Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Zealand/forsker: Lixi er godt bud på kombinationsbehandling

07-09-11 kl. 7/9 2011 13:36 | Zealand Pharma 117,50 (-0,42%)

Zealand Pharmas GLP-1-analog lixisenatid, har ulemper som monoterapi på grund af midlets forholdsvis korte virkningstid. Men netop den korte tid, som lixisenatid er aktiv i, kan være en fordel når stoffet bruges i kombinationsbehandling. Det fremgår af en rapport som læger ved Gentofte Hospital har udfærdiget.

- For GLP-1-analogerne er der sandsynligvis en pris for at øge virkningstiden i form af en inferiør blodsukkerkontrol efter et måltid. Derfor kan en forbedret blodsukkerkontrol med lixisenatid vise sig værdifuld, når det er i kombination med andre blodsukkersænkende midler som for eksempel langtidsvirkende insulin, noteres det i rapporten.

Rapporten påpeger, at en forbedret blodsukkerkontrol ved hjælp af insulinbehandling ofte er associeret med risiko for hypoglykæmi (for lavt blodsukker) samt vægtforøgelse - mens GLP-1-analogerne aktiverer et vægttab og samtidig ikke giver risoko for hypoglykæmi.

- Dermed kan GLP-1-midler teoretisk afbalancere de vægtmæssige ulemper som ofte ses ved brug af insulin, konkluderes det.

Den franske medicinalgigant Sanofi har indlicenseret lixisenatid, og det passer ifølge koncernens topchef for diabetesforretningen, Pierre Chancel, godt ind i det samlede billede. For Sanofis tiltag inden for GLP-1-markedet skal være en del af den franske medicinalkoncerns samlede tilbud inden for diabetesbehandling.

- Ikke alle patienter er ens. Det kommer an på sygdommens forløb, på patientens tilstand, på deres eventuelle overvægt og deres hidtidige behandling og baggrundsterapi. Så der er brug for forskellige medikamenter og forskellige GLP-1-varianter. Man er nødt til at have den rette kombination af effekt, sikkerhed og simplicitet. Og det er det, vi har vurderet lixisenatid på, sagde Pierre Chancel til Rtizau Finans i juni.

Pierre Chancel vurderede også, at diabetesbehandling mere og mere går mod kombinationsbehandling og dermed brug af såvel GLP-1-midler og insuliner i forskellige doseringer. Og her har Sanofi den hidtil mest succesfulde insuilinanalog, Lantus, som skal danne kombinationspartner med lixisenatid.

- Med vores GLP-1 og vores insulin er vi ikke dårligt stillet. For spørgsmålet er, hvilken GLP-1 der er bedst i kombination med Lantus, lød det fra diabeteschefen.

Også Novo Nordisk arbejder med at udvikle kombinationsbehandlinger. Her satses der på den kommende langtidsvirkende analog Degludec i kombination med GLP-1-midlet Victoza.

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Zealand Pharma

PRIS 117,50
ÆNDRING -0,50 (-0,42%)
ÅBEN 118,00
SIDSTE LUK 118,00
DEBAT ZEALAND PHARMA - NY LEDELSE I USA
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER