Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Columbus nedjusterer og finder kosten frem

10-11-11 kl. 10/11 2011 09:18 | Columbus 13,40 (+1,52%)

Columbus IT Partner har givet et markant underskud i tredje kvartal og venter ikke, at markederne bedrer sig inden for den nærmeste tid. Derfor leveres en større nedjustering, og ledelsen lover at rydde op i selskabet. Det skriver selskabet i sin periodemeddelelse for tredje kvartal.

Omsætningen i kvartalet landede på 170,2 mio. kr. mod 166,4 mio. kr. i samme periode sidste år, mens driftsresultatet, EBITDA, er faldet til minus 8,1 mio. kr. fra et overskud på 2 mio. kr.

- Udviklingen i driftsresultatet er påvirket af de interne projekter rettet mod vertikalisering og effektivisering med 9 mio. kr. Endelig er driftsresultatet påvirket af markant faldende resultater i det franske og det spanske datterselskab, primært som følge af markedsafmatning. Som følge af den faldende indtjening har koncernledelsen iværksat en række tiltag med henblik på at styrke den fremadrettede indtjening, skriver Columbus IT.

Et af tiltagene er, at sælge datterselskaberne i Spanien og Frankrig samt at opsige aftalen med selskabets italienske franchisetager.

- Med udsigten til en forestående markedsafmatning, er det endvidere besluttet at neddrosle investeringer i interne projekter med henblik på at reducere koncernens omkostningsniveau. Samtidig er der i koncernen foretaget reduktion af administrativt personale, skriver Columbus.

Beslutningerne og det dårlige resultat får Columbus til at nedjustere forventningerne. Selskabet ser nu en omsætning i 2011 på 830 mio. kr. mod tidligere 930 mio. kr. og et driftsresultat, EBITDA, på 30 mio. kr. mod tidligere 40 mio. kr.

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Columbus

PRIS 13,40
ÆNDRING +0,20 (+1,52%)
ÅBEN 13,10
SIDSTE LUK 13,20
DEBAT Columbus er meget undervurderet
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER