Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Arkil Holding - et bargain?


73171 ABecker 10/9 2015 23:31
Oversigt

Jeg sidder her og løber nogle tal igennem fra forskellige virksomheder. Nu er jeg stødt på nogle tal fra Arkil Holding jeg ikke rigtig kan få til at give mening:
Børsværdien er ca. 600 mio., men alligevel har virksomheden en egenkapital på 723 mio.
Jeg er godt klar over at egenkapital inkluderer alt fra kontantbeholdning, aktiver osv., men umiddelbart lyder det da til lidt af et røverkøb. Er jeg helt på afveje?

Knuth12/9 2015 09:19 gwal 173184børsværdien i forhold til egenkapital siger ikke alt for meget på egen hånd. det kan være et tegn på, at den er billigt prissat, eller at man forventer destruktion af værdier i fremtiden (altså at det går rigtig dårligt). desuden er der forskel på hvor meget investorer er villige til, at betale for egenkapitalen ved forskellige brancher (dette punkt i sig selv er dog sjældent under 1). det kan for så vidt også være et tegn på, at virksomheden bare ikke kører helt godt, men har meget lav gæld (lav gæld giver høj egenkapital, hvis virksomheden ikke kører helt godt skubbes kursen ned - lav kurs, høj egenkapital). og andre muligheder eksisterer også.

egenkapitalen indeholder ikke nødvendigvis alt fra "kontantbeholdning, aktiver osv".
passiverne (som skal være lig med aktiverne) er delt i gæld og egenkapital (og eventuelt minoritetsinteresser og hensættelser).

om det er et røverkøb eller ej, afhænger en del af din tro på fremtiden for arkil holding. det kan være en ide, at sammenligne med konkurrerende firmaer også, for at se prissætningen i branchen generelt.17/9 2015 17:27 XJK 173213Arkil Holding har problemer med at lave overskud, hvilket nok tynger kursen en del.

Ser du side 2 i seneste halvårsregnskab, kan du se at EBIT er -8,4 mio DKK med en omsætning på 1.473,7 mio DKK. Tilsvarende i H1 2014 med en EBIT -13,3 mio DKK med en omsætning på 1.174,1 mio DKK. Det er ikke imponerende tal.

http://ipaper.ipapercms.dk/ARKIL/DelrsrapporterDK/Delrsrapportfor1halvr2015/TRÅDOVERSIGT