Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Profitabel grøn omstilling


92847 NordicStock 16/4 2021 14:22
Oversigt

Hej,

Jeg har efter behagelig samtale med Helge Larsen, fået lov at lægge lidt flere investerings cases op, hvis jeg uddyber lidt mere om hvert selskab.

Så i denne tråd vil jeg fokusere på profitable ESG aktier. ESG betyder Environmental, Social and corporate Governance, og jeg vil i de nedenstående cases, fokusere på de såkaldte grønne aktier, MEN kun de profitable af selskaberne.

Der skal med andre ord være tale om etablerede grønne selskaber, der har profitable løsninger og som samtidig har en positiv udvikling i sine regnskaber.

1.) Det første selskab jeg vil analysere er Hannon Armstrong (Ticker: HASI).

Hannon Armstrong er listet i USA og selskabet har 3 fokus områder:

a.) Det første fokusområde hedder 'BTM Behind-The-Meter' og det dækker over 10 under-sektorer. Kort fortalt handler det om at optimere den eksisterende energi udnyttelse, med fokus energi-besparelse, samt at optimere og minimere det eksisterende vand -forbrug.

b.) Det andet fokusområde hedder 'Grid-Corrected' og det dækker over landbaseret vind-energi og landbaseret sol-energi.

c.) Det tredje fokusområde hedder 'Sustainable Infrastructure' og det dækker over opgradering af det eksisterende el-net, samt genopbygning af grønne områder og sidst med ikke mindst, at sikre søer, åer og bække forbliver rene og beskyttede.


... og er der penge i det? ... hell yes!

Jeg har vedhæftet min sædvanlige regnskabs-oversigt, og som i kan se, så har Hannon Armstrong en imponerende omsætningsvækst, og tilsvarende har man overordnet en meget flot indtjenings-vækst, hvor man har en profit-margin, der er i samme liga som selskaber a la Novo Nordisk, Genmab og Coloplast. Og den imponerende profit, gør at Hannon Armstrong udbetaler et solidt og stigende udbytte med en yield på pt. ca. 2,5% (fordelt på kvartalsvis udbetaling,).

Se venligst vedhæftede regnskabs-oversigt

HASI
16/4 2021 14:24 NordicStock 692848Her er den tekniske model for Hannon Armstrong.

1.) Momentum i RSI er svagt stigende, og det er et godt signal.

2.) I MACD er der dannet et købs-signal.

HASI
16/4 2021 15:40 NordicStock 592851Den næste ESG case, er gode gamle Vestas.

Vestas har sine 3 forretningsben kaldet 'Power Solutions', 'Service' og 'Offshore'.

Målt på MW så udgør 'Power Solutions' ca. 81% af forretningen

Målt på MW så udgør 'Service' og 'Offshore' ca. 10% hver af forretningen

Ser vi på regnskabsudviklingen hos Vestas (se vedhæftede), så har selskabet nogle til tider, ret store udsving i udviklingen i omsætningen. Dog er den bedste nyhed for selskabet nok, at 4. kvartal 2020 var det bedste kvartal nogensinde hvad angår indtjening. Man tjente hele 566 Mio. Euro hvilket er en fordobling i forhold til året før.

HASI
16/4 2021 15:42 NordicStock 392852Ser man rent teknisk på Vestas, så har der været et tilbagefald i aktiekursen over de sidste 2 uger på ca. --14%, men rent teknisk er RSI begyndt at stige, samtidig med at købs-signalet er intakt i MACD-indikatoren.

Så nu indikerer både regnskab og den tekniske analyse, at man bør købe eller akkumulere i Vestas aktien.

HASI
19/4 2021 14:15 NordicStock 192920Den næste ESG case er danske Rockwool. Min personlige mening er, at det er et af de mere oversete ESG selskaber, fordi mange mennesker ikke tænker på isolering som en grøn investering, men isolering hjælper med at spare på både strøm- og varme-regningen, og det i sig selv er med til at forbedre miljøet.

En anden ting, man opdager når man sætter sig ind i Rockwool som selskab, samt at læse deres regnskaber, er at det er et selskab der er meget åbent for at tænke nye innovative tanker. Det er med andre ord, et meget dynamisk selskab, der er omstillingsparat hvis og når det kræves. Og det kan vi godt lide!

Rockwool har 2 to forretnings-ben:

- Insulation (som udgør ca. 75% af forretningen)
- Systems (som udgør ca. 25% af forretningen)

Hvis man ser på Rockwools afsætningsmarkeder, så er det fordelt således:

61% i Vesteuropa
22% i Asien og Nordamerika
18% i Østeuropa og Rusland

Da man stadig har en relativ lille del af markedet i specielt Asien og Nordamerika, må man antage at der er gode muligheder for at selskabet kan vækste fremadrettet.

Tager vi et kig på Rockwools regnskabs-udvikling (se vedhæftede billede), så har Rockwool været ramt i de seneste 3 kvartaler på både toplinjen og bundlinjen, men ikke så slemt som andre selskaber i Industri-sektoren.HASI
19/4 2021 14:20 NordicStock 192921Ser man rent teknisk på Rockwool, så har vi haft en fin positiv trend i RSI siden februar i år, og vi har samtidig lige fået et købs-signal i MACD.

Dog skal man være opmærksom på, at RSI ligger tæt på 70 så aktien er en anelse overkøbt, så man kan måske godt forvente et tilbagefald i aktien i de kommende måneder.
Det man kan gøre, er at købe en føle position nu, og så lige se tiden an.

HASI
TRÅDOVERSIGT