Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Vestas Q3


78460 Brunst64 30/10 2019 08:57
Oversigt

Hej. Jeg er ny her i debatten på ProInvestor. Men ikke ny debattør. Jeg er afhopper fra det " Nye" Euroinvestor/ Kommentar del, som jeg ikke ser nogen fremtid i i nuværende form. Ser ikke mange indlæg om Vestas her.Vestas Q3 kommer 07 Nov. Spændende om der er nyt om forhandlinger med Suzlon, selv om rygter vil vide at Vestas har lagt det på hylden. Vestas har stor kontantbeholding. Ku det tænkes at de iværksætter aktietilbagekøb igen, hvis ikke de alligevel ikke skal bruges på investeringer i dele af Suzlon?Opjustering af cash flow, må forventes, pga. rekord ordrebeholdning. Ser vi prisstigninger på Turbiner, pr.MW? Det er længe ventet.. Vi kan håbe på at efterspørgsel efterhånden er så stor, så priserne stiger.
Der er konsolidering blandt producenterne. Det burde give stabile priser. MHI begynder også at røre på sig. Der går ikke en dag uden at nye store offshore projekter lanceres. Der blir Mega travlt fra 2020 -2030 hvis man skal tro på nyheds flowet. GE og Siemens render nok ikke med alle ordrer. ( Vovet af Ørsted at bestille GE nye u prøvede 12 MW turbine.) Vestas stiller ny mølle op i Testcenter i Østerild i Nov.
Spændende hvad det er for en maskine.
Disclaimer Har aktier i Vestas. Go dag til jer.30/10 2019 09:57 bikube 278464Jeg ved ikke, hvor stor en del af deres penge, der bliver sat i bygning af nye fabrikker, uanset om vi taler Vestas eller MHI/Vestas, er der brug for større volumen WW. Vetas har jo bygget fabrik i Brasilien, der forsyner hele den sydlige halvkugle med ret store landmøller, men Kina, Taiwan og Vietnam bliver store kunder - vel også Indien.30/10 2019 11:24 DavidBrøndum 1278473Hej,
Jeg bygger vindmøller, og sidder pt. I Argentina og bygger nogle fra en anden producent.

Vestas bruger rigtig mange af deres penge på udvikling. Flest penge, af alle producenter, vil jeg skyde på. Og jeg tror deres frie midler, vil blive smidt i den kasse igen og igen.
Jeg tror ikke på, at Vestas kan få flere penge for deres vindmøller. Der er så mange om buddet, og konkurrencen, om hver eneste mW er så høj, at det simpelthen er umuligt. - istedet tror jeg på, at de bliver ved med at udvikle, og presse deres konkurrenter, ved at lave større og større maskiner, hvor kunderne, får flere mW for samme penge.
Vestas er klart den største producent, og spørgsmålet er mere, hvor mange projekter, de andre spillere tager fra Vestas. Når det er sagt, har der lige været fyrringsrunder i Danmark. Men det sker ret tit, det er bare fordi, det europæiske marked, er mættet af landmøller. De bliver ansat igen, næste gang Trump laver krumspring.
Vestas har spændende ting på tegnebrættet, er jeg sikker på. Men hvad de har af planer i indmaden i maskinerne kan man kun gætte på.
Vestas har fabrikker i både Brazillien og Argentina, fabrikken i Argentina, er så vidt jeg ved den nyeste. Ofte er det, at lave en lokal fabrik i et land, en del af aftalerne for at få store kontrakter.
For den i Argentina, tror jeg de ryster lidt i bukserne lige nu. Da den nye regering, der er kommet til, er i mod vindmøller. Så det bliver spændende at følge.
Med hensyn til de lande du nævner, så står der rigtig mange møller i de lande. Goldwind, souzlon, Envision og andre producenter, der har prisbilligt alternativer, Laver også mange møller her.
Vestas ligger godt i svinget, ingen tvivl om det. Men hvis du tror, at man kan markedsdifferentier, så har de alle sammen været i de lande i mange år.
Vestas har bygget samme mølle layout i 10år? V112 platformen, det er stort set samme mølle, op til V150
Jeg tror på, at man skal fange den her aktie, når denne platform bliver for lille, og de vil til og igang med den næste. - Hvor længe de kan få pakket mere og mere ind i denne platform(v112) vil jeg ikke gætte på. Det kan være, den er lavet(det du skriver om i Østerild) eller det kan være de kan udvikle på v112 platformen i 10 år endnu.

Håber det giver lidt info til jer30/10 2019 17:46 Helge Larsen/PI-redaktør 178495Hej David, Tusinde tak for et super godt indlæg. BH Helge30/10 2019 19:37 mccarthy 278504Det er vel interessant at en gammel Vestas kunde kommenterer på Ørsteds seneste udmelding med at dette Ørsted problem er pupertetsskader som etablerede parkudviklere for længst har erfaret og lever med i businessmodellerne. Vestas har gjort meget i netop at udstille en korrekt kalkule for en vindparks performance ( dette er udfra informationer som kan være biased ). Mon Ørsted og MHI/Vestas ikke finder sammen i et enkelt projekt? Ørsted synes at satse en kende for meget; her tænker jeg på GE møller i Nordsøen.
Konkret til dit indlæg om at Vestas kører videre på V112 platformen så finder jeg det er en kende ukorrekt.Vestas annoncerede Evensus? som vel var en plug and play udfra det Vestas havde i kataloget. Her var der vist nye rotor og deslige. MHI/Vestas lever også under radaren. Seneste, omend det var preferred supplier, 1.1 Gw i Nordsøen har vist ikke været nævnt.30/10 2019 22:26 DavidBrøndum 178518Ja de har annonceret Evensus. Men som jeg skriver til sidst. Så vil jeg ikke gætte på, hvornår denne platform er klar.
Du skal huske på, at V112 platformen, har kørt og været gennemprøvet i 10 år eller mere, kan ikke huske årstallet. Enventus er en helt ny platform, og skal derfor gennemtestes. Før den må sættes op nogle steder.
Tænk på det lige som en ny medicin. Før denne er blevet godkendt, så kan den være brugbar, men må ikke sælges.
Det samme er tilfældet for en ny platform på en vindmølle. V112 platformen har de jo sådan set bare ændret småt, uden at ændre konstruktionen meget, + de har smidt længere vinger i. For at lave V117, V127, V136 og V150
Derfor kan de så længe, det giver mening blive ved med at bruge denne.
Når de skal have en ny mølle igennem, skal denne godkendes, testes, kører x antal mW timer, før den kan sælges kommercielt. Dertil kommer, at kunderne skal listes over, fra en bevist rigtig god platform(V112) og over på den nye.
Præcis lige som alt mulig andet.

Men ser det ud til, at denne platform bliver en præference blandt kunderne. Så tror jeg for alvor Vestas bliver spændende igen.
Også fordi, jeg tror personligt, der kommer noget af et spring, fra 3,45-4,2 mW til en eventuelt ny platform.
Sagt med andre ord, der skal komme et stort spring, fordi det koster mange penge, at få den slags godkendt, er jeg sikker på. Og møllen skal jo fremtidssikres i mange år fremad. Denne platform skal holde de næste 10 år formentligt.30/10 2019 22:35 Brunst64 378519Den nye Eventus platform er allerede solgt flere steder. Bl.a. til Finland .211 Mw til levering allerede næste år. Så jeg er ikke helt med på påstanden om at den ikke er klar endnu. Der skal formentlig ikke laves test som Vestas ikke allerede har data på.Ellers ville de nok ikke sælge den allerede nu.
https://m.energiwatch.dk/article/1165223930/10 2019 22:39 DavidBrøndum 278520Super
Viste ikke de var så langt fremme med den.
Lad os se hvad den kan. Jeg deler hvad jeg ved, og kan du bidrage til min viden, så har jeg bare større indsigt. Tak.3/11 2019 12:02 Klara101 178655Tusind tak for analysen David!6/11 2019 11:17 Kongkurs 078828Nogen, der har et bud på, hvordan Vestas ser ud rent teknisk p.t.?
Jeg syntes den er lidt svært at få en egentlig trendretning på ???TRÅDOVERSIGT