Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Passiv investering


85095 Jonlind 11/7 2020 20:48
Oversigt

Hvad siger en flok hardcore aktive investorer til passiv investering via indeksfonde/EFT'er? Er det noget i supplerer jeres aktive porteføjle med eller holder i jer langt væk fra passiv investering?

Jeg investerer selv i passive indeksfonde, da jeg mener, at det er et godt supplement til en komplet investeringsprofil.


På forhånd tak, og ha' en god aften.

/Jon11/7 2020 20:53 Helge Larsen/PI-redaktør 185096Du har en kommerciel side. Hvis du vil promovere en sådan kan du gøre det ved at købe banneres hos os. Det andet duer ikke. Min mail er hl@proinvestor.com. Her kan du få oplysning om prisen på annoncering. BH Helge11/7 2020 21:10 Jonlind 185097Hej Helge,

Det er helt fair, og det beklager jeg.

Jeg har nu slettet linket og henvisningen til min side.

Dog er jeg stadig interesseret i at høre, hvad debattørerne herinde på ProInvestor har at sige til passiv investering :)

/Jon11/7 2020 21:17 Helge Larsen/PI-redaktør 185098Det er helt i orden Jon. Forsat god aften og weekend. :−)13/7 2020 00:58 PMPirate2 085107Jeg har selv investeringer i passive indeksfonde. De fleste er små, og for at jeg kan få eksponeringer mod markeder jeg ellers ikke har adgang til.

Men der er også en fare ved mange passive indeksfonde, som ikke mange investorer er opmærksomme på: Ofte er det især mindre investorer der bruger dem, da de store investorer selv kan investere for at følge et indeks. Ved større fald i markederne vil de små investorer ofte trække sig ud. Så bliver indeksfonden nødt til at sælge ud af aktivet, hvad der medfører endnu større fald i indekset.13/7 2020 10:43 mon 085112Der er flere farer ved passive indexfonde, specielt som markedet er nu:

Der er mange forgældede virksomheder der er ramt af Covid-19 i de forskellige index.
Dem ville en stock picker vælge fra men med index fonden kommer man til at investere i dem og tage en nedtur med når markedet får arbejdet sig igennem krisen.

Buffett har talt positivt om passive indexfonde i forhold til aktive fonde hvor mange ikke slår markedet.

Men hvis index fonde er en for stor del af markedet, sættes aktie prisen i højere grad efter hvilke index en aktie er i og hvor stort udbudet er, end efter hvor gode prospekterne for forretningen er eller hvor gode de er til at tjene penge.

Så personligt ville jeg måske vælge smalle index fonde, men ellers vil jeg hellere have mindre spredning og vælge nogle få gode aktier.13/7 2020 21:45 Jonlind 085121Tak for dit svar mon.

Ville du gå helt ned og vælge indeksfonde/etf'er, der udelukkende fokuserer på f.eks. robotteknologi, medico eller lignende? Sådan fonde kan måske bruges som et alternativ til hr. Helges berømte frimærker, hvor han nogle gange køber op i flere selskaber i en industri, hvis han anser industrien for interessant men ikke kan spotte vinderen?

/Jon15/7 2020 21:45 mon 085157Mht fokuserede ETF/Index fonde, så tror jeg ikke der er index for feks robot aktier.
Derudover skal man kigge sig for mht omkostningerne i EFT fonden, specielt hvis det ikke er index.

Og ja, jeg ville kigge efter index der rammer spændende sektorer fremfor S&P 500 eller andre index hvor der kan være selskaber/industrier der bliver ramt af tab når Covid tabene arbejder sig igennem systemet.

Men ellers prøver jeg at gøre noget tilsvarende Helge's frimærker (eller du kan sige Peter Lynches strategi).
Jeg prøver generelt at sikre mig at holde kurtagen under 1%, så afhængingt af markedet sætter det grænser for hvor små positionerne er.

Men jeg finder en kurv af aktier inden for et tema, og køber ind i dem jeg finder mest attraktive og supplere hvis de efterfølgende kommer på tilbud (og der ikke er ændrede forudsætninger).
Det sikre at jeg har en god riciko spredning hvis der kommer hacker angreb, bøder eller andre dårlige nyheder.13/7 2020 21:41 Jonlind 085120Tak for dit svar PMPirate.

Er det korrekt forstået, at du er hoppet helt ud af indeksfonde og kun fokuserer på enkelte aktier?

Interessant tanke med at de mindre sælger ud hurtigere end de store, men hvor stor del af fondende er ejet af små investorer? Har du ide om dette?

/JonTRÅDOVERSIGT