Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Aktier/åbning: Lille plus fra morgenstunden

15-12-11 kl. 15/12 2011 08:16 | Carlsberg B 730,50 (+0,14%) | Flügger B 363,00 (+1,54%) | FLSmidth & Co. 438,00 (0,00%) | Danske Bank 242,50 (-0,49%) | Group 4 Securicor 24,50 (+1,24%)

Det danske aktieindeks åbner op fra morgenen med en svag stigning på 0,3 pct. til indeks 372,46.

Stemningen er ikke blevet bedre på aktiemarkederne siden onsdagens store fald, men gårsdagens store fald giver anledning til en lille returreaktion. Volatiliteten er dog stadig til stede og kan give nye udsving, påpeger Nordeas aktierådgiver, Jesper Bamberger.

- Det kan meget hurtigt ændre sig lige nu - alt afhængigt af udmeldinger i løbet af dagen, fra politikere og andre omkring EU. Gældskrisen er der jo stadig, siger Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Danmarks Nationalbank har til morgen sænket sit skøn over væksten i både indeværende og næste år. For 2012 regner centralbanken nu med en vækst på 1,1 pct. i bruttonationalproduktet. I sidste kvartalsrapport lød skønnet på 1,6 pct.

- Aktiviteten i dansk økonomi er aftaget siden sommeren, og der forventes først egentlig fremgang efter midten af 2012, siger nationalbankdirektør Nils Bernstein, men fastslår samtidig:

- Den uafklarede situation om gældskrisen i Europa betyder, at usikkerheden om udviklingen i international og dansk økonomi i de kommende år er stor for tiden. Det kan gå begge veje.

På selskabssiden er Danske Bank blevet ramt af ratingbureauet Fitchs kritiske øjne. Bankens rating er sænket fra "A" til "A+" - med fortsat negative udsigter - af Fitch sammen med fire andre europæiske banker. Årsagen er "stærkere modvind" i sektoren, angiver bureauet.

- Det får nok ikke den store betydning. Nu er Fitch sådan set bare kommet på lige fod med Moody's og S&P i deres syn på Danske Bank, så vi ser isoleret set ikke det her som en nyhed, der får aktien til at sætte sig. Den vil formentlig følge markedet, vurderer Jesper Bamberger.

Danske Bank-aktien åbner op med en lille stigning på 0,6 pct. til 70,66 kr.

FLSmidth kan være presset en mere forsigtig retorik hos den amerikanske branchekollega Joy Global, som i sit regnskab onsdag tonede ned for optimismen og prompte blev straffet af investorerne med et kursfald på 10,8 pct.

Så sent som 31. august meldte Joy Global ellers om gode udsigter, hvilket dengang var med til at give FLS-aktien et skub op, men siden da er den globale økonomi bremset så hårdt op, at det amerikanske selskab nu må være mere forsigtigt. FLSmidth-aktien falder 0,3 pct. fra start til 308,70 kr.

Novozymes har torsdag morgen annonceret et nyt samarbejde inden for industriel bioteknologi. Enzymselskabet har indgået en langsigtet licens- og teknologiaftale med Morphosys, der har udviklet et system, som kan reducere den tid, det tager at opdage nye produktmuligheder, og skabe plads til flere projekter i udviklingsporteføljen, skriver Novozymes i en pressemeddelelse. Det forhindrer dog ikke aktien i at synke til bunds i C20 med et fald på 0,5 pct. til 165,20 kr.

Carlsberg har fået sin anbefaling sænket til "sælg" fra "hold" hos finanshuset RBS. Desuden melder Sydbank om et nyt stort kursfald i Chongqing Brewery, som Carlsberg ejer en del af. Carlsberg går 0,2 pct. tilbage til 393,80 kr.

Uden for C20-indekset får G4S-aktien et løft, efter britiske Barclays har indledt dækning af aktien med anbefalingen "overvægt" og et kursmål på 295 pence. Det svarer omregnet til et kursmål på 26,07 kr., mens G4S torsdag morgen på den danske børs koster 22,22 kr. efter en hidtidig stigning på 1,4 pct.

I løbet af torsdagen ventes der regnskaber fra fire selskaber.

Flügger og Asgaard Group, der har skæve regnskabsår, præsenterer henholdsvis halv- år helårsregnskaber. Derudover kommer der opdateringer for tredje kvartal fra KlimaInvest og SPEAS.

Dagen præges også af en lang række nøgletal, herunder de amerikanske nytilmeldte ledige, som der holdes meget øje med som en slags vejrhane for økonomien i USA. Sidste uges nøgletal lød på 381.000 nye ledige, det næstlaveste siden juli 2008, og tendensen har generelt været nedadgående siden april. Økonomerne venter dog ifølge Bloomberg News en lille stigning til 390.000 nye ledige i køen

Fra eurozonen kommer der blandt andet PMI-indekset i december, som Nordea kalder for dagens vigtigste nøgletal.

- Vi venter en fortsat faldende tendens, som vil vise, at EU samlet er i en mild recession, vurderer Nordeas Morten Hassing Povlsen.

Eurozonens forbrugerpriser i november og beskæftigelsen i tredje kvartal kører også hen over skærmen i løbet af dagen.

Desuden sælger Spanien fem-, ni-, og tiårige statsobligationer kl. 10.30, hvilket kan give en ny indikation af markedets tillid til den vaklende sydeuropæiske gældssituation.

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Carlsberg B

RELATEREDE NYHEDER