmelig, da de måske vil købe endnu mere jord. PH kan også være en gamechanger og den største gamechanger er selvfølgelig et diskurs skift i Qecbec mht. frackering.

Det mange glemmer er at QEC først for ganske kort tid siden er overgået til at blive et produktionsselskab fremfor et explore-selskab, hvilket bevirker at de er meget følsomme rent driftmæssigt og her har de fejlet med 2 100% brønde, hvoraf den ene venter på klargøring igen, men holdes standby grundet oliepriserne. De udmeldte 6000 boe i slutningen af 2015, men når ikke mere end 3500-4000 med lidt held. Det har skuffet aktionærerne(de utålmodige) og bevirket at de på lav volume har solgt sig ud.

Kan slet ikke følge tankegangen om risky business i denne aktie da de i fremtiden vil kunne producere til en kostpris mellem 25-35$ og som du selv skriver med et positivt cashflow og en kassekredit på 50 mill$(med en rente på 3%) og hvis problemer opstår kan de sælge de sidste 6/7-dele af Antler og gemme kreditten til opkøb eller andet.
De solgte 1/7-del for 2 måneder siden for 7-8mill.$.

Skal dog siges at de for nuværende ikke kan komme i nærheden af 40$ på oliedelen, det kræver at ecoshaleprojektet bliver en succes. I øjeblikket er snittet på 57$ hvilket giver underskud på oliedelen, men gasdelen giver fint overskud.

Men konen siger jeg tit tager fejl så hvem ved.14/1 2015 22:29 AndersEgsvang 070961Mcjean så har du misforstået min beskrivelse, hvis du tror jeg synes det er en dårlig investering. Jeg er teknisk analytiker, og derfor er QEC mere risky set med TA øjne. Der er ingen tvivl om at de har en helt unik forretning, som på sigt kan gøre dem store. Ser man på grafen, så er den mere risky.

Det er derfor jeg beskriver den som værende høj risiko, da det tekniske ikke spiller sammen med det fundamentale.

Jeg har haft en liste på 30-40 aktier hvor de 4 er valgt ud. Så ja QEC er klart en god investering, men ift. de andre 4 så er deres tekniske ikke lige så godt.

Tak for dit input, det er godt med noget mere kød på gennemgangen.

- Anders14/1 2015 22:58 Mcjean 070963Er ikke til TA men har respekt for dem der kan og jeg kan se at du laver en fin analyse af oliemarkedet generelt.
Bliver dog nødt til at spørge dig om du synes at TA specifik kan bruges på en midcap aktie endda en af de små af slagsen? Volumen er jo for det meste en joke, så kan en teknisk analyse bruges eller bruges den kun med forbehold til små aktier med lav volume? Men siden du gør det må du vel kunne det.

Mit sidste spørgsmål er angående QEC og din teknik, Hvordan kan du bruge TA på lige netop QEC som er skiftet fra at være et exploreselskab til at blive et produktionsselskab, mangler der ikke et sammenligningsgrundlag eller hur? før et glidende gennemsnit, omsætning, top og bund, modstand og støtte etc. kan udregnes og konkluderes udfra?

Tak for svar!15/1 2015 14:03 AndersEgsvang 170970Hej Mcjean

TA kan bruges på alle markeder, hvis man forstå hvordan det skal udnyttes. Jeg er aldrig fan af at basere en langtidsinvestering udelukkende på TA, der skal ligge noget mere til grund for en 5 års handel eller andet.

Om aktien svinger meget eller lidt er sådan set ligegyldigt til måden jeg bruger TA på. Et glidende gennemsnit er et godt og nemt redskab at bruge, men på en aktie som QEC, kan det virke mærkeligt. Jeg har derfor heller ikke brugt det på QEC. Modstand og støtte virker også på samme måde, hvis man forstår det teoretiske bag. Det er ikke bare hokus pokus, men der er altså en mening med galskaben.

Ift. lige netop TA på QEC, så er det også der den er vanskelig. Men da jeg er tekniker, så skal de aktier jeg finder gerne hænge sammen rent teknisk. Det er her QEC halter lidt. Det er i teorien ligegyldigt hvordan deres forretning fungerer. TA er baseret på købere og sælgere, så når jeg ikke kan finde de store ting på QEC, så er det fordi at der mangler deltagere i markedet. Så volumen spiller selvfølgelig ind over, men i det store billede kan man godt se hvordan aktien har flyttet sig de sidste par år, og hvordan købere og sælgere ikke har samme interesse mere. Det kan sagtens opstå, men lige nu er der ikke de store deltagere.

- Anders15/1 2015 17:32 Mcjean 070972Tak for svar
Men vil aktien ikke altid flytte sig når virksomheden skifter karakter, det må da gøre det vildt svært at bruge TA ved faseskift.
Der er dog andre med en TA på omkring 1.80, men den norske kr. er faldet meget så dagens kurs er meget tæt på bunden, hvilket i sig selv lyder helt skørt når firmaet besidder værdier for over 2 mia. kr.alene i jord og måske helt op til 20 mia. afhængig af moratorium i Qecbec og de hemmeligholdte PH-værdier.15/1 2015 17:41 AndersEgsvang 070973TA vil ikke fungere hvis de splitter aktierne eller noget i den stil. Men fordi de ændre virksomhedens forretningsmodel, så ændrer det ikke nødvendigvis TA. TA virker så længe det er den samme aktie der er tale om. Det virker ikke, hvis de splitter deres aktier som fx Maersk har gjort. Vi kan jo ikke forvente at Maersk rammer de 80.000 igen. :-)15/1 2015 21:10 Mcjean 170975


15/1 2015 21:39 AndersEgsvang 170976Jeg ville nu ikke kalde den candle der for en solid Bullish candle. For mig ligner det mest af alt en stor doji, som kun indikerer splittelse. Nu er jeg også meget konservativ når jeg handler, men det er ikke lige sådan en der får mig til at springe ud af stolen af begejstring. :-)

- Anders14/1 2015 23:01 Henrik Munthe-Brun 170964Chevron er også et muligt bud. God value investering med pænt udbytte.14/1 2015 23:22 AndersEgsvang 070965Jep Henrik. Chevron er i top 10. Den er bare for dyr, til at komme i top 4. :-)

- Anders18/1 2015 19:47 AndersEgsvang 071021Pga. nye reguleringer i North Dakota området "Bakken", så vil det komme til at koste producenterne i dette område $1.5-$2.0/b mere at producere olie. Prisstigning vil først mærkes efter Q2. i blandt disse producenter er Hess corporation, Statoil Oil & Gas LP og Continental ressources og mange flere.  18/1 2015 21:08 Helge Larsen/PI-redaktør 071022Har du et link Anders?18/1 2015 21:25 AndersEgsvang 071023OPEC's MOMR fra 15. januar http://screencast.com/t/9Nnpt8TJb3DTRÅDOVERSIGT