Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

QuantaFuel - PI´s næste "genmab" investering?


95541 troldmanden 28/7 2021 18:50
Oversigt

QuantaFuel. Hvad er det egentligt for en størrelse? Hvad er det nu de går og laver?

QF er et norsk selskab der udvikler på en teknologi der potentielt kan løse hvad ingen andre virksomheder de sidste 10 år er lykkedes med. At kunne nedbryde plastik til en kemisk HELT ren olie der kan genbruges til at lave ny plastik, og dermed reducere Co2 belastning med godt 50% for den nye plastik.

De findes utrolig mange andre virksomheder der har prøvet på det samme. Men de kan "kun" producere i en kvalitet hvor olien kan bruges som bio-diesel. Og Bio-diesel sælges til en væsentligt lavere pris end hvis olien er helt ren og kan bruges til at producere ny plastik.
Af ovenstående årsag har en af verdens største kemiproducenter, tyske BASF indgået et strategisk samarbejde med QF. Udover de har investeret en del penge i selskabet, således de pt er den største aktionær, lige foran Kirkbi (LEGO koncernens pengetank), så har BASF også sendt en stribe teknikere til Skive hvor QFs testanlæg står. Så BASF hjælper direkte med at få hele anlægget op at køre. Dertil har BASF lavet en aftale om at aftage hver tons olie for ca $1.000. En pris der forventes at stige signifikant i fremtiden. (aftalen blev indgået da olieprisen var ca det halve af nu)

Der er nogle ret væsentlige nyheder vi venter på hos QF

1) Proof of concept (POC) på testanlægget I Skive
2) Fuld drift på alle 4 linjer i Skive
3) Aftale med finansieringspartner for det 4 gange større anlæg i Esbjerg

Alle venter på at QuantaFuel kan melde ud om de har opnået POC på deres testanlæg i Skive. QF har selv defineret POC som værende mindst 90% drift tid over 7 dage i træk. Oprindeligt var det meldt ud at skulle være på plads inden udgangen af Q2. På den sidste dag i Q2 kom der dog en meddelelse om at de oplevede et driftstop efter 5 dage da et eller andet komponent gik i stykker. Og et nyt komponent tog længere tid at få hjem pga udfordringer med Covid logistikken.

Fabrikken er nu lukket ned her under sommerferien, og siden de har udskudt forventet fuld drift på alle 4 linjer med 6 uger (fra ultimo Q3 til medio Q4) så må POC også være skubbet ca 6 uger. Altså forventeligt ca medio august. Det passer sjovt nok også fint med at der er kommet et komponent hjem her i sommerferien og de kan få fabrikken kørt ind igen til et nyt forsøg på POC.

Det skal dog sige at QF leverede den første tankfuld olie til BASF i foråret. Så BASF har valideret oliens kvalitet.

PR omkring forsinkelsen var rent ud sagt håndteret piv ringe. Og det har fået flere til at ryste i bukserne. Kursen er faldet til det laveste siden sep sidste år, så alle der har købt det seneste år stort set ligger i minus.

Frygten går også på OM QF nu vitterligt også kan leverer. Tror BASF stadig på dem. Det er der flere og flere der prøver at stille spørgsmålstegn ved. Kursen er derfor presset en hel del ned.

Men jeg kan nu afsløre at BASF så ABSOLUT stadig tror fuld og fast på QF. For BASF har lige holdt en stor præsentation af hele deres strategi for at gøre deres proces og produkter mere grønne. Og her fremhæver de helt konkret QF som en af måderne dertil. Og bemærk at den præsentation er EFTER anlægget i Skive løb ind i tekniske udfordringer med et nøglekomponent der stod af. Og heri ligger genbekræftigelsen af BASF fulde commitment.

Det fremgår af nedenstående slides at BASF forventer at påbegynde byggeri af en ny QF fabrik i 2022. Hver fabrik har en kapacitet til at behandle 100.000 tons plastik om året som giver et output på 80.000 tons olie. Og BASF har en målsætning om at kunne modtage/levere 250.000tons olie om året fra 2025. Altså 2-3 QF-fabrikker frem mod 2025.

Økonomien i en fabrik er ret imponerende. Se grov estimatet her nedenfor

Det koster 750 mio at bygge Esbjergfabrikken (fortalt til pressen) som kan håndtere 80.000 tons, altså dermed ca 925 mio at bygge en 100.000 tons fabrik som er den størrelse de generelt vil bygge fremadrettet

Fabriks kapacitet 100.000 tons plast
Produktion 80.000 tons olie a $1200 = $96 mio = 600 mio dkk
Betaling for at modtage plastik 200 euro/tons = 150 mio dkk
Opex 25 mio dollars = 157,5 mio dkk
Licens fee til QF $5 mio = 31,5 mio dkk
Samlet Ebidta per fabrik = 561 mio dkk, hvoraf QF får halvdelen plus 31,5 mio i licens fee = 312 mio per fabrik

Af ovenstående tal er der naturligvis nogle usikkerheder. PT får QF knap $1.000 per tons på en aftale der blev indgået da olieprisen var ca det halve. De har selv været ude at sige prisen bliver noget højere ved næste fabrik. Så 25% op synes realistisk.

Der er ingen guidens fra selskabet ang at modtage plastikken. Men tanken er at de kommer til at byde ind på div kommuners plastikaffaldshåndtering. Og EU har fra 1/1-2021 pålagt alle at betale en afgift på 800 euro per tons plastaffald der ikke kan genbruges. Derfor synes det konservativt at sætte til en betaling på 200 euro/tons.

Så QF kan rent faktisk både blæse og have mel i munden på samme tid når de får penge for råvaren plus kan sælge olien. Derfor er økonomien i en fabrik ganske imponerende med tilbagebetalingstid på ca 4 år.....mindes aldrig jeg er stødt på sådan en case før.

Opex og licensfee har QF selv offentliggjort. De har dog siden da fortalt Opex faktisk kan blive lavere. Modsat bliver fabrikken dyre at bygge. (det har jeg taget højde for i ovenstående - idet QF oprindeligt sagde $100 mio at bygge en fabrik)

Strategien fra QF er at lave 50/50 deals på deres kommende fabrikker. Så en finansiel partner placere 50% af investeringen mens QF kommer med resten. Og i lillebitte DK er der årligt plastaffald hvad der svarer til ca 4 fabrikkers kapacitet. Så markedet er giiiiigantisk. Og EU presser max på det skal gå i den retning så vi ikke brænder og deponere så meget plastik.
QF er faldet ca 30% på meddelelsen at de missede deres Q2 deadline på POC. Usikkerheden om det hele nu også virkede og om BASF stadig tror på dem. Om den skal helt tilbage i niveau 40-45 lige på bagkandt af positiv POC meddelelse ved jeg ikke. Men en positiv POC åbner op for alle de andre ting jeg har nævnt, og så kan den hurtig blive sjov at have. Modsat HVIS POC helt fejler. Så går den direkte i hullet. Men absolut intet tyder derpå

Den forsigtige investor afventer naturligvis POC og fuld drift på alle 4 linjer. Det er det der tricker investeringen i den første store fabrik i Esbjerg. Jeg tror der er ret god sandsynlighed for KIRKBI bliver deres finansielle partner til den fabrik. Det passer perfekt i deres investeringsstrategi, og de kan endda potentielt forhandle en god deal med for LEGO System A/S omkring plastaffald.

Jeg har dog brugt den seneste tid til at loade mig ganske pænt op. Endda gjort det unævnelige herinde på ProInvestor. Solgt nogle Genmabs fra for at omplacere til QF. For ja QF bliver den næste "genmab" investering med faktor +10x, og Genmab er på vej til at blive en "gammelfar" investering ???? hvor den store upside allerede er sat ind på bankbogen

Men læs nu selv op på casen inden i evt investere.
Vh
T.

PS dem der evt har adgang, må gerne dele denne på QF FB gruppen, norske Finansavisen og andre steder


basf, HighRiskHighReward, pengemaskine, plastic recycling, QuantaFuel

basf, HighRiskHighReward, pengemaskine, plastic recycling, QuantaFuel




28/7 2021 19:08 Makingmoney 595542



Tak for et flot indlæg, som nu er delt på FB's Quantafuel gruppe. Jeg har selv et fordømt stort antal, både pension og frie midler. Jeg er i minus, selvom jeg kom tidligt med, er dog ikke nervøs.

VH
Morten



28/7 2021 19:36 troldmanden 495543



Ja netop det at mange er under vand gør flere nervøse, hvilket kun er naturligt. Det var en alt for aggresiv plan den gamle ledelse luftede. Det kommer ikke til at gå SÅ hurtigt de første par par. De skal lige have bygget en storskala fabrik og have den til at køre inden der bliver sat turbo på.

Du må gerne dele enten her i tråden eller i "grønne aktier" chatten hvis der generelt kommer spændende kommentar/indlæg i QF gruppen :−)



17/8 2021 17:35 Rudi 096042



Den faldt i år 53%.Falder hver dag i de sidste 14 dage. Nogen forklaring.



17/8 2021 18:11 troldmanden 396045



Hej Rudi

Den er generelt sevet store dele af året. Men primært 2 nyheder fik den ned fra 40-45 til godt 30. Det var udskydelse af deres test hvor de er i gang med at vise proof of concept. At linjen kan køre mindst 90% af tiden i 7 sammenhængende dage.

Det var meldt ud de oprindeligt forventede det inden udgangen af Q2. Ligesom de ventede fuld drift på alle 4 linjer ultimo Q3. Det blev udsat så det nu hedder fuld drift medio Q4 og POC "snarest muligt".

Den anden nyhed der rykkede ved kursen var få dage efter ovenstående nyhed "gik" CEO. Det ligner umiddelbart en fyring. Mit eget personlige bud er deres partner BASF, som også sidder i bestyrelsen, har sagt der skal en anden person til.

De seneste par dages fald blev igangsat af hvad der lignede et short salg ca 10 min efter børsen åbnede i går, hvor der var en enkelt person der dumpede den ned fra 31,3 til 30. Og så panikkede folk og det har tricket flere salg i går og i dag. Casen er dog den samme. Vi afventer POC og Q2 regnskab her den 31/8.

Jeg har selv købt mig ind i casen efter de store fald, og ligger dags dato med et snit på 30,57



28/7 2021 22:29 runek 395545



Jeg har været inde i QF tidligere, men nåede heldigvis ud inden den gik sydpå. Grunden til jeg gik ud, var primært min frygt for konkurrence. Det er mange spillere der forsøger sig med præcist det samme, og tvivler på at QF har den eneste løsning derude.

Kan du sige lidt om de andre konkurrenter? Hvem er markedsførende og andre store spillere? Har ikke læst med de sidste 6 mdr, så er ikke så godt inde i casen længere.



28/7 2021 22:40 troldmanden 595546



Pt er der ikke andre der kan lave "virgin oil". Altså olie der er så ren at det betragtes som hel ny olie. Alle de andre på markedet har bla for højt et svovlinhold. og derfor er det primært som biodiesel de kan bruges. Og biodisel handles væsentligt lavere end genbrugs virgin oil.

Det er også derfor man ser den der nærmest urealistiske økonomi i et enkelt anlæg.

Men som jeg nævner, så holder den mere forsigtige investor sig på sidelinjen til de har opnået POC og fuld drift samt finansiering til første fabrik



29/7 2021 11:38 Scvej 495557



Hej, flot indlæg mange tak for det. Kan du svare på et par spørgsmål?:
Har QF nogen voldgrav? - ligger der nogle patenter på deres teknologi? Evt deres katalysator eller brugen af pyrogenering i samspil med katalysator?

Er der ikke udsigt til, på sigt, at plastaffald får værdi for forbrugeren. Altså på sigt vil det ikke være lige så lukrativt for firmaer som QF og købe deres råvare?

Fin udregning af indtjening osv. men mangler du ikke og medregne eventuelle capex projekter? Det er vidst ikke helt realistisk og regne med sådanne fabrikker ikke kræver det.
Hvor sikker er du i øvrigt på opex? Har QF selv meldt disse tal ud?..

Har BASF meldt noget ud om kvaliteten af olien? Er det valideret det kan bruges i for eksempel raffinaderier?

Du kan nok høre jeg ikke er skarp i min QF historik, har ikke fulgt virksomheden særligt længe. Men tak for indlægget og dine svar, de er meget værdiskabene.



29/7 2021 12:58 troldmanden 395561



Hej Scvej

Tak for dine spørgsmål

De har enkelte patenter. Men de har været ude at fortælle de også benytter en anden velkendt strategi. Nemlig ikke at patentere. Det kan lyde crazy. Men det er som sagt velkendt strategi når det man har opfundet ikke kommer i kontakt med kunder/konkurrenter. Og her står deres processlinje jo inhouse.

Udfordringen med patenter er at andre så kan se hvad det er man har lavet, og derved forsøge at lave noget tilsvarende som ligepræcis ikke er dækket af patenterne. Derfor ser du også de store selskaber proaktivt læse deres konkurrenters patenter.

Dit bud er lige så godt som mut angående værdien for forbrugeren. Mit eget take er nej vi kommer aldrig til at få betaling. For vi er uinteressant for en virksomhed der har brug for kæmpe mængder.

Capex er nævnt som ca 925 mio til fabrikken. QFs strategi er at finde en partner til at stå for halvdelen af finansieringen. Og så skal QF nok levre 20-30% egenkapital og lånefinansiere resten af deres stake. Altså i omegnen af 400 mio som kan betales af på få år hvis de vil. Men det vil de naturligvis ikke da det er bedre at bruge den cashflow til at finansiere nye fabrikker.

Jeg har ikke umiddelbart hørt BASF kommentere direkte på kvaliteten andet end de kalder den "virgin oil". . Men de har modtaget flere tankfulde, og de remhæver stadig QF som strategisk vigtig for dem. Så det ser jeg som indirekte bekræftelse på kvaliteten er god nok.

Mht opex så er det tal fra QF selv. Og de har så efterfølgende mundtligt fortalt opex bliver lidt lavere pga nogle investeringer de har fortaget. Modsat bliver capex højere

Vh
T.



29/7 2021 12:48 Relax 495559



Tak for den fine opsummering og dine skriv under grønne aktier.

Vil dog gerne nævne nogle andre punkter.

QF har ikke nævnt at forsinkelsen skyldtes en komponent der gik i stykker.
De har nævnt at leveringstiden på forskellige komponenter på grund af Covid-19 var forsinkede og at det var grunden til forsinkelsen af POC.

Så vi ved reelt ikke om det er en komponent der skal erstattes eller om det er nye komponenter der skal tilføjes den allerede eksisterende produktions linie.

Det kan være en stor forskel på om man skifter et dæk på en bil, til samme type dæk, der er lavet efter bilens kvaliteter, vibrationer, bremselængde, type af kørsel, årstid eller om man prøver med en helt ny type uprøvede dæk der aldrig er blevet efterprøvet før...ved ikke om dette korte eksempel forklare mit synspunkt?

Der har også været diskussioner om at in-flowet af plastik der kommer ind i Catalysatoren/pyrolyse processen var af forskellig kvalitet og derfor var output af olien også af varierende kvalitet. Det var altså sorteringen af affaldet/plastikken før processen der krævede yderligere raffinering.

Qf slog sig op på at de kunne håndtere alt type hus-affald. Noget de har revideret senere og måske nok komme til at revidere igen, hvis de skal op i stor skala produktion med kvalitets olie som regulær stabil output?
Det synes måske meget enkelt. Men sorteringen til en enkelt linie formår ikke at holde trit med produktionen.

En anden ting der fik mig til at spidse ører var da Tidligere CEO og andre i ledelsen solgte store portioner under emissionen i 2020. Det fik mig til at overveje om CEO var af typen...Fake it til You make it. Nu er han som sagt ude af billedet...af grunde vi kun kan gisne om. Men forklaringen om at de søgte en CEO der med erfaring indenfor opskalering er efter min menning en tynd forklaring på hans afgang. Han har været fremragende til at lave aftaler og opkøb for udbredelsen af QF. Men kernens omdrejningspunkt i selskabet er indtil nu aldrig blevet bekræftet og det venter vi stadig på.

PS. Jeg er i store træk enig med dig i din begejstring for QF men synes også der er nogle udfordringer i selskabet man skal være lydhør overfor. Så min tilgang til firmaet, er som du nævner den forsigtige investor venter til POC er bekræftet. Måske kan jeg lokkes til at købe et frimærke inden POC, men heller ikke mere. Ved en yderligere forsinkelse af POC ser jeg kurs 16-24 som en reel mulighed.



29/7 2021 13:09 troldmanden 495563



Hej Relax

Tak for dine kommentar.

Og du har helt ret. Det er naturligvis ikke en walk in a park for dem at få styr på alle processerne.

Den tidligere CEO var ude i de norske medier at fortælle der "gik en alarm. noget gik i stykker". Det skete ca 5 dage inde i POC testen. Det sammenholdt med deres meddelelse om covid har forsinket leverancen af nye komponenter. Om det er en 1:1 udskiftning af det gamle komponent eller redesign, ved vi ikke noget om. Andet end de har udskudt fuld drift med ca 6 uger og dermed alt andet lige også POC med ca 6 uger.

Der er helt sikkert også særdeles vigtige process håndteringer af affaldet inden det kommer ind. Jeg ser deres Geminor investering som et element heri. Og de meldte for et par mdr ud om en investering i et sorteringsanlæg i Aalborg der skal håndtere affaldet til Skivefabrikken. Og de har siden hen fortalt de kommer til at bygge et sorteringsanlæg ind i alle nye fabrikker. Antager det er en af årsagerne til capex er steget en del.

Jeg ser helt klart også det som en fyring af den tidligere CEO. Ellers vil man ikke med dags varsel sætte ham på porten og lade formanden blive midlertidig CEO.

Det er generelt altid et væsentligt signal om ledelsen sælger fra. Dog vil jeg sige at det er helt naturligt at en stifter tager noget profit ud.

Du har helt sikkert ret. Hvis POC f.eks bliver skubbet til oktober, så er det yderligere ned. De har dog rent teknisk ikke meldt ud om ny deadline. Så de 6 uger er os der spekulere. Men vil helt sikkert gerne høre fra dem helst inden udgangen af august. Senest primo sep



3/8 2021 17:55 Insolvens 095705



En del ting peger vel i retning af, at der stadig vil være meget potentiel upside efter eventuel POC. Altså at nok venter en mere forsigtig anlagt investor til efter POC, men der kan altså også ved den tilgang være betydelig potentiel gevinst at hente.

En tilgang eller strategi med et lille frimærke før POC og en egentlig position efter POC kunne måske være rimelig balanceret for en investor med en risikoprofil, der ikke er egentlig forsigtig, men dog heller ikke meget offensiv.



29/7 2021 20:08 troldmanden 495595



En lille update ang betaling for at modtage plast fra kommunerne.

Jeg skrev 200 euro i mit estimat. og har siden hen hørt at andre i branchen faktisk netop modtager 200 euro per tons plast de skal håndtere. Inkl den mængde "forurenet" plast de ikke kan bruge til genbrug.

MEN selvom QF mig bekendt ikke direkte har guidet omkring prisen på plast, (Analytikerne går lige fra at sige de skal betale penge for plast, til at de modtager penge) så HAR QF faktisk indirekte fortalt os den forventede pris.

For QF sende den 9/6 en meddelelse ud at de vil bygge et sorteringsanlæg i Aalborg der skal stå for at sortre de 20.000 tons til Skive anlægget. og i den meddelelse skriver de at de regner med at få en omsætning på 30 mio nok på den. Det svare til knap 150 euro per tons.

Så vi kommer altså til at ligge på 150-200 euro. Og derved har vi fået afdækket det meste af økonomien i en fabrik. Og det er svært andet end at være en anelse betaget af den bizz case.

MEN vi mangler stadig den endelige POC. Uden den lander vi aldrig i never never land :−)




29/7 2021 20:34 Slyng1 095596



Super godt skriv du har lavet.
Ved du hvornår Quantafuel's Skive anlæg starter op efter sommerferie ?



29/7 2021 20:39 troldmanden 295597



Tak

Nej det gør jeg ikke. Det er vel enten på mandag eller ugen efter.

Men der må være nogle af PI brugerne der bor i lokalområddet der kan tage et smut forbi på mandag/tirsdag og se om der er aktiviteter derude :−)



30/7 2021 09:45 Esset 295610



Kommer af og til forbi, det ligner en forladt ødegård. Jeg havde forestillet mig at der var store bunker af plast klar til forarbejdning.
Af og til har der holdt nogle fine biler, tror bare de krudter husleje af når de er der.



30/7 2021 09:57 troldmanden 195612



Tak for indput

Da de endnu kun reelt tester på en enkelt af 4 linjer så er det næppe de store mængder de har brug for endnu. Med vand udfordringerne skal de vel også have en del plast stående under tag?

De slog for et par uger siden stillingsannonce op hvor de søgte operatører til et nyt skift.Tænker det er til når der er opnået POC



30/7 2021 10:04 Esset 295614



Jo, jo det indikerer ikke noget som helst. Jeg er også investeret, mest fordi det er en meget spændende case, men kolde facts kan godt trække ud, der skal stor tålmodighed til.
Bare rolig vi er mange heromkring der holder øje, men vi ser jo kun det udvendige og så lidt sladder. På et tidspunkt var de ansatte jaget over på tanken af "sikkerhedsmæssige årsager" ja det er nogen tid siden.



30/7 2021 10:15 troldmanden 395616



R&D tager per definition altid længere tid end topledelsen tror/håber på. Så ja det kræver helt sikkert man er tålmodig.

Jeg tror af samme årsag heller ikke på lige så hurtig udrulning af nye store fabrikker som QF selv melder ud. Jeg tror vi skal se Esbjerg fabrikken i drift før der bliver åbnet op for sluserne

Men hold os endelig lidt opdateret med den lokale sladder mm :−) Og om der kommer biler derud i løbet af næste uge, eller de stadig mangler en uge af sommerferien endnu



3/8 2021 12:11 troldmanden 095702



Hej Esset

Har du været forbi i denne uge og se om de er kommet tilbage fra ferie, eller de først vender tilbage næste uge



4/8 2021 11:03 Esset 095715



Nej det har jeg ikke, der skal tid til.



17/8 2021 18:13 troldmanden 096046



Hej Esset

Nogle statusopdateringer fra nabolaget? :−)



2/9 2021 20:57 More4less 096632



Hej Troldkarl, tak for en masse gode skriverier om QF (ofæg diverse andre tråde, du er god at følge). Jeg får 30mio/20k tons til 1500kr=200euro. Er jeg helt skæv her eller var din første udmelding faktisk ikke ganske fin? Og netop også i overensstemmelse med hvad andre i branchen modtager?
VH Morten



30/7 2021 13:55 troldmanden 095629



Vi fik måske ødelagt lidt af deres plan med QF. Hvis først der kommer POC, så får de en over snuden. De havde små 20%. Den er nu nede på godt en håndfuld på de ca 700k aktier de har shortet


https://shortnordic.com/detaljer_selskap.php?company=QUANTAFUEL&land=norway



30/7 2021 15:39 Makingmoney 295635






30/7 2021 15:52 troldmanden 195637



Tak.

Ja det er godt der kommer en masse selskaber og teknologier indenfor området. Der er giga store mængder plastik der hvert år havner steder hvor det ikke burde

Det er anlæg der er en anelse mindre end Skive de vil bygge. De fremhæver deres primære styrke er de kan tage imod i princippet alt plast uden at skulle sortere. Kan de det, så er det absolut interessant.

Det er dog primært diselolie mm der fremhæves. Der er en lille bisætning om olie til ny plast. Det er der de høje priser er, og som reelt er den hellige gral. Så når det nævnes i en bisætning tænker jeg det mere er noget de håber på en de ved de kan producere.

Her er lidt mere.

https://www.pv.dk/kunder/smaa-og-mellemstore-virksomheder/makeen-energy-plastcon-turns-plastic-waste-into-fuel/



30/7 2021 17:04 troldmanden 295640



Lidt mere undersøgelse af selskabet. I deres brochure fremhæver de udelukkende de "beskidte" olietyper som diesel og Heavy fuel. Altså det som mange skibe benytter og som forurener rigtig meget.

I brochuren står der intet om ren olie der kan benyttes til at lave ny plastik. Og det fremgår også kun som en bisætning til den danske artikel. Men da virgin oil er der hvor værdien er højest, vi man alt andet lige slå på stortrommer hvis man har løst den udfordring.

Jeg ser derfor ikke umiddelbart selskabet som en konkurrent til QF. Andet end om at skaffe plastik. Men det bliver ikke noget issue i dette årti

http://www.makeenenergy.com/media/247589/wa-67-eng.pdf



30/7 2021 20:38 Relax 395646



QF startede også ud med at tro at de kunne tage alt plast og forvandle det til virgin oil. Det har de senere revurderet. Der skal et mere præcis blanding af plastiktyper i pyrolysen før et bestemt og ensformigt produkt kan komme ud i den anden ende.

Lidt lige som hos Bageren. Han kan heller ikke tage tilfældige ingredienter ned fra hylden, blande dem i en stor pærevælling og så forvente der kommer supreme flødeskumskager ud i den anden ende...



30/7 2021 20:51 troldmanden 395648



Præcis. Der er en meget lang liste af selskaber der er løbet panden ind i den mur. Så HVIS der er et selskab der kan løse den, så venter der mange dollars for ende. Jeg vil dog se det før jeg tror på det.

Det er også et selskab med flere fra Saudi Arabien i bestyrelsen.

https://cvrapi.dk/virksomhed/dk/makeen-energy-as/36718463



31/7 2021 17:22 koden 295655



nej så får man kun studenterbrød :−)



1/8 2021 20:43 gentogen 295672



Vedrørende Plastcon skriver de: The third end product is now ready: pyrolysis oil. About 75% of the plastic waste has been turned into pyrolysis oil. This can be used to produce new plastic materials - or processed to become 60% marine gas oil (MGO) and 40% naphtha. Then, marine gas oil can serve as a low-emission fuel for ships and trucks, while naphtha be used in the production of plastic items. http://makeenenergy.com/home/plastic-waste-conversion-plastcon/the-pyrolysis-process-in-plastcon/



9/8 2021 10:42 troldmanden 695822



Sakset fra Finansavisen.no Et indlæg i aftes fra danske LasseBon der på rigtig fin vis opsummere hvor QF står nu


LasseBon
I går kl 22:14 327

spurswild skrev
hehe, du skal selvsagt få mene og vurdere informasjon slik du ønsker. Likevel må du være enig i at e..

Jeg forstår dig ikke... Hvad er det for nogle fakta, som du mener gør, at Quantafuel ikke får succes? Hvad er de helt basale fakta, som du ligger til grund for din utryghed?

Jeg forstår der kan være reaktioner på måden, som ledelsen har kommunikeret på inden for det seneste stykke tid. En CEO, som har været lidt for optimistisk i sin målsætning under en pandemi. For 3 måneder siden meddelte Quantafuel i forbindelse med kvartalsrapporten: "Today we are proud to announce several milestones: In Skive, Denmark, we recently operated a production line at full capacity with the right balance between gas and oil production and increased operational stability, while in Kristiansund, Norway, we have started feeding plastics into the new technology test plant. With these major achievements we target proof-of-concept in Q2 2021 and full production end of Q3 2021.

Our strategy is to build large-scale Plastics-to-Liquid (PtL) process plants at multiple locations throughout Europe, and in due time expand into other high-interest geographical regions. With NOK 577 million in cash by end of Q1 2021, and strong support from our three strategic partners BASF, Vitol and KIRKBI A/S, we are in a strong position to continue our journey shaping the chemical recycling market for plastic."

Jeg er med på, at der er kommet en forsinkelse, men hele Danmark har stort set være lukket ned i 4 måneder i starten af dette år. Det var svært at komme fra Europa til Danmark og Norge var helt udelukket. I forbindelse med seneste regnskabspræsentation ansatte man Astrid Mannion-Gibsen som Head Of Communikation. En kvinde som før sad hos Norwegian. Der øges markant i kommunikationsafdelingen med henblik på netop IR.

Quantafuel har det seneste år leveret opkøb af fabrik i Norge, licenser, udviklingscenter, en øgning af medarbejderantallet på nærmest 100%, en miljøgodkendelse herunder byrådsgodkendelse i Esbjerg med Rambøll på sidelinjen. MoU med BASF, Quantafuel og REMONDIS om kemisk genanvendelse i centraleuropa. Her udtaler QF at de forventer 4-6 anlæg med denne partner. En aftale for 5 måneder siden blev annonceret med Corepla and SAIPEM om fabrikker i Italien. Jeg kunne blive ved.. Mit bud er, at der færdiggøres og udarbejdes aftaler på livet løs "bag de lukkede døre". Det her handler om rette timing. Jeg forstår til gengæld på ingen måde tvivlen fokuseret mod BASF? Ja, de har konverteret et lån til aktier til halvdelen af nuværende kurs... De har stillet mandskab til rådighed. De aftager produkterne som produceres. De er største aktionærer i Quantafuel. Come on? De har rendt rundt på fabrikken i Skive i snart 1 år nu. De havde sgu da smuttet og smidt håndklædet i ringen for længe siden, hvis de havde set større problemer eller andet kritisk? Vi snakker om én af verdens største kemiproducenter. Quanatfuel blev endda nævnt i deres seneste regnskabspræsentation, hvor pipelinen lyder på 2022 med fabrik i samarbejde med Quantafuel og den nye 2nd genration reaktor, som der udvikles på... Det havde de sgu aldrig fremhævet, hvis der havde været "ugler i mosen"

Quantafuel har erhvervet grund i Esbjerg til fabrikken, et sorteringsanlæg i Ålborg, Købt 40% af geminor, købt Replast i Norge, annonceret MoU og andre indikationsaftaler. Ansat næsten 40 medarbejdere på ét år. Tror du virkelig at det vil være aktuelt uden at være sikker på sin teknologi og plan som helhed?

Quantafuel har gennem flere præsentation gjort investorer og andre opmærksom på, at måden de ønsker at bygge fabrikker på i fremtiden er op delt således, at Quantafuel stiller teknologi og mandskab til rådighed, hvor andenpart skal finansierer og endda betale service fee til Quantafuel for at servicerer kommende fabrikker.

Ja - Ledelsen har ikke leveret PoC i Q2 som udmeldt, men kommet med en forsinkelse estimeret til halvanden måned. Til det valgte flere bestyrelse- og insidere at købe op i virksomheden... Hvorfor? Jeg kan ikke vente til at PoC tikker ind og nyhedsflowet begynder at rulle med roll-out i Europa. Vi får se...

Skivefabrikken bliver stadig "udstillingsvinduet" det er Esbjerg og den ekstra kapacitet som kommer til at tælle.... Om de omsætter for 25 eller 50 mio er fuldstændig ligegyldigt nu. Det handler om at få styr og kontrol på værdikæden, have de rigtige finansielle partnere og rådgivningsfirmer samt bygge den organisation, der skal til for at kunne op og blive et stort industrielt markedsleden selskab med omsætning på flere milliarder...

Lad os se om ikke ledelsen har leveret tilstrækkelig om 2-3 år.



12/8 2021 14:22 Esset 195924



content://com.android.chrome.FileProvider/offline-cache/121ced26-418d-468a-a51b-d634dded6ac2.mhtml
Hvad er det her har qf og basf en fabrik i Polen?



12/8 2021 16:55 troldmanden 095933



Kan du prøve at gensende med anden url. Den går hvis på din egen andriod konto med den url



14/8 2021 13:12 Esset 095992






12/8 2021 15:23 butterboy 095925



Quantafuel med i indlsag i DR nyehderne kl 21 den 11/8 (i slutningen (ca 21:50 min)

https://www.dr.dk/drtv/se/tv-avisen-21_00_-politikere-vil-hente-afghanske-ansatte_265926



30/8 2021 10:26 096493



Interesting views from BASF on Quantafuel

https://fitinvestmentideas.com/2021/07/28/basf-new-presentation-bullish-for-quantafuel/



30/8 2021 10:30 troldmanden 296494



Old news. Thats exactly what the Kristiansund plant is set up for

"Quantafuel's pilot plant in Kristiansund is part of the next generation PtL plants. The plant is co-located with Replast's facilities for mechanical recycling of plastic waste.

Results from the pilot plant will be used as the basis for the full-scale plant to be built on the same premises. Setting up the pilot plant at Replast's facilities ensures unequivocal quality of plastic feedstock, utilising Replast's facilities and expertise in plastic waste handling."



31/8 2021 13:38 jungle 096539



Quantafuel ASA ' Second quarter results 2021
Quantafuel confirms Skive timeline towards full production capability

Quantafuel's Skive plant moves steadily towards commercial production by running each of the operational lines at high load for three to five days at a time, proving the technical capability of our process and systems. In mid Q4 2021, the Skive plant will undergo upgrades allowing for stable, long-term commercial production.

The latest developments at Skive prove Quantafuel's capability to recycle consumer plastic waste into chemical products, thereby reducing the consumption of virgin oil and closing the circular economy loop.

"We are making good progress and are confident that we have the knowledge and experience to reach our goals at Skive. We are working on removing the last known obstacle preventing long-term stable production. Together with our industrial partners we have concluded on the right equipment to solve this issue, and installation will take place during the Q4 turnaround. Despite delays, the many learnings we've acquired are key for us to maintain a lead position in shaping the chemical recycling market for plastic," says Quantafuel's interim CEO Terje Eiken.

After installation of the new equipment, Quantafuel is confident in reaching desired production stability, enabling Proof-of-Concept around year-end and thereafter full production capability.

"We understand and appreciate the high interest from our dedicated shareholders and I would like to underline that we are 100% dedicated to creating value for them, as well as for making a difference for the environment," says Eiken.

"We are very grateful for the strong support from our three strategic partners. The dedicated support team working closely with our teams in Oslo and at Skive, sharing best practice within plant design, operation and maintenance, is invaluable," continues Eiken.

https://newsweb.oslobors.no/message/541200



31/8 2021 22:47 jungle 196555






1/9 2021 07:14 koden 096558



Minder mig lidt om der hvor jeg selv arbejder. Uanset hvad man melder ud skal man nok få en positiv vinkel på det :−)



1/9 2021 11:08 196575



I spoke to QFUEL mgmt yesterday after the Q2 call. Minutes of the call below:

https://fitinvestmentideas.com/2021/09/01/quantafuel-minutes-of-my-meeting-with-qfuel-management/



1/9 2021 15:03 troldmanden 096588



Thanx for the update

A couple questions

Do we know if the known issue that now is expected fixed medio Q4, is the same issue they hit in June? Or if its a new issue? Because the PR from 30/6 they said "soon".

Did they specifically mention that a new CEO is expected to be announced during October?

Did you talk more about start of new factories? What the potential partners would see before finalizing a deal?



1/9 2021 23:32 Reserven 096595



In your minutes you state:
"The QF management was very unhappy about the Finansavisen title «Quantafuel does not rule out further postponements»."

IMNSHO the QF management and board should stop giving interviews to Norwegian newspapers. FA is about 18 levels below FT, E24 approx 80 levels below, and DN some 99 levels below. None of them are really interested in giving their readers accurate and reliable information, only in clicks.

And ALL their journalists are complete technology-analphabets, and pretty clueless about almost everything, even how to write decent Norwegian.



TRÅDOVERSIGT