Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topsils årsberetning udsendt i dag.


8373 Match 20/4 2009 18:50
Oversigt

Topsil har i dag, mandag, udsendt deres årsberetning, og den vidner om en solid virksomhed med fokus på fornuftig vækst.
At det ikke afspejles i en positiv aktiekursudvikling er lidt trist for virksomheden og for dens aktionærer.

Årsberetningen er en understregning af, at Topsils visioner og ideer kan blive til omsætning og vækst i overskud både før og efter skat. Der er stort set kun gode nyheder i årsberetningen, og de lidt mindre gode udviklingstendenser indenfor afsætningen af CZ silicium, har virksomheden taget hånd om i første kvartal af 2009 med omstruktureringer og tilpasning af produktionen i Polen.

Regnskabsresultatet er kendt fra meddelelsen, som Topsil udsendte den 24/3 2009. Men hovedtallene fortjener et genoptryk: en omsætning på 289,4 mio. kr. inkl. Cemat Silicons tilkøbet 30 mio. kr. En omsætningsvækst på ca. 50% på et år.
Et resultat af den primære drift på 64,2 mio. kr. mod 52,1 i 2007. Et resultat på ca. 46 mio. kr. efter skat mod ca. 35 mio. kr. i 2007.

For 2009 meddeler Topsil, at ordrerne på FZ silicium er det højeste nogensinde. At alle råvareleverancer kan dække de indgåede rammeaftaler og forespørgsler, som Topsil har modtaget for 2009.
At nedgangen i salget af CZ silicium imødegås ved strukturændringer og personaletilpasning i løbet af første kvartal 2009, således at der nu forventes en nettoomsætning på ca. 430 til 450 mio. kr. – en vækst på ca. 50%. Omsætningsvæksten stammer bl.a. fra den større tilgang til råvarer, og nok så vigtigt: fra en højere pris som en følge af salg med højere teknologindhold.

Så selvom der nu forventes et negativt driftsresultat for de polske aktiviteter på ca. 15 mio. kr. i 2009, forventer koncernen alligevel et overskud før skat på ca. 65-75 mio. kr. i 2009.

Ude i horisonten ser ledelsen en omsætning på ca. 1 mia. kr. og en overskudsgrad på ca. 20% på EBIT-niveau, eller ca. 180 til 200 mio. kr.
Alle forbeholdene til trods, ser Topsil for mig ud til at være en vindervirksomhed, og jeg beholder alle mine aktier i virksomheden. ( Og jeg har mange).
Jeg håber ikke, at en konkurrent opkøber virksomheden inden de strategiske mål er nået, og således scorer kassen før aktionærerne.



20/4 2009 22:23 stengård 08391



jeg tror egentlig ikke at der er nogen overtagelsesmulighed i Topsil med den meget fragmenterede ejerstruktur, jeg tror - at en højere valuering ville være resultatet af et overtagelsesforsøg, så på den måde ville det måske være meget godt. Problemet med aktien er ikke den underliggende drift - og heller ikke den nærmere historik - men præcis hvad der er årsagen til aktiemarkedets relative afstandtagen til Topsil er svært at regne ud... men downsiden må da i det mindste være rigtig meget begrænset - og det i sig selv jo positivt i disse tider...



21/4 2009 21:53 Kristensen 08453



Man må da sige den er yderst attraktivt prissat pt. Og hvis forventningerne for indeværende år, ender med at blive realiseret, ligner det umiddelbart lidt af en vinder!?



23/4 2009 10:56 Kim 08598



Når nu andre åbenbart ikke kan

Ved godt dette primært kan/vil gavne vindenergien, men på et tidspunkt MÅ/SKAL solenergi også slå kraftigt igennem.

----

USA skal være førende i vindkraft og andre vedvarende energikilder. Det sagde præsident Barack Obama, da han i går besøgte en fabrik i delstaten Iowa, der producerer vindmølletårne og skaber ny beskæftigelse.
Obama fremhævede i sin tale, at mens Danmark får næsten 20 procent af sin el fra vindmøller, udgør produktionen af strøm fra vindmøller og solceller under tre procent i USA.
- Det amerikanske folk er parat til at deltage i en mission, sagde Obama på vindmøllefabrikken, som er opstået på ruinerne af en nedlagt maskinfabrik nord for delstatshovedstaden Des Moines.
- Tiden er inde til at lægge grunden til ny økonomisk vækst ved at indlede en ny æra med energiudnyttelse i Amerika, sagde præsidenten, som var taget fra Washington til Midtvesten i anledning af Jordens Dag.
Tilbage i regeringshovedstaden sagde medlemmer af Obama-regeringen i høringer i Kongressen, at forudsætningen for en klimaindsats er, at USA ændrer sit energimønster.
- Hvis ikke vi selv gør noget og gennemfører en solid, forpligtende landsdækkende klima- og energilov, vil bestræbelserne på at opnå en ny international aftale slå fejl, sagde Obamas klimaudsending, Todd Stern, med henvisning til FNs klimatopmøde i København i december.
Chefen for USAs miljøstyrelse, Lisa Jackson, sagde, at regningen til amerikanerne vil være beskeden i sammenligning med de fordele, som videnskaben og sund fornuft siger os, at en omfattende energi- og klimapolitik vil medføre.
I et forslag til en amerikansk klimalov, der behandles i øjeblikket i Repræsentanternes Hus energiudvalg, skal kraftværker i USA generere 25 procent af elektriciteten fra vedvarende kilder såsom vindmøller og solceller inden 2025.



TRÅDOVERSIGT