Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Zealand/Bryan Garnier: Kombinationsprodukt et år forsinket

28-07-11 kl. 28/7 2011 11:05 | Zealand Pharma 117,50 (-0,42%)

Zealand Pharmas udviklingsplaner for diabetes 2-midlet Lixisenatide i kombination med Sanofis storsælgende langtidsvirkende insulin, Lantus, er blevet forsinket i omkring et år.

Det konstaterer analytiker i Bryan Garnier & Co. Cedric Moreau, der trods udsigten til forsinkede royalty-strømme, dog alt i alt vurderer, at morgenens meddelelse fra Zealand Pharma er kursneutral, da den også vidner om, at Sanofi arbejder engageret med projektet.

- Vi har tidligere forstået at fase 3 studierne skulle indledes i 2012. Sanofi siger nu, at det bliver i 2013, så der bliver helt sikkert tale om en forsinkelse. Til gengæld er det opmuntrende, at Sanofi derved får tid til at udvikle et meget ambitiøst pensystem. FDA har netop efterspurgt, at man gennemfører studiet baseret på den pen, der er tiltænkt for kommercielt brug, siger Cedric Moreau til Ritzau Finans.

Under overskriften "Zealand Pharma meddeler, at Sanofi har bekræftet udviklingsplanerne for Lixisenatide som monoterapi og i kombination med Lantus til behandling af type 2 diabetes", annoncerede Zealand Pharma torsdag tidslinjerne for selskabets fremmeste lægemiddelkandidat.

Her fremgik det, at fase 3-studiet med Lixisenatide i kombination med Lantus ventes påbegyndt i starten af 2013. Meddelelsen nævner dog ikke, at der er tale om en forsinkelse.

- Det er efter ønske fra Sanofi. Det, vi siger, er, at de bekræfter udviklingsplanerne. Men vi siger ikke, at de bekræfter tidslinjerne, siger IR-chef i Zealand Pharma, Hanne Leth Hillman.

Hun hæfter sig ved, at Sanofi med den nye tidslinje viser et stort engagement i projektet.

- Selvfølgelig er det til dels en negativ nyhed, at det er udskudt, men det, der er ubetinget mest væsentligt for os, på lidt længere sigt, er at Sanofi er fuldt engageret i projektet, mener IR-chefen.

Aktien i Zealand Pharma ligger torsdag middag 4,3 pct. lavere i kurs 67.

Ser man i Zealands prospekt fra slutningen af sidste år, står det klart, at Zealand forud for børsnoteringen havde håbet på, at studiet med kombinationen af Lixisenatide og Lantus ville kunne indledes senest i 2012, og at ansøgninger om markedsføringstilladelser for kombinationsproduktet allerede kunne komme i første halvår 2013.

De kommende fase 3 studier af Lixisenatide i kombination med Lantus vil blive gennemført med et helt nyt unikt pensystem, der vil gøre det muligt at tage en fast dosis af Lixisenatide, mens diabetikeren kan skrue op og ned for dosis af Lantus.

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Zealand Pharma

PRIS 117,50
ÆNDRING -0,50 (-0,42%)
ÅBEN 118,00
SIDSTE LUK 118,00
DEBAT ZEALAND PHARMA - NY LEDELSE I USA
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER