Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Er det bare mig... - Eller...?


81976 Barnaby 22/2 2020 22:07
7
Oversigt

God aften.
I går traf jeg en beslutning. Måske, der ikke var grundlag for at træffe denne beslutning. Men min mavefornemmelse sagde: "Så er det på tide at komme ud og tage gevinsten. Et afkast på 22% fra 1.januar og til nu. Jeg er gået 70% kontant inden weekenden og venter nu på, at det bliver blodrødt (mavefornemmelse) fra på mandag... Og så køber jeg igen, når tid kommer... Pas på jeres midler derude...23/2 2020 13:29 PMPirate2 281984Jeg gjorde lidt tilsvarende sidste sommer, også lidt på baggrund af en mavefornemmelse, selvom det ikke var med forventning om i løbet af få uger eller måneder at kunne genkøbe til en lavere pris. For mit vedkommende var det et ønske om på lidt længere sigt at justere mine positioner, så de bedre afspejler de risici jeg ser i de forskellige markeder.

Min beslutning sidste sommer var at reducere min beholdning af børsnoterede aktier til omkring halvdelen.

Da beslutningen var truffet brugte jeg over en uge på en grundig og kritisk gennemgang af alle mine børsnoterede aktier, inden jeg gik i gang med at sælge. Denne gennemgang fik mig til at beslutte slet ikke at reducere i nogle af aktierne, men jeg omvendt besluttede at sælge mere end halvdelen af andre aktier.

Selve salget tog flere uger. For de mindre likvide aktier ville jeg helst ikke påvirke kursen alt for meget, ligesom jeg gerne ville tjene spreadet. Og for de mere likvide aktier var årsagen især, at jeg på den helt korte bane (når jeg handler) bruger TA til at time mine handler (hvor jeg ellers især bruger FA til at træffe beslutning om at købe eller sælge).

Set i bagspejlet står det klart, at jeg var for tidligt ude.

Jeg skal dog ikke brokke mig, for de fleste af de aktiepositioner jeg besluttede slet ikke at reducere i er steget langt mere end markedet generelt, og i dag er kursværdien af mine børsnoterede aktier oppe på næsten 80 procent af den kursværdi jeg havde før jeg solgte knapt halvdelen. Og de kontanter jeg fik frigjort ved salget har heller ikke bare stået stille til ingen rente: De blev placeret i en anden investering, som siden er steget med knapt 12 procent.24/2 2020 19:25 exitnu 082022God dag i dag på sidelinjen ... måske krogen skal sætte i 2-5 tilbud, senere på ugen :-)TRÅDOVERSIGT