Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TA på tre aktiekandidater


72738 Hans-Henrik Nielsen 12/7 2015 21:54
Oversigt

På forespørgsel har jeg her lavet en lille TA-analyse på tre aktiekandidater, nemlig Fingerprint, Precise Biometric samt IDEX.

Når jeg laver Teknisk Analyse af aktier, så bruger jeg en stor del af min tid på at lede efter mønstre, der gentager sig, mønstre der fortæller noget om psykologien i markedet og de store spilleres gøren og laden. Men det er ikke altid nemt at finde dette mønster i alle aktier. Et eksempel på dette ser vi ved den første af aktierne: Fingerprint

Som det ses af grafen her under, så har aktien jo kun kendt én vej i år, og det er op.
Efter en bund omkring kurs 30 i januar har kursen været næsten i 200 for så at falde tilbage til 163.
I denne udvikling kan vi ikke finde mange mønstre eller støtte/modstands-områder at forholde os til. Men én ting kan vi bemærke, nemlig at stigningstaksten er eksponentiel. Dvs. aktien stiger hurtigere og hurtigere. Som i alle andre forhold i verden, så kan sådan en eksponentiel stigning ikke holde for evigt, så derfor er jeg meget opmærksom på, hvornår stigningen brydes.

Når en aktie er steget så voldsomt, så kommer der mange følelser i spil hos investorerne, og flere og flere sidder og overvejer at tage hele eller dele af gevinsten. Så når trenden brydes, vil det medføre noget turbulens. Mange vil ud, andre forsøger at komme ind til en god pris, og det er aldrig til helt at forudsige, hvor dette ender.
I tilfældet med Fingerprint er prisen faldet næsten 20% fra toppen, og den vilde stigning er stoppet for en tid. Hvad fremtiden bringer er noget nær umuligt at spå om ud fra denne graf. Så rent TA-mæssigt ville jeg være påpasselig.

Personligt har jeg en langsigtet aktiemodel, der udelukkende handler på ugegrafer. Denne model gav et købssignal på Fingerprint d. 27/3 i 49,8 og har endnu ikke lavet et salgssignal.

PRECISE BIOMETRIC

En anden af aktierne, der også er steget voldsomt er Precise Biometric.
Aktien har været handlet under kurs 1 i år og har været et smut oppe omkring 4,6 for så indtil videre at ende i 3,83.
Som jeg skrev tidligere, så er jeg ofte på udkig efter gentagne mønstre. Og et sådant finder vi muligvis i denne aktie.

Hvis I kigger på grafen her under, så kan I se, at jeg har tegnet to "kiler" eller "triangles" ind i grafen. Når en aktie stiger kraftigt, ses det ofte, at investorerne tager sig nogle små "tænkepauser" undervejs, hvorefter kursen enten fortsætter op eller ned ved et brud på "pause-formationen".
Og dette er netop, hvad vi ser her.

Både i juni og her i juli har der været små triangel-formationer, der spidser til med tiden og hvor et brud (i hvert fald i det første tilfælde) resulterede i en kraftig fortsættelse af trenden.
Igen skal jeg ikke kunne spå om udfaldet i de kommende uger. Men vi er ganske tydeligt midt i en af disse "tænke-pauser" lige nu. Og jeg ville være meget opmærksom på et brud enten op eller ned fra denne formation, idet det som regel antyder kraftig bevægelse i bruddets retning.

IDEX

IDEX er den af de tre kandidater, hvor der er mest "mønster" at få øje på.
På lang sigt er aktien jo ekstremt volatil. Den har på lidt længere sigt gået fra kurs 1 til kurs 8, tilbage til kurs 2 for så at stige til kurs 7. Så der har været gang i luftgyngerne her.
På dagsgrafen ser vi lige nu et mønster, hvor vi har stigende toppe og stigende bunde. Dog er stigningstakten i toppene ikke helt så hurtigt som hos bundende (kanaltoppen stiger ikke så hurtigt). Aktien bliver fint afvist ved kanalbunden hver gang, hvor det 50 dages glidende gennemsnit også ligger, hvilket forstærker trendstyrken.

Sidst har vi set en kraftig bevægelse op fra bunden, og jeg formoder, at vi i første omgang skal op og teste 7,15-7,20 (sidste top). Hvis optrenden holdes, så tænker jeg at mange vil sidde og holde øje med den sidste meget markante top fra starten af 2014. Her var kursen i ca. 8,2 og det har en tendens til at gøre folk nervøse, når vi nærmer os et sådant niveau.

Brydes kanalbunden nedad (pt. omkring kurs 6,25) så vil et naturligt støtteområde nok være ned i 5,4. Men som sagt tidligere er aktien voldsomt volatil, så der kan komme meget større udsving hurtigt.

En vigtig bemærkning her er også, at IDEX er den af de tre aktier med laveste omsætning. Sådanne aktier har en tendens til at lade sig påvirke nemmere, hvilket også forårsager større sving op og ned.



Som altid skal jeg lige lave en lille ansvarsfraskrivelse. TA er ikke en spådomskugle, og ovenstående er hverken købs- eller salgsanbefalinger. TA er til gengæld et glimrende redskab til at spotte nogle strømninger i markedspsykologien. Men da denne kan skifte hurtigt, kan ovenstående analyse heller ikke betragtes som langtidsholdbar i månedsvis. Meget kan ske på kort tid.
Ud over mine TA-tanker er det vigtigt at du gør dig dine egne overvejelser, idet TA sjældent skal stå 100% alene.

Det skal også siges, at jeg ikke ejer aktier i nogen af de ovenstående selskaber.


Hans-Henrik
Markettimer.dk

FING B.ST

FING B.ST

FING B.ST




18/7 2015 11:32 Helge Larsen/PI-redaktør 172766



Gode tanker Hans Henrik. Forventeligt med tilbagefald efter de stor stigninger. Således er Fingerprint faldet med 9,2% og Precise Biometric med hele 24,5% den sidste uge.

Begge aktier er hidsige både op og ned. Venter med at supplere mine lange mikrobeholdninger indtil der er faldet lidt ro på begge aktier.

IDEX har kursmæssigt hængt i bremsen i forhold til de to andre, men har dog steget hele 18% i den forgangne uge.



20/7 2015 15:04 Helge Larsen/PI-redaktør 172777



Fingerprint stiger 9,2% på nyheden og underleverandøren Precise Biometric (18,4%). Idex forsætter desuden sin stigning i Norge med 3,5%:

"FINGERPRINT CARDS: TOUCHSENSOR FPC1025 I DAZENS NOTE 3

13:04
STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards touchsensor FPC1025 har integrerats i Dazen Android smartphone Note 3, som annonserades på måndagen.

Det skriver Fingerprint Cards i ett pressmeddelande.

Redan erhållna samt förväntade intäkter för 2015 som är hänförliga till försäljning av FPC1025 relaterat tilldenna telefonmodell är inkluderade i FPC:s kommunicerade försäljningsprognos om omkring 2.200 miljoner kronor för 2015, uppger bolaget.



Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt



28/7 2015 09:48 Helge Larsen/PI-redaktør 072813



PRECISE: BIOMATCH MOBILE INTEGRERAD I KINESISK SMARTPHONE

09:34
STOCKHOLM (Direkt) Precise Biometrics produkt för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise Biomatch Mobile, har genom samarbetet med Fingerprint Cards integrerats i en smartphone från ännu en kinesisk tillverkare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Integrationen ger licensintäkter med start under tredje kvartalet 2015. Värdet av licensintäkterna är baserat på antalet sensorer som FPC levererar till mobiltelefontillverkaren och kan därför inte prognostiseras i dagsläget.



Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt



2/8 2015 11:25 Helge Larsen/PI-redaktør 072837



Her tolv børsdage efter at jeg fortalte om biometrisektorens lovende muligheder i "Millionærklubben" har de tre selskaber performet således.

IDEX: +35%, FING: +26% og PREC +21%.

Disclaimer: Jeg har alle tre aktier. Det fortæller jeg om i udsendelsen:

http://www.radio24syv.dk/programmer/millionaerklubben/11820702/millionaerklubben-13-07-2015/



2/8 2015 11:37 Helge Larsen/PI-redaktør 072838



Först köpte Apple upp en av Fingerprints värsta konkurrenter, Authentec. Med hjälp av detta bolagets teknik lanserade Apple sedan det nya betalsystemet Apple pay och gjorde fingeravtryck-tekniken till standard i sina Iphone-telefoner.

Det fick konkurrenterna att vakna och placerade Fingerprint i en vinnarposition. Med den största konkurrenten borta från marknaden ökade efterfrågan på Fingerprints produkter dramatiskt vilket med all önskvärd tydlighet syns i bolagets senaste kvartalsrapport".

http://breakit.se/artikel/1052/koper-aktier-i-hemlighet-for-kvarts-miljard-i-ny-svensk-techstjarna



7/8 2015 18:26 Helge Larsen/PI-redaktør 072863



Opfølgning på kursudviklingen i udvalgte biometriaktier.

Det var d. 13. juli, hvor jeg var i radioprogrammet "Millionærklubben" og fortalte om de lovende investeringsmuligheder indenfor biometri-sektoren.

Jeg anbefalede køb af 3 specifikke aktier. Her 20 børsdage senere har de performet således:

IDEX: +42%, FING: +48% og PREC +65%.



TRÅDOVERSIGT