Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Maersk Drilling - Solidt selskab i bølgende industri


88046 Helge Larsen/PI-redaktør 2/11 2020 20:09
3
Oversigt

Maersk Drilling - Solidt selskab i bølgende industri

Analyse fra Investment Panel Aarhus.

Maersk Drilling har gennem 2020 blevet udsat for alle tests, mens slutresultatet ser bedre ud end hos konkurrenterne. IPA har analyseret selskabet, og finder et veldrevet selskab, som befinder sig i et stormvejr, og vil afvente med at investere.

Maersk Drilling supportere den globale olie- og gasindustri ved at udbyde kontraktbaseret borringsservice til globale olie- og gasselskaber. I 2019 omsatte Maersk Drilling for knap 8 milliarder kroner, hvor 66 procent af omsætningen stammer fra Nordsøen.

I april 2019 blev Maersk Drilling separeret fra A.P. Møller-Mærsk, således at deres borerig-aktiviteter blev et selvstændig børsnoteret selskab under navnet The Drilling Company of 1972 A/S. Maersk Drilling blev børsnoteret til en pris på 500 kroner pr. aktie, men handles nu til 127 kroner, tilsvarende et fald på 75 procent. A.P Møller Holding A/S har i dag 50,5 procent ejerskab af Maersk Drilling. Selskabets administrerende direktør har siden 2016 været Jørn Madsen, som har en lang karriere indenfor Maersk-konglomeratet.

Industrien udfordrer markedsdeltagerne

Grundstenen for Maersk Drilling er at vinde kontrakter og dermed få deres aktiver i arbejde. Igennem corona-krisen har bølgerne gået højt, hvilket fik olieprisen til at falde under nulpunktet og har derfor lagt en dæmper på aktiviteten i Nordsøen. Det første halvår af 2020 gik negativt ud over driftsresultatet samt omsætning, som faldt med knap 7 procent.

Maersk Drillings tætteste konkurrenter er Transocean Ltd., Valaris PLC, Odfjell Drilling, Bor Drilling Ltd. samt Seadrill. Valaris PLC er blevet nødsaget til at anmode om betalingsstandsning som følge af et presset marked. De håber nu på at kunne veksle sin gæld til aktier, og dermed kan kreditorerne kører forretningen videre. Valaris er ejer af den største flåde af offshore-borerigge.

Læs mere: http://www.financelab.dk/2020/11/02/maersk-drilling/
TRÅDOVERSIGT