Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Teknisk analyse af Matas


96675 Helge Larsen/PI-redaktør 5/9 2021 09:36
Oversigt

Trend: Kort sigt - Op

Trend: Lang sigt - Op

Aktuel pris: 130 DKK

Kort sigt:

Aktien har på kort sigt bevæget sig i optrend siden januar 2021 og frem til idag. Her har aktien bevæget sig med bund og støtteniveau i kurs 73 DKK, og med top og modstandsniveau i kurs 132 DKK. Idag kan Matas aktien handles til kurs 130 DKK.

Lang sigt:

På lang sigt har Matas aktien været i optrend, og derfor er der god grund til at aktien vil fortsætte med at stige, og bryde den senste top og modstandsniveau nedefra og op i kurs 132 DKK. Aktien har været i optrend siden marts 2020 og er fortsat intakt idag. Her lå den i bund og støtteniveau i kurs 36 DKK, og steg til top og modstandsniveau i kurs 132 DKK.

Opadgående retning:


I opadgående retning har aktien første top og modstandsniveau i kurs 132 DKK. Bliver dette niveau brudt nedefra og op, vil aktien bekræfte fortsættelsen af sin optrend.


Nedadgående retning:


Her er der støtte til aktien ved bund og støtteniveau i kurs 110 DKK. Dernæst i bund og støtteniveau i kurs 91 DKK, og dernæst i bund og støtteniveau i kurs 73 DKK. Brud herunder vil bekræfte, at aktien har vendt til nedtrend.


Afgørende toppe og modstandsniveauer:


132 DKK


Afgørende bunde og støtteniveauer:


110 DKK, 91 DKK, 73 DKK og 36 DKK.


De tekniske indikatorer ser kursstærke ud. RSI er over 50. MACD er positiv og over sin signal linje. Ydermere, er selve aktiekursen over sine glidende gennemsnit på 20 og 50, samt tæt på high band af bolinger bands. Dette indikerer, at aktien vil fortsætte sin optrend.


Af ProInvestors Analyseteam

Tryk på billedet for at gøre det større.

MATAS.CO
5/9 2021 11:38 Match 196681Tak til Analyseteamet for indlægget.

Det er godt at læse, at det jeg har satset på, og investeret i ser ud til at fortsætte den gode trend.

Matas er også blevet gode til at kommunikere om deres vækst og deres strategier. Senest i en indsigtsartikel i "Finans" med CEO, der ærligt udtaler: "Vi har været hurtige og heldige".

Jeg er ikke sikker på, at investorerne helt har forstået, hvad det er Matas har gang i, og hvor omfattende deres netprojekt i virkeligheden kan udvikle sig.

Noget helt andet, som jeg mangler forståelse for, er den tilsyneladende ustyrlige computerhandel i Matas, fortrinsvis styret af de store amerikanske børsselskaber. Jeg kunne drømme om, at en dygtig analytiker, der kunne gennemskue fænomenet ville fortælle os almindelige investorer helt præcist, hvad computerne handler på baggrund af.

Når jeg følger Matas, plus andre kurser fra morgenstunden af, er det lige før, at jeg nu helst ser, at den falder ved børsstart, for så at stige hen mod børsluk. For en stigning ved børsåbning ender ofte enten med minus eller uforandret kurs klokken 17.00. Hvad pokker har computerne gang i?

Jeg kan godt forstå, at de skaber omsætning og likviditet i aktien, men hvis de også selvstændigt styrer kursudviklingen derhen, hvor de ønsker den, er det vel kursmanipulation?

Jeg håber som nævnt, at der tages fat om det - vistnok - ømtålelige problem, for det er jo ikke kun i Matas, at det kører på den måde. Det er i langt de fleste danske børsnoterede aktier.TRÅDOVERSIGT