Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forspørgsel på Storebrand


71248 Hans-Henrik Nielsen 29/1 2015 18:58
Oversigt

Jeg er blevet spurgt et par gange om Storebrand, så her kommer en lille analyse af den.
Firmaet kommer med regnskab er i starten af februar, så det i alle omstændigheder ikke være noget for mig nu, idet jeg tilstræber at holde mig mere end 2 uger væk fra regnskab, når jeg investerer.
Men lad os kigge på den.

Aktien er nærmest et textbook beartrend-eksempel.
Først og fremmest kan vi lægge mærke til, at den ikke har kunnet slippe sit 200 dages EMA helt tilbage fra marts sidste år.
Den har ligget og cyklet rund om gennemsnit, og vi kan se på den relative performance (øverste indikator), at den i denne periode ikke har klaret sig markant bedre end markedet, hvilket jo er en af mine købs-filtre.
Så sker der det i november 2014 at aktien laver en lille dobbelttop lige på 200 dages EMA, og her begynder aktien også for alvor at outperforme markedet. Hvis jeg havde været i aktien her, ville den have været ude lynhurtigt af porteføljen her.

Havde man ikke solgt ud, så kom muligheden igen d. 11/12, da kursen brød den seneste markante bund og nu etablerede en nedtrend efter alle reglerne. Igen her i januar er en tidligere bund blevet brudt, og i sådanne situationer holder jeg mig langt langt væk fra aktien. Jeg har en historisk dårlige statistik i at prøve at "bundfiske" disse turn around kandidater. Nej giv mig en god optrend med rolige indikatorer, så er jeg på hjemmebane Humørikonet smile

Men fortiden er jo nem nok at spå om. Så hvad med fremtiden?
Et kvalificeret bud kunne være, at vi snart får et bounce op mod niveauet 26-27, hvor vi ser både den nedadgående trendlinje komme os i møde samt den vandrette modstand fra seneste bund tømret godt fast.
Jeg noterer mig, at min volumeindikator samt min waveindikater (stochdmi) er ved at være godt oversolgte, og derfor vurderer jeg bouncet som værende meget sandsynligt.

Så hvad skal man gøre her?
Hvis jeg allerede ejede aktien, så ville jeg leje en tidsmaskine og skynde mig at slette handlen Humørikonet smile
Hvis der var udsolgt af tidsmaskiner, så ville jeg afvente bouncet op mod de 26-27 og så overveje at tage tabet i en fart.
Hvis jeg var en kortsigtet swingtrader, så kunne man overveje at satse på bouncet. Men generelt skal man holde sig fra at trade imod den generelle retning i aktien (dvs. gå lang når aktien falder og omvendt).
Man kunne selvfølgelig satse på regnskabet, men det er ikke noget jeg vil anbefale her.

Skulle jeg ind i denne aktie (efter mine metoder), så ville jeg afvente begyndelsen på en ny optrend. Dvs. et bevis på at aktien kan præstere højere toppe og bunde. Der ligger nogle massive modstandsområder i 27, 30 og 32 (sidstnævnte er 200 dages EMA, som jo flytter sig løbende).
Og helt overordnet ville jeg slet ikke købe aktien, så længe den ikke outperformer markedet på længere sigt (1,3 og 6 måneder).

Så alt i alt en 100% no go aktie til min portefølje.
Det betyder ikke, at den ikke kan være guf for nogle af jer andre. Og det betyder slet ikke, at den ikke kan stige med 100% på kort tid på trods af min negative vurdering (er set før).

Men i min optik er der masser af andre spændende kandidater, som jeg vælge kigge på først.


Hans-Henrik
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772

STB.OL




TRÅDOVERSIGT