Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Grøn omstilling-God forretning - en podcast med bla Ennogie


95887 troldmanden 11/8 2021 22:26
Oversigt

Den Grønnefond har i dag præsenteret en podcast serier "Grøn omstilling - God forretning."

Podcast nummer 2 handler nordens største ejendomsforvalter NREP og Ennogie. Temaet er solceller på taget eller solcelletage.

NREP starter ud med at vise en af deres bygninger hvor de har installeret ca 1mw paneler ovenpå det eksisterende 30.000mw tag. De har planer om at lægge det på alle deres ca 60 logistikbygninger.

NREP udvikler også rigtig mange store boligprojekter. Hvor de arbejder med såkaldte "energifællesskaber". Hvor man har fælles varmepumper, solceller mm der gør det økonomisk attraktivt for brugerne.

NREP fortæller godt 40% af verdens CO2 udslip kommer fra klodens byggeri. Ca halvdelen kommer fra selve byggematerialerne så som stål og beton, mens resten har med driften af bygningerne at gøre. Så der er et KÆMPE potentiale i byggeriet.

Der bliver også sagt der er et KÆMPE uudnyttet potentiale på de danske tage. Rent faktisk vil solceller på alle danske tage kunne dække mere end 100% af Danmarks årlige strømforbrug....
NREP er de første i DK der for alvor sætter solceller op på store erhvervsejendomme.

Derefter går podcasten efter 9min over til at interviewe CEO Lars Brøndum fra Ennogie. Lars Brøndum taler bla om hvorfor have en passiv tagflade der vender op mod solen som bare afskrives år for år, når man i stedet for kan have samme tagflade bestående af solceller der gør taget tjener sig selv hjem. Ja du læste rigtigt. Taget tjener sig selv hjem.

Lars fortæller bla at de ser sig selv som en tagproducent/energisystem leverandør til det bebyggede miljø.

Lars nævner bla at det europæiske tagmarked er SÅ stort at blot 0,2% af det marked svare til en virksomhed der er større end Velux......De tal har jeg ikke set nævnt før. Jeg plejer at bruge eksemplet med Tyskland hvor der hvert år bliver installeret 70-80mio m2 tag med taghældning. Det vil altså svare til en markedsværdi på ca 70-80 mia dkk. Alene i Tyskland... Så JA. Der skal vitterligt kun en meget lille andel til for det giver meget store tal.

Der bliver nævnt de har sat 200 tage op, og at 100 af dem er kommet op i år. Omsætningen er fordoblet år for år, og det forventes den at fortsætte med at gøre de kommende år.

Men lyt selv til den. Synes Lars gør det ret godt. Så må tiden vise om de data han nævner, også kan materialisere sig.

Jeg er faktisk af den holdning at væksten kan komme til at gå noget hurtigere. Hvis bestyrelsen og ledelsen har modet til at træde ud af deres jyske sko ;−), og skrue op for marketing mm. Slut med beskedenheden... :−)

Disclaimer. Jeg er investor i Ennogie og har været det fra første gang de tog penge ind. Så jeg har bestemt også en økonomisk interesse i selskabet, som forventes at gå på børsen til oktober igennem sammenlægning med Smallcap DK.

https://groenfond.libsyn.com/solceller
Vh
T.12/8 2021 18:52 TommyBull 195937Super fint indslag, som viser et indblik i, hvor meget der egentligt er i gryden og hvor stort potentiale der er i selskabet. Ingen tvivl om, at der er mange selskaber, som tænker mere og mere grønt12/8 2021 19:06 troldmanden 395939Ja der er rete mange muligheder indenfor dette segment. Og ingen af de store tagproducenter er reelt gået ind i det endnu. Så kan potentielt ende med den næste store "nokia" discruptionTRÅDOVERSIGT