Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analyse: Brødrene A&O - Fortsætter med at bygge på


93030 Helge Larsen/PI-redaktør 22/4 2021 07:41
4
Oversigt

Analyse fra Investment Panel.

18. april 2021

Brødrene A&O Johansen A/S (AO) er en dansk virksomhed, som leverer produkter til både professionelle håndværkere, samt det private marked. Koncernen har over 22.000 B2B-kunder samt 230.000 B2C-kunder, som tilsvarer en vækst på hhv. 10% og 15% siden 2016. Selskabet har et bredt teknisk varesortiment på over 400.000 varevarianter, som servicerer aktiviteter indenfor;

Varme, Ventilation og Sanitetsteknik (VVS)
El-teknik (EL)
Vand og Afløb (VA)
Værktøj

Koncernen opererer i Danmark, Sverige, Norge og Estland, hvori 90% af aktiviteterne er på det danske marked. De professionelle kunder serviceres af butikkerne af AO-brandet, hvor aktiviteterne for det private marked dækkes af forskellige hjemmesider, heriblandt BilligVVS og LampeGuru.

Digital strategi

Selskabet er baseret på en digital værdikæde som fundament bag en lang væksthistorie. Virksomheden defineres som et omni-channel selskab, hvilket betyder at virksomheden yder en personaliseret kundeoplevelse gennem flere kanaler. AO beskriver konceptet med: "En kunderejse beskæftiger sig med hele processen; fra et behov opstår, og til rejsen ender - som et køb eller som færdigt projekt.". Selskabet har flere gange modtaget priser for deres strategi. Senest blev de kåret af Dansk Erhverv som værende den bedste omni-channel-virksomhed for 2019, som de tidligere også vandt i 2016.

Det seneste koncept, som AO har implementeret, er deres AO365-koncept. Dette koncept tillader de professionelle kunderne adgang til AOs butikker døgnet rundt, alle dage om året. Kunderne kan bestille varer gennem AOs mobil-app, hvor de derefter modtager en digital nøgle til butikken. Derefter åbnes butikken, man handler de ting man skal bruge, og butikken lukkes igen, når man forlader butikken. Dette giverne de professionelle kunder en højere fleksibilitet, samt eliminere deres behov for et lokalt lager.

Effekt af nedlukning

Nedlukning af Danmark i foråret 2020 medførte en positiv effekt på Brdr. A&O, hvilket deres regnskab for 2020 viste. Her har der været en omsætningsvækst på knap 15%, hvilket bygger på, at kunderne har efterspurgt fleksibilitet ved valg af salgsplatforme og handelsform. Markedet for private renoveringer er generelt stabilt, men gennem COVID-19 har denne skiftet kurs, og styret mod nye højder. Deres omsætning fra professionelle kunder steg med 12%, hvorimod væksten i det private marked var 34% i 2020.

Værdiansættelse og konklusion:

https://www.financelab.dk/2021/04/18/brodrende-ao-fortsaetter-med-at-bygge-pa/22/4 2021 17:34 Aktie-Zlatan 493056Bemaerk at A&O:s forpligtelser til störste del er leverandørgæld uden rente. Mer leverandørgæld er bedre da det indikerer at A&O saelger meget;)

Desuden skulle A&O på en dag kunne eliminere de meste af forpligtelserne hvis de gjorde som Sanistål og Ahlsell og solgte alle logistikejendomme (centrallager+mer end 30 ejede butikker+lager på Jylland) og benyttede sig af sale-and-lease-back. Det skulle dog ikke vaere saerdeles intelligent.

https://www.na.se/artikel/kuwaitiskt-bolag-koper-ahlsells-centrallager-for-475-miljoner

https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/kuwait-finance-house-saljer-med-god-vinst/

Af bl a disse anledninger synes jeg ikke at EV er en saerdeles god parameter.

Bemaerk også at A&O:s logistikejendomme sandsynligvis har meget höje overvaerdier (XXX MDKK). A&O har derfor en meget stor sikkerhed (og ejendommene inkl. overvaerdier kan desuden benyttes som finansiering af en eventuell koeber). Fra årsrapporten:

"AO’s ejendomme anvendes primært i forbindelse med koncernens driftsaktivitet. Udsving i markedsværdien af ejendommene vil ikke påvirke ejendommenes anvendelse og dermed den regnskabsmæssige værdivurdering. En ændret anvendelse af AO’s ejendomme vil kunne
påvirke den regnskabsmæssige værdivurdering."

Den bedste parameter synes jeg er PEG-talet og der er A&O totalt overlegen 'peers' (og de fleste andre aktier uanset branche) i Norden, Europa og Nordamerika, men også PE-talet viser at A&O har helt fel aktiekurs. PE=14-24 er det normale for VVS- og elgrossister og da er ikke 937,2 DKK nok. Speciellt ikke som A&O er 'best in show' (muligvis sammen med den polske elgrossist TIM).

https://www.investopedia.com/terms/p/pegratio.asp

https://www.tim.pl/22/4 2021 22:18 Aktieinvestoren 193061Flot analyse - bemærk dog at den rentebærende er sat for højt (må være en fejl) - se årsrapporten - søg på nettorentebærende gæld....23/4 2021 08:37 Aktie-Zlatan 193067Solar A/S er også undervurderet, synes jeg, og det synes åbenbart analytikerne nu også.

Fra ritzau/FINANS:

"Solar har fået løftet sit kursmål til 590 kr. fra 510 kr. af Danske Bank, der i samme ombæring fastholder anbefalingen køb.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Investeringsbanken Carnegie går samme vej og hæver sit kursmål til 795 kr. fra 590 kr. Det skriver PLX AI."

795 DKK er til og med höjre end de 630 DKK, som jeg mener er et minimum for Solar A/S på basis af franske Rexels P/S-tal.

Mine egne analyser siger:

A&O Johansen - Strong Buy
Solar A/S - Buy (muligvis Strong Buy)
Sanistål - Hold (muligvis Increase)TRÅDOVERSIGT