Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Tilfældigstan - Markedet er smartere end du er - eller?


73998 IFTA.dk 3/1 2016 10:50
Oversigt

Så fik vi rundet aktieåret 2015 af og at dømme ud fra udviklingen i det/de danske C20 Index, kan vi konstatere, at vi danskere skam er lavet af noget ganske særligt og unikt. Vi er ca. 30% bedre end vores svenske nabo, bedre end tyskerne og har i den grad givet amerikanerne baghjul - hurra for det.

Her hos IFTA, er der gjort klart til aktieåret 2016. En handelsplan og strategi er på plads. Der er evalueret på året 2015 - backtestet - og tavlen er visket ren. Vi samler handsken op og opretter en port, der så kan tage konkurrencen op med eksperterne fra Millionærklubben på radio 24/7 - udviklingen kan så løbende følges på Facebook. Setup og handlerne har du som medlem af IFTA mulighed for at følge og se i vores Dropbox.

De første 5 handelsemner er fundet og såfremt Setup og handelskriterier opfyldes, vil de blive handlet engang i januar. Se evt. de 5 charts på Facebook: https://www.facebook.com/IftaAps

Tilfældigstan - Markedet er smartere end du er - eller?

Jeg ved, hvad du tænker: "Fremtidige markedsforhold gør, at mit afkast måske ikke vil være så højt. Men det gør ikke noget, fordi jeg ved, at jeg kan slå markedet." Eller; "Hvis ikke jeg selv vil være i stand til at slå markedet, er jeg sikker på, at jeg kan finde en investeringsfond / børsmægler / finansiel rådgiver, der kan."

Lad os, bare for et øjeblik, forestille os, at du bor i et obskurt tropisk land kaldet "Tilfældigstan." Det er på alle måder et vidunderligt sted, frodigt, varmt og rigt på alt, hvad hjertet kan begære, og frem for alt har det high-speed internet adgang. Men det har et alvorligt problem: en hæmningsløs chimpansebefolkning.

For at holde chimpanserne glade, indfanges de med jævne mellemrum, iklædes dyre jakkesæt, installeres i luksuriøse kontorer, og de får nu mulighed for at styre landets investeringspuljer. Og da chimpanser er meget jaloux anlagt, har mennesker ikke lov til at administrere penge.

Desuden er det et velkendt faktum, at chimpanser elsker at spille dart, og de vælger deres investeringer ved at kaste med dartpile mod avisernes finanssider.

Det betyder tre ting for Tilfældigstan:
• Over en given periode vil nogle af aberne være heldige og få et højt afkast.
• Den historiske udvikling ved at lade en chimpanse udvælge aktier har ingen indflydelse på de fremtidige resultater. Sidste års eller sidste årtis vinder, vil lige så sandsynligt være en taber, som en vinder næste gang.
• Det gennemsnitlige resultat for alle chimpanser vil være den samme som markedets, da chimpanser er de eneste, der kan købe og sælge.

Alle chimpanser har hver omkring 50% chance for at slå markedet.

Der er kun ét problem: De investeringspuljer de forvalter koster Tilfældigstan 2% af aktiverne hvert år. I et givet år er forskellene i præstationerne store nok til, at regningen på de 2% ikke betyder så meget. Men på grund af de 2%, vil odds for at 50% af de spilleglade chimpanser hvert år vil slå markedet, ændre sig til kun omkring 40% af dem.

Med tiden vil loven om gennemsnit og renters rente indhente alle - på nær de heldigste chimpanser. Efter 20 år vil kun omkring én ud af ti slå markedet med mere end de 2%, som var de årlige udgifter.

Så oddsene for at du vælger en vinder blandt de spilleglade chimpanser er. . . 1 ud af 10.
Nå kære læsere - jeg har dårlige nyheder: i de sidste årtier har utallige undersøgelser af de finansielle mirakelmagere og fondsforvaltere haft et entydigt resultat, og det budskab er ganske klart: Velkommen til Tilfældigstan!

Det siges, at der kun er to typer af investorer: dem, der ikke ved, hvor markedet er på vej hen, og dem der ikke ved, at de ikke ved det. Men der er en temmelig patetisk tredje type af markedseksperter. Disse meget synlige eksperter og strateger er veltalende, højt betalt, normalt attraktive, og altid godt klædt på.

Deres opgave er at overbevise det investerende publikum om, at deres virksomhed kan forudsige de fremtidige markedsbevægelser gennem en omhyggelig analyse af økonomiske, politiske, og fundamentale data. Men ved slutningen af dagen, ved de kun to ting: For det første, som alle andre, aner de ikke, hvor markedet er på vej hen i morgen. Og for det andet, at deres levebrød afhænger af, at de indgyder, at det ved de skam.

En kendt forfatter, analytiker, og fondsforvalter, David Dreman*, gennemførte en omhyggelig undersøgelse af udtalelser og kursmål, fra sagkyndige markedsanalytikere og strateger tilbage til 1929 og fandt, at deres forudsigelser missede 77% af tiden.

Det er et tilbagevendende tema i næsten alle undersøgelser af "konsensus" eller "ekspert" mål, at tre-fjerdedele af tiden formår de at misse målet. Men, som man siger: "Heller ramme ved siden af, end slet ikke at ramme".

*Contrarian Market Strategy: The Psychology of Stock Market Success

Må aktieåret 2016 være med dig - Gode hilsner
CHjort
http://ifta.dk/
https://www.facebook.com/IftaAps/


Monkey Business

Monkey Business
4/1 2016 07:47 runski 174007Godt nytår Chjort.

Elsker din beskrivelse af Tilfældigstan :-)

sent from iPhone7/1 2016 12:34 IFTA.dk 174038Tilfældigstan - Monkey BusinessTRÅDOVERSIGT