Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvem overvejer bank?


83480 TDAE 1/4 2020 20:48
Oversigt

Hej allesammen

Det er efterhånden længe siden, at jeg har set nogen af Jer. Sidst var i forbindelse med Exiqon overtagelsen - og Bioportos ekstremt mange (og dyre) udsættelser af succesen, som-ellers-var-lige-om-hjørnet.
(Læste i dag, at Bioporto har en ny test lige om hjørnet... suk)

Jeg har ligget kontant i flere år og er ved at få abstinenser, så den "lille nedtur" vi har påbegyndt har trigget min investeringslyst. I den forbindelse overvejer jeg forskellige aktier (jeg er mest til danske aktier) - og vil høre hvad I mener om aktierne i danske banker.

Er de store for giftige (hvidvask regning) og de små for ustabile, eller...?

Mvh. TDAE1/4 2020 21:55 Match 283481Hej TDAE
Normalt ville jeg ikke drøfte enkeltstående køb af aktier her i Forum, men da situationen er noget usædvanlig (mildt sagt), og da jeg tænker, at der igen kommer en tillempet normalitet i vores samfund, ja da vil den også afspejle sig i børskurser på et noget højere niveau for en stor del af vore bundsolide, danske selskaber.

Jeg holder mig til danske selskaber for overskuelighedens skyld og for en tilforladelig historik, som jeg stoler på.

Jeg har været igennem en række kriser i min tid som investor, og finanskrisen 2008-09 gav et betydeligt større tab for mig, end denne krise, men også i 2009 holdt jeg fast i mine aktier plus supplerede, da frygten og forsigtigheden slap sit tag i investorerne, og så kom alle tab plus store gevinster i hus.

Det satser jeg også på, at det sker i denne omgang. Der vil altid være investorer til aktier, især i en periode med meget lave renter. Så hvad angår banker har jeg satset en del på Danske Bank i denne uge. De vil givetvis blive berørt af nedskrivninger, men historisk set har de været dygtige og skarpe til at styre deres udeståender. Og hvem ved - coronakrisen kunne måske lægge et sagsanlæg/erstatningskrav fra USA langt ud i fremtiden eller blive droppet.

Da bølgerne går højt fra dag til dag og uge til uge, kan det ikke nytte noget at stirre sig blind på kursudviklingen fra dag til dag, men se fremad.

Jeg har altid været træt af begrebet "at være lang i en aktie", for det er altid dumt at købe aktier, som man kunne få billigere en uge eller 2 senere. Men Danske Bank beholder jeg over en længere periode.1/4 2020 22:00 Relax 183482Hej
Her er et par bulletpoints.
Har selv Danske Bank. Mener de har en forretning der er og har været presset så meget at jeg ikke har fantasi til at forestille mig det kan blive værre. DB handles til under sin indre værdi, derfor er risk/award meget tillokkende.
Potentialet i DB kan fra nuværende niveau 68-75 dkr sagtens være en fordobling, men vi taler vel minimum 2 år ude i fremtiden.

Den nye ledelse med Chris Vogelsang som CEO har ikke været videre imponerende, synes ikke der er en hensigtmæssig kommunikation til samfundet og virker ikke særlig ambitiøs. Ledelses mæssigt har DB siden 1987 overlevet elendige og miserable ledelses beslutninger, efterfulgt af hinanden i et hidsigt og voldsomt tempo. Det kan kun være fordi deres forretning er så efterspurgtog nødvendig, de stadig har en virksomhed.
Dårlig ledelse har været skyld i massiv kundeflugt cirka 72.000 skiftede bank under hvidvask skandalen 2018-19. Kundetilfredsheden er blandt de laveste i danske banker.

Hvidvaskningsbøderne truer i horisonten, men er indregnet i kursen. Tror snarere, at når bøder og retsager bliver afgjort vil det være en katalysator for aktiestigninger. Afgørelserne kan også på længere sigt åbne op for aktietilbagekøb og forhåbentlig udbytte. Men ikke i år og nok heller ikke næste år.

Indtjeningen i år må forventes at blive ramt af massive nedskrivninger. Hr. Rohde udtalte idag at de største banker måske kommer til at bruge det nederste niveau af deres buffere.


Blackrock har pt 5% af aktierne.
Mærsk holding 20% af aktierne.
41% af alle aktierne ejes af kun ti forskellige aktionærer bla. ATP. De er garanti for et langsigtet perspektiv.

Der er meget negativt at sige om virksomheden...så stort potentiale for forbedringer og aktiestigninger fra nuværende niveau.Bankens styrke er dens nødvendighed for samfundet. Denne nødvendighed har modstået utrolige rystelser, tildels selvforskyldt, tildels af konjukturene.

Efter hr. Rohdes udtalelse i dag om at mindre banker kan komme under behandling af finanstilsynet på grund af denne Coronakrise ville jeg personligt ikke røre mindre banker med en ildtang.
2/4 2020 12:05 Opr2nist 083493Et andet problem for europæiske banker kunne være en ny Euro krise med truende bankerot i PIIGS landene.TRÅDOVERSIGT