Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto får CAS NGAL score whitepaper publiceret


74254 troldmanden 13/2 2016 19:32
Oversigt

Så skete det endeligt. Whitepaper er kommet ud. Det kan læse her

http://www.jtcvsonline.org/article/S0022-5223(16)00189-6/pdf

Der er en række rigtig interessante informationer. Der bliver fortaget mere end 2 mio hjerteoperationer om året i hele verden. Op til 39% af disse udvikler AKI.

De forslår at man senest 24 timer før operation får fortaget en NGAL test, 4-6 timer efter operation, og dagen efter. Og dertil yderligere en test hver dag så længe de har AKI (39%) Så det er nok et potentielt samlet segment potentiale på ca 10 mio test. Det er nord for 1,5 mia med 90% margin (når de selv står for salget og ca50% gennem distributører). Og NEJ jeg siger ikke at det er hvad man så kan forvente de lige om lidt har i omsætning. Det er bare for at illustrere hvad en mindre del af det totale ICU segment er værd.

Af publikationen kan man se at de indføre et nyt begreb for testen. De kalder den CSA
NGAL score. (the Cardiac Surgery Associated NGAL Score)

Der har været 3 tidligere guidelines indenfor diagnosticering af AKI. RIFLE fra 2004, AKIN fra 2007 og KDIGO fra 2012. Og de mener at CAS NGAL Score kan blive den næste da de eksisterende ikke opdager AKI hurtigt nok (24-48 timer efter skadens opståen mod 2-6 timer for CAS NGAL score)

Vi ser nu også for første gang der bliver givet nogle reelle anvisninger til hvad lægen skal gøre. Det er netop noget af det der har været aller mest efterlyst. Det kommer så nu. (se side 19 af ovenstående link


Er det her en gamechanger....? Ikke sådan at forstå at nu vil vi indenfor den næste 1-2 mdr se salget stige eksplosivt. Sådan foregår det ikke. Men ja det kan godt være en gamechanger på lidt længere sigt. For med denne i hånden kan Bioporto og deres distributør lettere åbne døren op til beslutningstagere. Både på sygehuse og hos myndighederne. Og vi ser da også Bioporto indirekte nævne det i dagens børsmeddelelse.

"Artiklen udstyrer for første gang det kliniske personale på hjertekirurgiske intensivafsnit med et beslutningstræ for den praktiske anvendelse af NGAL. Det er BioPortos forventning, at artiklen vil blive tillagt betydning i de beslutningsprocesser, der fører til inkludering af NGAL-tests i officielle kliniske retningslinjer, som i flere lande fastlægges på nationalt plan."

Så jo det her er i sandheden vigtigt for Bioportos videre fremdrift. HVIS CAS NGAL score først kommer med i generelle retningsliner så bliver det stort. Det er den hellige gral

Vh
T.TRÅDOVERSIGT