Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

HUNTER GROUP ASA


77842 Helge Larsen/PI-redaktør 14/10 2019 11:43
Oversigt

Hunter Group er et investeringsselskab med fokus på oliesystemer og teknologileverandører. Virksomheden opererer i tre segmenter, nemlig Hunter Group, som er holdingselskabet, der inkluderer gruppetjenester og opfølgning af VLCC-kontrakter, Hunter Tankers, der udvikler VLCC byggekontrakter og optioner, og Indikator, der udfører forskning og udvikling af Badger Exploration Tools.

På grund af de skadelige bivirkninger ved brugen af fuelolie, vedtog FN's internationale søfartsorganisation, IMO, i 2008, MARPOL-konventionens Annex VI, der skal regulere svovlindholdet i skibes brændstof endnu længere ned end de er i dag. På nuværende tidspunkt er den globale øvre grænse for tilladt svovlindhold i brændstof på 3,5 pct., men i oktober 2016 vedtog IMO at denne grænse virkende fra januar år 2020, skal helt ned på 0,5 pct.
De fleste skibe anvender i dag tung fuelolie som brændstof. Fuelolien har et relativt højt svovlindhold sammenlignet med andre brændstoftyper, og svovlet udledes med skibets udstødningsgas i form af svovldioxid (SO2), der er skadeligt for levende organismer og kan medvirke til dannelse af syreregn.

For at overholde den nye grænse er det nødvendigt at anvende brændstof med et lavt svovlindhold eller alternative brændstoffer som naturgas (LNG), batterier og andet. En anden mulighed er dog at rense den svovlholdige røg ved hjælp af en såkaldt 'scrubber', der er et røggasrensningssystem, som sørger for at svovlet ikke udledes med udstødningsgassen.
Hunter Group har som en del af deres Hunter Tankers segment netop bestilt otte identiske verdensklasse, eco-design VLCC'er hos DSME i Korea, alle udstyret med disse open loop-skrubbere fra Wärtsilä, og forventes leveret i slutningen af ​​2019 og begyndelsen af ​​2020. Dette vil give Hunter's fartøjer mulighed for at køre på HFO (High Sulphur Fuel Oil), selv efter den nye IMO-regel træder i kraft den 1. januar 2020.

Hunter Groups Indikator segmentet fokuserer mere præcist på forbedringer inden for efterforskning og kontrol af carbonhydridperspektiver for olie- og gasindustrien. Det er udvikleren af ​​The Badger Explorer (værktøjet), en boreanordning til flere formål, der er i stand til at overvåge underjordiske parametre. Værktøjet borer i undergrunden og registrerer data ved hjælp af sensorer og leverer kontinuerlige, langvarige data i form af overvågningslogfiler, der skal bruges til produktionsforbedringsaktiviteter. Teknologien, der bruges til instrumentets udvikling, er baseret på et projekt opfundet af International Research Institute of Stavanger (tidligere Rogaland Research).

Tekst fra ProInvestors Analyseteam/ Marthine Overgaard Bertelsen og Helge Larsen


Hunter Group
14/10 2019 15:36 Helge Larsen/PI-redaktør 277853Værdien på stortankere stiger yderligere.

https://finansavisen.no/nyheter/shipping/2019/10/14/7..14/10 2019 15:38 Delfin 277854Læg mærke til at det er de ældste skibe, der stiger mest i værdi. Det er helt efter bogen.15/10 2019 09:39 Helge Larsen/PI-redaktør 177887VLCC Value change october 2019

Hunter Group
11/1 2020 10:20 Helge Larsen/PI-redaktør 180775


TRÅDOVERSIGT