Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Timing på ICC


7181 JørgenVarnæs 6/4 2009 19:31
Oversigt

Hej Stinker (og andre fashion freaks)

Jeg har siddet og kigget på ICC gennem de sidste 3 kvartaler og har overbvist mig selv om, at IC er et dårligt køb. Jeg vil lige tilføje at IC er en af mine gamle favoritter og jeg har fulgt dem tæt i mange år. Det har selvfølgelig været ærgerligt ikke at være med på de sidste par måneders stigning og have ligget i bovlamme aktier, der ikke bevæger sig den rigtige retning. men sådan er investorlivet jo.

Mht ICC aktuelt så er jeg af den overbevisning at krise rammer ICC, men med en lidt forsinket virkning. Deres helt stor guldkalv - Peak Performance - er nok det, der holder bagdelen oppe på virksomheden. Skisæsonen i år har været helt fantastisk. Der har været masser af sne og rejsebranchen melder om fulde huse. Det har sikkert haft en stor afsmitning på salget af skitøj. Jeg har i hvert fald IKKE observeret det sædvanlige store brandusalg med store rabatter på skitøjet. Men fortsætter det økonomiske klima, som det er pt. så vil skirejserne kommet til at lide voldsomt næste år.
De andre brands har jeg ikke stor fidus til lige i øjeblikket - f.eks. har jeg hørt nogle ret så dårlige ting omkring Tiger.

Når vi så skeler til Bestseller, så tror jeg at vi her ser noget af den udvikling, som ICC kommer til at gennemgå, når effekten af den gode skisæson lægger sig.

Men jeg er slet ikke i tvivl om at ICC kommer som en raket,når konjunkturerne vender. Men jeg ville altså gerne se, at de får løftet omsætningen ud af det dødvande den har været i gennem de sidste 10 år. Den ligger jo og svinger i intervallet 3-4 mia.

Lyder det helt sort?

mvh JV



6/4 2009 20:14 Stinker 07183



Hej Varnæs,

Det lyder meget fornuftigt. Belært af erfaring skal jeg ikke nyde noget førend tidligst efter Q3 (maj), som jeg tager for givet følger den nu lange tradition for skuffelser både mht. salg og ledelse.
Jeg forestiller mig, at der næppe er mange indkøbere rundt omkring der tør satse på et opsving førend de faktisk har mærket det i butikkerne. Til gengæld kan der så meget vel ske det, at der bliver gået agressivt til værks, når der skal bestilles varer hjem fra den følgende kollektion, idet man hermed håber at kompensere for de tabte afsætningsmuligheder, som vil opstå når optimistiske forbrugere pludselig indfinder sig i halvtomme butikker.

Der er det seneste år sket et par ting, som i hvert fald jeg lige skal have læst op på inden vi når så vidt. Der er skiftet ud i direktionen, solgt ud af Designers Remix (49%), Martinsen har suppleret sin aktiepost for 2,5 mio (hvorved han efterhånden må være tæt på de 50% ejerskab). Så vidt jeg husker, har udviklingen i detailomsætningens mængde- og værdiindeks endvidere ikke været ensartet, hvilket man formentlig også kan have udbytte af at nærstudere. Endelig har udviklingen i H&M for en sjælden gang skyld overrasket negativt, hvilket nok også bør granskes mhp. at vurdere IC's situatuion.

Endelig vil jeg spejde ivrigt efter udsigter til genoptagelse af tilbagekøbsprogrammet - ikke fordi det økonomisk fornuftigt, men fordi jeg er sikker og vis på at hele historien ender med, at Martinsen der ingen arvinger har, afhænder butikken. Når den tid nærmer sig vil free float i aktien formentlig være stærkt begrænset.

Jeg skal følge den med stor opmærksomhed omend jeg godt kan forstå, at du idag har shortet den.



6/4 2009 20:49 JørgenVarnæs 07185



det er jo bare en short her på PI - ikke IRL

Jeg er dog overrasket over, at ICC klarer sig så godt, mens traditionelt bedre aktører i markedet som HM og Bestseller klarer sig så dårligt. Der er noget, der ikke helt stemmer i min bog.

Mht køb af aktien i Q3, så vil jeg kigge meget nøje efter udmeldingerne fra skirejsebureauerne. Peaks marked er suverænt størst i skandinavien og der kommer særdeles pålidelige indikatorer herfra.

Uanset hvad, så ser jeg ikke den helt store trigger lige nu - mm selvfølgelig der kommer en enorm vending i samfundsøkonomien.



6/4 2009 20:31 CharlesPonzi 07184



IC er håbløs at få fat i billig. Jeg har haft en ordre på den i de sidste 3 uger, men IC aktien er i meget stabil optrend, så jeg må nok bide i det sure æble og betale prisen.



7/4 2009 11:19 Gobe 07203



Vil det ikke være hensigtsmæssigt, at du enten bekræfter eller afkræfter, at du er Patriak fra den alternative kanal ?

Gobe



8/4 2009 21:41 CharlesPonzi 07406



Nej, jeg er en genfærd af verdens største svindler:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Ponzi

Mine kammerat, Bernand Madoff, er i spjældet lige nu, imens George Soros stadigvæk er på fri fod, så vi taler en del sammen.

Vi får se om jeg også bliver opdaget. ;)



8/4 2009 21:36 CharlesPonzi 07403



I dag solgte jeg mine IC Companys til kurs 69 i lukkeauktionen med en pæn fortjeneste, da jeg var med fra kurs 40,5.

Jeg køber tilbage, hvis I kan få den ned omkring kurs 55, men der er godt nok ikke meget volume på aktien.



TRÅDOVERSIGT