Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 20 Maj kl 15.00 Læs mere her

North Media: analyse og 2022-forventninger.


98478 Prof-Inv-DK 11/11 2021 17:54
Oversigt

North Media: Efter et rigtig godt møde med North Medias ledelse om deres Q3 resultater, har vi opdateret vores værdifastsættelse og analyse af North Media.
Hermed link til analyse:
https://www.aptocapital.com/wp-content/uploads/2021/11/Analyse-North-Media-November2021.pdf

Resume:
Der er vild vækst i både Ofir.dk og hos Lead Supply. Vi tror, at Ofir laver et EBIT på 10M (og måske snarere 15M) og Lead Supply laver et EBIT på 12M DKK i 2022
Derudover forventer, vi at Boligportal.dk vender tilbage den sædvanlige flotte 2-cifrede vækst i 2022 - mens en aftale med Deutsche Post betyder, at FK Distribution fortsat leverer enorme cash-flows på basis af en EBIT på 250M DKK i 2022.
Summa Summarum: 2022 bliver et vildt år for North Media og der kan forventes et flot afkast i aktien.11/11 2021 17:59 Labredoor 698481
...også spændende med mid capp indekset11/11 2021 18:16 Prof-Inv-DK 898483
Ja, i december måned 2021 forventer vi, at en opdatering af Copenhagen Mid Cap Indexet vil
føre til, at North Media optages i indexet for mellemstore selskaber. Det er positivt, at
selskabets investor relations tiltag har skabt så stor interesse og likviditet i aktien, at North
Media nu kommer med i Mid Cap Indexet.12/11 2021 08:39 Aktie-Zlatan 998489Men er ikke en flyt till Mid Cap kun afhængig af børsværdi (ikke interesse og aktielikviditet)?

Jeg ejer A&O Johansen, som sandsynligvis også kommer på Mid Cap i januar og kigger af og til på North Media da mange AO-aktionærer også ejer North Media (ikke jeg).

"The Nasdaq Main Market is divided into three segments depending on the size of the companies.

Large Cap - companies with a share value over EUR 1 billion
Mid Cap - companies with a share value exceeding EUR 150 million but not more than EUR 1 billion
Small Cap - companies with a share value up to EUR 150 million

CHANGES IN THE SEGMENTS

To keep the lists accurate, we review each segment at year-end and re-set the segments based on average market capitalization in November the year before. The change in the segments is updated on the first trading day in January each year.

Companies with a market cap value of more than 50 percent of the minimum or maximum threshold of a segment will be transferred into a new segment with immediate effect. Companies with a market cap value of less than 50 percent of the minimum or maximum segment threshold will have a transitional period until the next forthcoming review (or at least 12 months), and thus be subject to one more review before transferring into a new segment."

https://www.nasdaq.com/solutions/nasdaq-nordic-main-market12/11 2021 13:51 Prof-Inv-DK 498497
Jo, både Brdr. AO Johansen og North Media flyver direkte ind i Mid Cap indexet på basis af størrelsen på deres Market Cap.

De har begge gjort det utrolig godt - nærmest i klassen "from Good to Great"...12/11 2021 15:17 Aktie-Zlatan 598510A&O hade sandsynligvis størrelsen allerede i november 2020, men:

"Companies with a market cap value of less than 50 percent of the minimum or maximum segment threshold will have a transitional period until the next forthcoming review (or at least 12 months), and thus be subject to one more review before transferring into a new segment."

Så ikke "direkte ind i Mid Cap" faktisk.12/11 2021 18:25 Labredoor 398516
Ledelsen siger selv at de ryger ind i indekset.13/11 2021 10:24 Aktie-Zlatan 598526Men ikke direkte i januar 2021 uden indirekte i januar 2022.

Selskaber med børsværdier under 500 millioner EUR (<50 % af 1000 millioner EUR) måtte vente et år til.

I november 2020 var A&O:s børsværdi ca 170 millioner EUR (ca 2,2 millioner aktier på børsen).

A&O har idag et børsværdi på ca 360 millioner EUR og er således fortsat under 500 millioner EUR, men da A&O har holdet hovedet oven vande (150 millioner EUR) i et år, så er det tilstrækkeligt.

"one more review"

(For nye aktionærer er "direkte" muligvis korrekt, men jeg har ventet et år.)11/11 2021 18:11 mcd234 398482følger lige med her11/11 2021 21:16 998486Jeg er meget optimistisk omkring North Media. Det er dog med betingelser den optimisme bringes til vejen.

For, der er et men - jeg er bekymret over den enorme pengetank som bliver forvaltet af Richard Bunck og Kåre Wigh.

Jeg har stor respekt for deres timing af markedet i de respektive papirer, men jeg har ikke personligt samme investeringsstrategi, og det gør mig lidt nervøs når den investeringsfond de har bygget op vejer 1/3 af selskabets værdi. Uden at have regnet på det, så ligger deres papirer i en P/E over 50. Underligt deres tilgang til deres investeringscases er i så høj vækst, når de opkøb der skal skabe en evt. vækst i NM helst ikke må overstige NM's egen ROI.
De bliver nødt til at synliggøre hvad der skal ske med denne post for aktionærerne - senest ved generalforsamlingen til næste år.

De taler om opkøb i 50-200 mio. kr.'s klassen, men disse er dækket ind af egne aktier - hvilket der faktisk står i regnskabet, at evt. opkøb skal dækkes af egne papirer. Så vi taler ikke om dagens kurs i værdipapirer minus 50-200 mio. kr. Det er en bestående pengetank, som man AKTIVT hælder sit enorme cashflow over i - uden en plan. Og det er problematisk - at best. Det vil ikke blive taget ret vel imod i Midcap hvis man har sådan et enormt kapitalberedskab samtidig med, at virksomheden siver omsætning.

At man udbetaler et fint udbytte med en mellemlang tidshorisont på 3 år er fint nok, men deres cashflow er betydeligt større og hvis man ikke mener, at der findes virksomheder der kan opkøbes til en rimelig pris* så bør man starte et tilbagekøbsprogram ASAP og slette den portion egne aktier.

* Kåre Wigh og nu Henrik Løvig taler om, at man helst vil opkøbe virksomheden med samme ROI som North Media. Det er jo aldeles umuligt at finde disse selskaber med den værdiansættelse. Det er utopi, og derfor er denne "opkøbs"-strategi - i mine øjne - blot spil for galleriet for at købe sig tid til at putte flere penge i kassen. Hvad bevæggrunden er for at hælde den enorme mængde cash i tanken er mig en gåde - og det er den gåde der skal løses inden GF næste år. North Media's uafhængighed af banker er efterhånden lidt søgt...

Jeg bliver nødt til at være kritisk herfra, og det irriterer mig grænseløst. For investeringscasen North Media er en nobrainer. Alle burde have en flig. Det ville bare være langt federe hvis deres Digital Services havde 4-5-6 ben med overskud og vækst, når de rent faktisk har pengene til det! Casen smuldrer i samme tempo som pengene bliver placeret pengetanken, for så er pengene jo blot 1-1 , eller faktisk lavere - for jeg ville ikke investere på samme måde.12/11 2021 00:55 henningmaria 598488ja den gamle sang om uafhængighed af banker og flexibilitet er efter hånden det rene volapyk. Nu må de begynde at lave nogen opkøb eller foretage aktietilbagekøb og slette de egne aktier, eller er bliver det meget svært at få øje på hvad meningen er med det hele.12/11 2021 13:53 Prof-Inv-DK 598498
Jeg er enig langt hen ad vejen.

Eet argument de holder fast i - sikkerhed for et Højt og STABILT udbytte... Der skal man have noget cash...

Men omvendt: Cash-flow fra driften er jo så mega høj, at der er rigelig plads herfra til et kæmpe udbytte.12/11 2021 16:11 598512Det argument er der høj validitet i, hvis man ønskede at vækste sin virksomhed og skabte et mere usikkert moment for indtjeningskurven. MEN; den er jo stabil, og intet tyder på en nedadgående trend. Så har ledelsen deres næste tvivlsomme argument: Finansiel uafhængighed. Det argument smuldrer også en smule efterhånden. Jeg går selv op i FIRE og kender den her udregningsmodel om, hvor man står i en given situation af uafhængighed. Det her begynder at lugte af, at man har en anden dagsorden med den pengetank end Richard ønsker skal ud til markedet. Og det giver jeg dem - som investor - nu til generalforsamlingen til at forklare og eksekvere på. Alle analytikere skriger på en enorm upside, men ingen ønsker at røre dem med en ildtang - på trods af de stabile nøgletal og den udmeldte meget lukrative udbyttepolitik. Det BØR de reagere på i ledelsen.

Jeg er selv blevet uafhængig på min investering i NM, men jeg skal kunne stole på ledelsen, og den begynder at blive svækket. Ikke tilpas nok til at gå ud, for der er investeringen tilpas risikofri til at jeg ønsker dette, men det går ikke, at man polstrer en virksomhed med cash når virksomheden siver omsætning. Så begynder jeg at tro, at der er bagtanker med den pengetank. Man har alle muligheder for at vækste og har haft det i flere år - alligevel ønsker man flere cash. Er man dårlig til at drive virksomhed? Nej, det er de ikke - de er faktisk ganske dygtige på de markeder de befinder sig - så hvorfor det hemmelighedskræmmeri!!!???15/11 2021 17:23 HenrikK 398583Meget enig med dig Niels angående det alt for store kapitalberedskab. Jeg investerer heller ikke på samme måde som NM selv, omend man må sige at de har gjort det sindssygt godt.. Men denne høje P/E når der begynder at komme høj inflation er jeg ikke helt glad for. Mener dog, at jeg hørte Kåre sige at hvis der kom et krak i markedet, ville prissætningen på det der skal købes op, nok falde tilsvarende - og der har han jo en pointe..
Så lige en opfordring til alle NM aktionærer om at blive medlem af Facebook gruppen "Aktier og investering" her er der nogle gode indlæg af Nicolai Frisch som er Mega bullish på NM.
Jeg så lige BoligPortalen idag og der var der 14,1 t/lejemål versus 13,9 igår. Så det kan pludselig nemt tage fart.
Jeg tror der er noget stort på vej, og deres slogan med "at vi skaber kunder til vores kunder" kan også opnå meget synergi på tværs af deres forretningsben. Tænker også at NM med det rette opkøb kan eksekvere helt voldsomt med den data/knowhow de allerede har.30/12 2021 15:42 Prof-Inv-DK 199810
HVad tænker du der er på vej?9/4 2022 09:03 Prof-Inv-DK 0102776
Ny comment?12/11 2021 17:17 798515Jeg kan ikke huske hvem der spurgte om FK Distribution lukrerede på kommunalvalget. Det kommenterede jeg på, at de kun fik noget volume i ugeaviserne - det tager jeg lige i mig igen efter at være kommet hjem til adskillige FK-omdelte pamfletter... :−)

God weekend.12/11 2021 22:26 Prof-Inv-DK 598522


13/11 2021 12:20 tommycarstensen 598528Jeg er selv flittig bruger af BoligPortal. Det synes umiddelbart at vaere den bedste del af forretningen, men desvaerre ikke den stoerste.

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO
13/11 2021 13:00 henningmaria 698529Kunne North Media ikke også digitalisere bolighandel, så sælgere kunne fremvise og sælge deres hus udenom mæglere inde på en platform, men så kunne man købe nogen tjenester inde på sådan en platform i forbondelse med salget, som er sat til en meget lavere pris?13/11 2021 15:11 tommycarstensen 598536henningmaria Muligvis. Boliga gjorde det allerede for nogle aar tilbage og har hjemmesiden selvsalg.dk til formaalet. BoligPortal har vist stoerre fokus paa udlejningsejendomme. Jeg har vaeret tilfreds kunde hos dem i mange aar.

I udlandet er deres pendanter bl.a. RightMove (UK), Zillow/Trulia (US), Zoopla (UK). Sidstnaevnte blev opkoebt og afnoteret i 2018, men de to andre er stadig paa boersen og sidder ret haardt paa markedet i hvert deres land.

Foer man bliver for begejstret for vaeksten i omsaetningen i Zillow Group, saa skal det lige siges, at de har paabegyndt en praksis med at koebe ejendomme og saelge dem kort tid efter. Jeg kan ikke huske, hvem der var ude med riven, men jeg tror, at det var Michael Burry, der sagde, at de vist ikke var klar over, hvilken risiko de paatager sig.

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO
16/11 2021 12:59 698596Så har detektiven været på spil i forhold til aftalen med Deutsche Post.

Tilsyneladende samarbejder Deutsche Post med flere der pakker deres Einkaufaktuell. Det kommer nok næppe som en overraskelse :−)

Hvad der er overraskende for mig er, at de også er i gang med at shoppe rundt i hvordan de løser denne papir banderole-pakning.
Deutsche Post samarbejder bl.a. med et selskab der hedder Bagel som køber deres løsning i Italien hos et selskab der hedder Sitma som efter sigende har en patenteret banderole fra 80'erne.

https://www.bagel.de/2021/03/31/einkauf_aktuell_neu_verpackt/

Bagel skriver direkte, at de køber deres pakkemaskiner hos Sitma... Det er ikke videre positivt i forhold til et større samarbejde mellem FK Distribution og Deutsche Post*.

Som jeg tidligere har skrevet, så virker det som om, at Deutsche Post spiller på flere heste, og dybest set er ligeglade med FK Distribution på den lange bane, så længe de leverer i Nordtyskland. Det kunne man jo bare sige åbent, frem for det hemmelighedskræmmeri...
Jeg har i hvert fald slettet Deutsche Post som en trigger i mine beregninger i forbindelse med min opdagelse.

*Måske køber FK Distribution også deres maskiner i Italien og de blot pakker i Nordtyskland fordi det giver mening geografisk - MEN SÅ SIG FOR POKKER DET TIL MARKEDET!!!16/11 2021 14:01 henningmaria 598599Det giver meget god mening det du skriver. Det forklarer også hvorfor de kun vil fokusere på at pakke for nord tyskland og i andre nærområder16/11 2021 14:31 Labredoor 498601
Den løsning, der beskrives i artiklen er en 10 cm bred Papirbanderole.

Idet det bemærkes, at artiklen er fra marts 2021, så er det vist gået dårligt med den løsning. Man er rullet tilbage til det oprindelige efter klager fra kunder / eller udelukkende fortsat med det på test-stadiet.

North Media er altså fortsat dem, der har en løsning, der også efter selskabets udsagn gør Deutsche Post glad.

Når det så er sagt, er der fortsat den geografiske udfordring - der betyder, at det kan være for langsomt at køre indpakkede reklame-aviser fra Tilst til Munchen. Netop derfor har North Media også oplyst, at de forventer kun at kunne dække NordTyskland...

Men DP-forretningen alene vil kunne udgøre 8-10% af omsætningen i FK-Distribution i 2022.16/11 2021 15:25 598604Jeg kender ikke andre oplysninger end dem jeg graver frem fra tid til anden :−)

Det kunne dog være rart, hvis jeg ikke var nødsaget til det.16/11 2021 15:41 Hyst 298605Det er nu NM politik ikke at fortælle meget! (smil)16/11 2021 16:19 henningmaria 298606Jeg kan huske den adm dir i FK være meget påpasselig da han udtalte sig om DP til en præsentation. At de slet ikke fortæller noget er vel tegn på det ikke er noget der fokuseres på17/11 2021 13:46 Labredoor 298621HenningsMariaah - det tror jeg ikke - FK har løbende og meget tæt dialog med DP. Der er helt klart fokus på at lukke mere forretning til FKs Packaging Technology.

Ikke bare med salg til DP - men også salg til alle andre europæiske udbydere.

NM ønsker blot at holde "hypen" nede - de er faktisk ekstremt konservative - modellen er at sandbagge og så efterfølgende at overraske med goe tal.
17/11 2021 15:56 398627Jeg synes det ville klæde en virksomhed, at dele den viden de har med markedet, når hovedaktionæren og den adm. direktør samtidig spiller med aktionærernes penge.
Det er ikke rimeligt, at aktive investorer skal sidde og grave oplysninger frem om en virksomheds mulige salg. Og det er fuldkommen ligegyldigt, hvor stor en del af omsætningen det drejer sig om. Når man går ind i et nyt segment, så er der et uopfyldt potentiale.

I enhver anden virksomhed har man lavet en model over det samlede salg for det potentielle nye segment, og fremført at vi har x% af det samlede tyske marked eksempelvis og der er xxx mio. kr. i potentiale i det samlede marked. Det er jo ikke noget nyt i forhold til hvad de gør med andre virksomheder.

Det er ved at være en smule trættende. Du kalder det konservativt - jeg kalder det også manglende kurspåvirkende oplysninger til markedet...
Jeg er i øvrigt uenig i at kalde det hype. Det er oplysninger til markedet der er vigtige for den lange investor. Specielt! når man har med en virksomhed at gøre der siver omsætning.17/11 2021 17:21 henningmaria 298634Udviklingen i Ofir og Boligportal beviser hvor ekstremt dygtige medarbejderne er i de respektive selskaber er. I henhold til Boligportal har man fremvist, hvad det potentielle market er for de nye indtægstrømme. Jrg kunne tænke mig at de fremover præsenterer omsætning for de enkelte indtægtsstrømme. Det samme for Ofir i henhold til målrettede kampagner og annoncer fordelt på offentlige og private kunder. I henhold til aktiebeholdningen, da er min kæde hoppet fuldstændig af. De taler om flexibilitet og uafhængighed. Det er vrøvl. De er langt forbi det, og den gearing som den post er tilagt er direkte negativ for eksisterende aktionærer. Større udbytte og aktietilbagekøb ville øge værdien og samt bevare en uafhængigt flexibelt selskab til opkøb af andre virkdomheder18/11 2021 15:52 Helge Larsen/PI-redaktør 398655Kort videokommentar om vores debat omkring North Media:

https://www.proinvestor.com/index.php?p=debat_1&postid=9865418/11 2021 21:00 598664Nu er jeg jo for nogle dage siden kommet med en bandbulle til aktie-porteføljen i NM. Skal jeg sige noget positivt, så er det at jeg jo bliver nødt til at følge de pågældende virksomheder, og derfor er jeg fra tid til anden eksponeret i de selskaber.
I dag er jeg eksponeret i:

Teradyne
Nvidia
Amazon
Genmab

Jeg gik ud af Microsoft i kurs $300 og har et vågent øje på Mercadolibre.19/11 2021 11:58 698675I øvrigt er det meget sigende at to af deres største positioner - Amazon og Nvidia steg voldsomt i går, hvilket i dag bliver kvitteret med et minus i NM. Det er blot endnu en understregning om, at kursen på NM sammenholdt deres værdipapirporteføljens indre værdi slet ikke følges ad.21/11 2021 17:49 Prof-Inv-DK 298727
Ja, der er mange der tror der er en 1-til-1 sammenhæng mellem deres portefølje og North Medias aktiekurs. Det er der jo reelt ikke.
23/11 2021 12:09 398775Jeg ved ikke om der er linket til denne tidligere:
https://www.northmedia.dk/wp-content/uploads/2021/11/North-Media_BoligPortal-deep-dive_ABG_19Nov_public.pdf

Hvis man har bare lidt erfaring med udlejningsejendomme, så kan man godt se data når man zoomer ind. Hvis der er nogen i de nævnte brancher som ikke er særdeles interesseret i de data, så er de deciderede uprofessionelle.25/11 2021 20:50 henningmaria 298883Hvordan kan det være at der for 3 dage siden var 25.000 jobopslag på Ofir og i dag er det 36.00028/12 2021 20:45 Prof-Inv-DK 099748
Har du statistik på udviklingen?29/11 2021 13:34 398986Der er Deep Dive af Boligportal på HCA kl. 13 - direkte link her:

https://hcandersencapital.dk/event/north-medie-boligportal-deep-dive/

Det er nok det samme som der er blevet præsenteret i ABG-regi.29/11 2021 14:36 598993Hvis investorerne ikke har "forstået" alvoren, så bør de nok gøre det nu. Boligportal er exceptionel, og det varer ikke længe før det her bliver en raket af vækst.

Jeg fik svar på det jeg gerne ville fra præsentationen, fordi jeg havde en formodning om, at de arbejder på flere data.
De data der er på ejerboliger kan bruges på samme måde i deres algoritme og dem er de allerede i gang med at lege med.
Hvad er det Skatteministeriet foreløbig har brugt på at udvikle komplet udueligt datamateriel - 1 mia. kr.? Og forventer at bruge over 3 mia. kr. Av :−)

I øvrigt var det rart at høre, at de kigger på andre lande nu, og det er vel også her væksten kommer meget snart. Før har de haft kortene tæt på kroppen, men nu åbner de op.29/11 2021 17:30 henningmaria 499004Det er et fantastisk produkt de har udviklet. Det kan man klart og tydeligt se. Niels, vil der ikke være stor værdi for Boligportal at købe andre platforme, det være sig danske eller udenlandske, for at få integreret deres data ind i platformen, her tænker jeg specielt hvis man vil ekspandere til andre lande? :)29/11 2021 17:57 499006Det de kræver er meget data om en given branche. Så svaret på dit spørgsmål er ja.

Men jeg var faktisk lidt overrasket over hvor klart, svaret på mit spørgsmål var. Måske talte de lidt over sig - det var sådan set også meningen med mit spørgsmål - eller også er de bare åbne omkring hvad deres algoritme rent faktisk kan.

Nu havde jeg jo set data og hvad de kan - og som jeg tidligere har beskrevet, så skal alle der har det mindste med udlejningsbranchen at gøre købe ind i Data Insights - ellers er de decideret uprofessionelle. Det tror jeg også står lysende klart for jer som ikke havde oplevet det før - håber jeg! :−)

At det kan skaleres - ja - jeg sad bare med armene i vejret. Det var lidt en af de her ligesom når ens sportshold scorer! :−)
Det kunne ikke afspejles på kursen, men det burde den, for hold op en maskine det kan udvikle sig til.29/11 2021 18:35 henningmaria 399008Da de nu sidder med alt det der data, hvorfor kunne de så ikke også lave en produkt, hvor man kan sælge sine ejerboliger udenom en ejendomsmægler. Ville det ikke også være nærliggende?30/11 2021 11:11 599019For dem som ikke lige nåede live-udgaven, kan man se den her:


Hold godt fast fra ca. 8 min -> 14 min.
Man kan evt. lige pause, så man får et overblik over, hvor præcist et datagrundlag de arbejder med.
Det er data der ikke er set i branchen før. Særligt i så omfangsrigt datagrundlag. Nu skal det "bare" launches til interessenterne. Men som jeg hele tiden har beskrevet - så burde det faktisk være interessenterne der ringer og skal have lavet de rigtige pakker som de kan navigere ud fra, for hvis der sidder et finansielt institut som ikke har dette værktøj når der skal laves risikovurdering på boliger, så skal man da gå langt udenom. Hvis de finansielle institutter ikke køber ind på disse data, så ender det med at ejendomsinvestorer bliver "klogere" end banker, realkreditinstitutter og ejendomsmæglerne. Det tror jeg ikke er i deres interesse :−)30/11 2021 17:00 henningmaria 399027Niels C

Ofir har vækst på 75% i år og bliver ved med at vokse meget ud fra det man kan se på annoncer og at de ansætter mange medarbejdere. Lead Supply har enorm vækst i år. Kan man forestille sig, at stor del af omsætningsvæksten hos Boligportal er skudt ud i 2022, og at væksten derfor i boligportal for 2022 vil måske være 25%+, og baseret på det vil Digital Services have en meget høj vækst i det kommende år?30/11 2021 17:49 399031Ja, Digital Services vil ret åbenlyst levere en ganske høj vækst i 2022.
Om markedet vil honorere det er jeg temmelig meget i tvivl om, for det gør det ikke nu.30/11 2021 18:30 henningmaria 399035Markedet vil 100% honorere det mere i 2022. Det er jeg sikker på1/12 2021 00:30 Prof-Inv-DK 399039
Jeg er godt tilfreds med aktiens udvikling.

samtidig er der masser af potentiale tilbage.

Jeg har købt en masse aktier her på kurs 110 - det er jo en vild god købspris.

Hold mig gerne op på det om 1 år.1/12 2021 02:05 henningmaria 399040Digital Services kommer at have en omsætning på 150 mio i år og Ebit på 24 mio kr. De kan sagtens i 2022 have omsltning på 190 mio måske 200 mio kr og ebit på 35-38 mio. Og da indgår Lead supply ikke i regnskabet som har kæmpe vækst i omsætning og indtjening1/12 2021 21:23 Trafictrader 399069mon ikke vi har været nede nok for nu så vi skal lidt op igen.. ??2/12 2021 16:06 Prof-Inv-DK 299095
Nej, der skal lige gives rabat igen. Jeg køber under 110,-2/12 2021 19:21 599100Jeg har også købt i dag. Primært i kurs 109. Jeg synes det virker besynderligt, at meget value var undtaget fra fald i går i US, hvor man i DK så modsatte effekt. Value fik samme tur som vækst. Dog har jeg også set en del papirer med US-tunge salgssider i dag. Måske skulle der bruges likviditet til at købe op i det der blev kastet ud fra 5. sals højde i går! :−)

Det fik jeg lige skrevet alt imens de nedjusterer forventningerne. Det er da helt igennem mærkeligt, at små bump på vejen beskrives detaljeret i en fondsbørsmeddelelse, mens andre positive nyheder blot beskrives kort under tilfældige aktionærpræsentationer... Man skulle jo nærmest tro at direktionen har lånt deres aktier ud til shortere!!! :−) :−) :−)

En nedjustering en måned efter en præcisering af regnskabet er simpelthen ganske uacceptabel ringe management!2/12 2021 19:58 henningmaria 299102De aktiverede omkostninger til Bekey har jeg hele tiden set som tabt. At der i Corona ikke er sket en stor transformation i Bekey, viser klart at der ikke er særlig stor interesse for produktet3/12 2021 00:08 henningmaria 399105Det forekommer mig som kåre wig er foreldket i Bekey. Man har kunnet læse skriften på væggen de seneste 2 år. Der er ikke sket noget i selskabet de seneste 2 år3/12 2021 10:57 mcd234 299110Enig3/12 2021 11:07 399113Den nedjustering var ikke noget amerikanerne accepterede.

Dog er det stort set udelukkende dem som har solgt, og de har i forvejen skubbet NM ned den seneste måneds tid.

Jeg har købt en solid position i kurs 97'ish. Den swinger jeg til kurs 110.

De bør starte et tilbagekøb omgående!3/12 2021 11:59 henningmaria 299115hvorfor i himmelens navn iverksætter de ikke et tilbagekøbsprogram til denne kurs!!!!!!!!!!!!!!!!3/12 2021 12:08 henningmaria 399116De kommer at have næsten 1 mia på konto, deres ejendomme er er værdiansat alt for lavt. Deres forretning, FK, Boligportal, OFIR og Lead Supply er værdiansat til 500 mio. kr. jf nuværende kurs. Det er fuldstændig sindsygt.3/12 2021 12:38 399118Nuværende kurs er mistillid fra investorer... Så enkelt er det.

Med den pengetank burde man let kunne vækste virksomheden, men det formår de ikke. Det skaber undren fra investorer at ledelsen ikke i højere grad kan finde ud af at drive virksomhed. Hvilket er lidt underligt, for det går jo sådan set meget godt for samtlige ben de har at gå på. Hvad frygten er for at købe ind på samme præmisser ved at opkøbe og værdiskabe egne virksomheder må være fordi de ikke magter opgaven. Og det har jeg givet dem til GF i 2022 til at bevise eller svare direkte på.28/12 2021 15:10 Labredoor 199739
@H: er du køber af North media her?28/12 2021 15:30 henningmaria 299740Jeg kan slet ikke fatte at kursen befinder sig hernede, så ja3/12 2021 15:58 Hyst 299125Skal man ikke passe på free float og hellere investere?3/12 2021 16:08 Prof-Inv-DK 399126
North Media har den 3 dec meldt ud, at man ønsker en ren balance - så det er en ændring af regnskabsprincip, der er det væsentligste i denne udmelding. Det har ingen konsekvens for kontant-beholdningen i selskabet.

Udgifterne (nedskrivningen) er allerede betalt og indregnet i balancen. Det har altså ingen cash-effekt.
I runde tal er nedjusteringen i Bekeys udviklingsomkostning følgende:
• 2019: 7M
• 2020: 7M
• 2021: 7M
• Total 21M DKK.
Det er Bekeys opgangsprodukt, der har oplevet en forsinkelse af 1) udrulningen af etage-adgangssystemer og 2) lukningen af nye kunder. Bekey sætter lige nu licens-betalingerne OP for kommunerne, det skal koste mere at være på platformen. Denne del af Bekey skal altså bidrage yderligere til bundlinien.4/12 2021 01:29 399139Uanset om det her blot er en teknikalitet i forhold til regnskabet - for det kan jeg godt aflæse - så må denne teknikalitet slet slet slet slet ikke koste ca. 10% af værdien af et konglomerat. Det kurstab er afstedkommet af andre dybereliggende årsager.

Det her er torskedumt - efter man for en måned siden præciserede sit regnskab i den øvre ende. Som "sjovt nok" gav investorerne anledning til at sælge (voldsomt) ud.
I dag er ALT indregnet - alle ved jo godt, at det ikke ligefrem kører for Bekey. Så der var reelt ingen grund til afstraffelsen i dag, men der sidder bare nogen og trykker sælg - amerikanerne. Ikke fordi jeg skal gøre dem til de slemme, de er blot spekulative, og vil bare have kursen ned for at kunne købe længere nede. For du kan dybest set ikke shorte en aktie i small- eller midCap, men du kan robot-"styre den", og det er hvad der sker her.
Jeg bliver aldrig den store fortaler for den slags, for det stopper helt klart nogle små investorer ud som ikke har den indsigt.

_______________________________________

Casen North Media

Nu skal de edder banke mig se at få aktiveret nogle opkøb. Ellers bliver det jo pinligt at sidde i en position som Henrik Løvig sidder i.

Og jeg er helt tabt hvis de ikke laver et aktietilbagekøb ASAP. Gør de ikke det, så er det jo fordi bestyrelsen (Richard Bunck) ikke stoler på egen business-case.

For investorerne handler det nu om tillid til virksomheden - ikke casen - for den er intakt. Bekey er det mindste ben i virksomheden og den må ALDRIG koste 10% af værdien af hele selskabet, fordi man nedjusterer en teknikalitet.

Det svarer jo til at de skulle sidde og oplyse om deres aktieportefølje på månedsbasis... Hov vent - det burde de faktisk... Eller vent - den er jo pløjet ned i bedste Cathie-style... Så i dag er ikke en god dag...

Nu siger jeg det lidt i sjov - men så er den ude, men man skulle jo nærmest tro, at bestyrelsen - og direktionen - har en intention om at drive kursen ned. Richard Bunck har da i hvert fald ingen interesse i at køre den op, hvis han om 6 måneder kan afnotere NM til kurs 100.

Al lokkemad er kørt i stilling - fremtidig udbytte og store kursstigninger. Alt imens man har ekstremt travlt med at fortælle markedet, at aftalen med Deustche Post nærmest var en misforståelse for at skabe omsætning i FK Distribution, og at Digital Services ikke kan levere - underligt - de har jo en kæmpe pengetank at vækste på!!!

Jeg er stadig aktionær, men pas lige på jer selv derude. Det her lugter.8/12 2021 13:01 Labredoor 399287
Boligportal har lukket to pæne kunder til deres nye produkt - "dataplatformen":
- NREP
- Birch Ejendomme

"Vi ser et stort potentiale i at sælge vores data til ejendomsselskaber. Det er tydeligt, at vi lige nu rammer en efterspørgsel fra branchen, hvor data spiller en større og større rolle. Vi lancerede dataplatformen i september, og aftalen med NREP slår fast, at det her er et betydeligt fokusområde for os."

NREP alene bidrager vel med over 100.000,- om måneden - eller 1,2M DKK om året.8/12 2021 13:05 henningmaria 299288Hvor kan du læse det?8/12 2021 13:09 Labredoor 299290
Det står i avisen Børsen i dag.

NREP er i øvrigt "en af Nordens største ejendomsinvestorer"8/12 2021 13:11 henningmaria 299291Sådan det er godt nyt8/12 2021 13:25 henningmaria 299292Det er gode kunder ????8/12 2021 14:04 Labredoor 199294
Det er jo helt vildt at selskabet nu opjusterer igen i dagens avis.8/12 2021 14:07 henningmaria 199296fortæl fortæl.....8/12 2021 15:07 henningmaria 399300kan se at Koncenton vil bygge seniorboliger for 10 mia kr inden for nogle år. Vil noget i denne beslutningsprocess hvile på data fra Boligportal, hvad tror i?8/12 2021 17:23 Labredoor 199303

Koncenton er nødt til at blive kunde hos boligportal data platform.16/12 2021 17:41 Prof-Inv-DK 299505
Lige en opdatering på valuation af North Media.


BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO
16/12 2021 17:58 Labredoor 199508
Jeg tror at North Medias største forretningsben FK Distribution får et kanon Q4.

for det første:

Der er skubbet en uge frem til Q4 (i forhold til Q4 sidste år). så altså mer-omsætning i den ekstra uge.

For det andet
Min postkasse er fyldt med spændende kataloger - bl.a. nogle helt nye kunder - fx en ejd.mægler med et giga katalog...! det er good news - vægt + antal = cash hos FK Distribution.

3)
Sidste år var der lidt corona-jul hos FK - det er der ikke på samme måde i år...

North Media ejer FK Distribution 100%.
20/12 2021 15:23 Prof-Inv-DK 399580
North Media er gået direkte ind i Nasdaq Mid Cap Indekset. Det kan vel kun have en positiv indflydelse på selskabet? Der er vel fortsat nogle fund managers, der følger dette index? Og hvis de tracker dette, så er de vel nødt til at købe aktier i North Media? Det er ret så positivt, da der hidtil kun har været private investorer i selskabet - og relativt få professionelle investorer....?

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO
22/12 2021 21:32 Labredoor 499649
Lærernes Pension køber op i North Media aktien.

De har aktier for mere end 40M DKK.

Det er stærkt !28/12 2021 22:03 HenrikK 199750Ja det er da meget positivt.
Lige et spørgsmål; Nogle som ved om Niels C har forladt dette forum og hvorfor?
(I så fald synes jeg det er mega ærgerligt, da han skrev meget vidende indlæg specielt om NM)28/12 2021 23:30 Hyst 199755Svaret er:

1 Ja
2 Ja
3 Ja
29/12 2021 02:18 HenrikK 299757Hej Hyst
Tak for svar. Ved du om Niels C eventuelt deler sine investeringsideer andetsteds?11/1 2022 13:29 Prof-Inv-DK 1100058
Så fik vi da en optur for North Media -

Kommer Niels C. med et input?11/1 2022 13:43 mcd234 2100059Han har solgt hele sin position, derfor han ikke skriver mere11/1 2022 14:56 Hyst 1100066Nå så du kender du ham?11/1 2022 16:19 mcd234 0100072Der manglede et "vel"11/1 2022 14:58 Labredoor 3100067
Nej han har stadig positionen. Han debattere bare nu på FB11/1 2022 16:16 henningmaria 1100070Jeg har 30.000 aktier i NM. Jeg holder til regnskabet udkommer i februar. Hvis der ikke er tegn på vækst i q4 i online eller hvis der ikke bliver forventet betydelig vækst i 2022 + at der ikke kommer er betydeligt opkøbsprogram, så sælger jeg mine aktier. Det bliver simpelten for langsomt for mig hvis der ikke sker mere nu11/1 2022 16:18 mcd234 2100071De har allerede udmeldt lavere EBIT for 2022 regnskabet. Derudover skal man nok forvente Ofir har klaret sig godt, problemet er bare at det er en meget lille del af forretningen og cyklisk af natur11/1 2022 16:24 henningmaria 1100073Man skal slet ikke kigge på Ofir når man køber aktien i NM. Det handler om hvor langsomt FK mister sin indkomst, hvor hurtigt Boligportal kan skalere op og om de vil bruge deres penge til aktietilbagekøb eller ej. Hvis de hverkenn leverer vækst i Boligportal eller forventning om betydelig vækst i Boligportal i 2022-23 og heller ikke aktietilbagekøb, men mere aktiehandel, så skal man være meget tålmodig for at beholde den11/1 2022 16:27 mcd234 2100074De har jo selv nedjusteret forventninger til lejemarkedet, så tror ikke den kommer til at give nogen positive overraskelser.

Fatter ikke folk stadig snakker om aktietilbagekøb. Richard Bunch er old school og der kommer ingen aktietilbagekøb så længe han er involveret i firmaet.11/1 2022 16:31 henningmaria 2100076De kommer ikke til at få en større andel af lejemarkedet, det er andre indtægter som skal generere vækst. Ja men så kommer kursen ikke til at stige yderligere......11/1 2022 16:32 mcd234 2100077Der skal positive overraskelser til hvis kursen skal rykke sig. Og det kræver lidt fantasi at forestille sig nu

Det er en value trap for at sige det ligeud11/1 2022 16:36 henningmaria 2100078ja de skal komme med noget nu ellers så vil jeg bare lede et andet sted hen :)11/1 2022 18:15 mcd234 1100082Lad os se. Personligt er har jeg ingen holdning til NM ift. køb/sælg/hold, men følger dem og så må vi se12/1 2022 22:26 Labredoor 1100108mcd234 - North Media har altså allerede købt ca. 10% egne aktier - og aktietilbagekøb er en fast del af deres shareholder-value slide i deres præsentationer:

Du skriver: "Fatter ikke folk stadig snakker om aktietilbagekøb. Richard Bunch er old school og der kommer ingen aktietilbagekøb så længe han er involveret i firmaet."

Det er altså ikke korrekt - Bunch har jo i bestyrelsen netop stemt for købet af 10% samt godkendt aktietilbagekøbet som en fast del af selskabets præsentationer til investorer - man fortæller også analytikerne om den "fordel" for investorerne - sammen med det fine udbytte
12/1 2022 22:29 Labredoor 2100109mcd234 skriver: "Det er en value trap for at sige det ligeud" - har svært ved at se det - aktien er jo steget 197,4% over de sidste 3 år!

Det er i hvert fald ikke en "trap" i min portefølje...

I 2021 gav den vel ca. 38% i afkast - hertil kommer så udbytte på 5%, som jeg fik udbetalt... fantastisk case.12/1 2022 22:34 mcd234 3100110Ja, rigtigt at afkast i seneste periode har været flot. Men så kan man jo vende den om og spørge hvorfor markedet ikke belønner en af de billigste aktier i Dk12/1 2022 22:39 Labredoor 3100111
Når North Media stiger 197,4% over de sidste 3 år - så synes jeg faktisk markedet har belønnet North Media for deres turn-around og flotte udvikling i bl.a. deres digitale platformsvirksomheder (deres datterselskaber).

Ja, den er stadig billig - men vel også derfor at vi diskuterer den så meget...

Min holdning er, at på lang sigt vil de selskaber der som North Media har en dygtig ledelse skabe sammenhæng mellem drifts-resultaterne (overskuddet i selskabet / EBIT / EPS) og på den anden side aktiekursen for selskabet. På kort sigt kan der være et stort efterslæb. Det synes jeg, vi ser i North Media - men sålænge aktiekursen stille og roligt med 40-50% afkast om året indhenter drifts-resultatet, så er det super god aktie at købe, eje og beholde.


2/2 2022 15:14 Labredoor 2100674Spændende opkøb fra North Medias side - de har købt Boligmanager, som passer fint ind hos Boligportal.dk:

https://mediawatch.dk/Medienyt/Aviser/article13682142.ece

Boligportal, der er et datterselskab under North Media, overtager størstedelen af Boligmanager, som udvikler softwareløsninger til ejendomsadministration.

Selskabet køber 51 pct. af aktierne for 12 mio. kr., fremgår det af en meddelelse torsdag.2/2 2022 15:18 henningmaria 2100676Ja et køb at forbedre deres produkter på ejendomsadministration. Markedet for ejendomsadministration er kæmpe stort og der er store synergier hvis man kan tiltrække kunder til ejendomsadministration. Det er helt klart det rigtige fokus, spørgsmålet er så hvordan vil resultaterne blive. Tror det bliver et langt sejt træk9/4 2022 09:03 Prof-Inv-DK 0102775Har du den fortsat?9/2 2022 16:07 mcd234 3100912Nu går det da for alvor ned af bakke for NM. Lidl og Superbrugsen har droppet print. Netto tester printfri uge næste uge. Lejedelen er nedafgående pga. boligmarkedet. Aktieporteføljen følger et surt marked

Ser sgu skidt ud.9/2 2022 16:11 henningmaria 3100913Nemlig har også droppet print9/2 2022 19:54 mcd234 4100924Så kom årsrapporten. Javel, digital går fremad. Men resten ser sgu ikke for godt ud.

Nedjusteret EBIT for 2022 og ledelsen prøve at redde kursdykket imorgen ved at snakke dividende og lavere EBIT pga. investeringer.

Bliver det til noget? Måske, måske ikke. Lidt for meget risk efter min smag10/2 2022 13:28 Prof-Inv-DK 2100962


4/3 2022 18:24 Prof-Inv-DK 3101636
God nyhed, at Netto er på gaden med en stor dagligvare-avis distribueret via FK Distribution... Netto har som bekendt testet en enkelt uge uden at lave tilbudsavis - men nu er de altså tilbage med avisen - det er positivt - og det virker nærmest som om, at de har flere tilbud med i avisen end de plejer...
4/3 2022 18:25 Prof-Inv-DK 210163724/3 2022 18:08 Prof-Inv-DK 3102356
FK Distribution ejes 100% af North Media. Har lavet en måling på deres primære forretning, distribution af husholdningsaviser.
Måling 23-29 marts: 630 gram
Måling 16-22 marts: 502 gram
Vækst: 25% på ugen. Det er en rigtig fin slutspurt på Q1 2022. Se fotos

Derudover er det fint at se, at Netto er kunde i begge uger med hhv 27 og 31 sider. Se foto.

Om FK Distribution: udvikler og sælger en teknologi (software og hardware) til individual advertising packaging & distribution. Teknologien er førende i verden indenfor grøn miljøvenlig pakning, idet der ikke benyttes plastic (Deutsche Post er kunde). FK distribuerer derudover magasiner, tryksager, aviser og direct mail samt driver den digitale portal og app Minetilbud.dk (42% af valuation).

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO
25/3 2022 15:49 Aktieinvestoren 2102402
Til information så er der general forsamling i north media i dag kl. 15:00.

Det er online.
1/4 2022 21:21 Prof-Inv-DK 1102622
Lasse Brodt er ny CEO
Ingen tvivl om at udnævnelsen af Lasse til CEO betyder, at selskabet nu kommer til at fokusere på SALG og på VÆKST. Hvis det lykkes selskabet at skabe yderligere vækst end det nuværende guidance (og det tror jeg det gør) så er selskabet jo en helt fantastisk købsmulighed på denne kurs.1/4 2022 21:24 Prof-Inv-DK 2102623

I vedlagte er der lavet en vurdering af de bedste købsmuligheder på det danske aktiemarked.

Selskabet er valgt som den tredje bedste investering lige nu.

Meget flot.

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO
1/4 2022 21:29 Labredoor 1102624
Husk de er altid mega konservative fra starten af året....TRÅDOVERSIGT

98482 følger lige med her..
11/11 18:11 mcd234 3102776 Ny comment?..
9/4 09:03 Prof-Inv-DK 0

98536 ..
13/11 15:11 tommycarstensen 5

99110 Enig..
3/12 10:57 mcd234 2
100066 Nå så du kender du ham?..
11/1 14:56 Hyst 1

100072 Der manglede et "vel" ..
11/1 16:19 mcd234 0


100108 ..
12/1 22:26 Labredoor 1

100109 ..
12/1 22:29 Labredoor 2101637 ..
4/3 18:25 Prof-Inv-DK 2