Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BNP-vækst på 33% i USA. Kan det virkeligt passe?


88000 Markettimer 30/10 2020 17:03
3
Oversigt

I dag handler min video om "BNP" og især USAs BNP-tal, der kom i går.
Jeg ved, at det ikke lyder som det mest sexede emne i verden, men det er vigtigt at forstå, hvilken virkelighed, vi investerer ind i. Og man kunne forledes til at tro, at økonomien er på rette spor med en "BNP-vækst på +33%" som det kom ud i går. Men dette er så langt fra tilfældet.

Min påstand er faktisk i videoen, at de 33% er blevet tryllet ud af den blå luft ved hjælp af 3 billioner dollars stimulus.
Men se med her, og lad mig høre om I er enige




30/10 2020 20:27 PMPirate2 588002



En god og solid analyse.

Man skal passe på med BNP (den danske forkortelse for GNP). Selvom det for det meste er et relevant makroøkonomisk tal, kan særlige omstændigheder til tider påvirke det på måder, så det er knapt så brugbart. Det argumenterer du godt for her.

Et andet eksempel jeg selv har brugt nogle gange for at vise, at BNP ikke nødvendigvis viser værditilvæksten i samfundet er glarmesteren der mangler arbejde:

For at få mere at lave hyrer han nogle halvkriminelle teenagere til at smide sten mod ruder. De får ti kroner for hver rude de smadrer. Så får glarmesteren en masse at lave, og fordi han i snit kan fakturere kr. 1000 per smadret rude han laver stiger BNP, da han laver en masse produktivt arbejde.

Men er sådan en øgning i BNP udtryk for en værditilvækst i samfundet? Nej, for teenagerne der smadrede ruderne lavede jo en tilsvarende skade. Den skade de lavede regnes ikke med i BNP.



30/10 2020 21:17 Markettimer 288004



Ja, lige præcis. Det er langt fra alt "produkt" der giver mening at tælle med.



TRÅDOVERSIGT