Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

DFDS/Clipper-CEO: Pengene kan bruges bedre

19-12-11 kl. 19/12 2011 13:50 | DFDS 372,30 (+0,49%) | Mols Linien 62,50 (+0,81%)

Aktieposten i DFDS, som Clipper solgte i sidste uge, var først og fremmest en passiv investering, og derfor måtte den lade livet. Det siger CEO og partner i Clipper Ferries, Per Gullestrup, til Ritzau Finans. Anderledes forholder det sig dog med en aktiepost i Mols-Linien.

- Vi er først og fremmest et rederi, der gør sig i bulk- og projektskibe (skibe, der kan tage tunge laster, red.). Der har vi revurderet strategien i forbindelse med finanskrisens rasen og er nået frem til, at vi får mest for vores penge inden for det og ikke ved passive investeringer som DFDS, siger han.

Han vurderer, at pengene, der var bundet i aktieposten på knap 9 pct. af DFDS - ca. 460 mio. kr. - kan anvendes bedre. Et lille tab i den forbindelse bekymrer ikke.

- Vi har tabt lidt på aktieposten, men sådan er det, siger han.

Samme skæbne som DFDS-posten kan Mols-Linien ikke lide.

- Den kan vi ikke sælge. Hvem vil købe 30 pct. i Mols-Linien i dag, spørger Per Gullestrup.

Clipper havde håbet på at kunne gøre sin indflydelse gældende, men det lykkedes ikke på den seneste ekstraordinære generalforsamling i Mols-Linien.

- Vi ønsker at udvikle det, vi har, og vil forsøge at redde Mols-investeringen. Vi har fortsat et håb om at kunne komme til at sætte vores fingeraftryk på det rederi, siger Clipper-chefen.

Et eventuelt salg ville heller ikke frigive væsentlige midler i forhold til salget af DFDS-posten.

Aktieposten i Mols-Linien er på 30 pct. og er købt til en kurs omkring 120 kr., oplyser direktøren. Mandag eftermiddag koster aktien omkring 15 kr. Værdien af aktieposten er således omkring 64 mio. kr., hvilket står i skærende kontrast til købsprisen på godt 500 mio. kr.

- Vi kan ligeså godt slå koldt vand i blodet og søge at få det bedste ud af investeringen, vurderer Per Gullestrup.

Clipper ejer 50 pct. af Danske Færger, der blandt andet driver færgefart til Bornholm og mellem Spodsbjerg på Langeland og Tårs på Lolland. På den baggrund ligger det ikke langt fra for Danske Færger at involvere sig i Mols-Linien.

Den 30 pct.s aktiepost er ikke til salg, men omvendt er Clipper heller ikke køber til flere aktier.

- Det er ikke et område, vi vil sætte flere penge i. Vi investerede i Bornholmstrafikken med en ny hurtigfærge, og vi er ved at bygge skibe i Tyskland, heraf to til Spodsbjerg-Tårs, siger Clipper-chefen.

Han vurderer, at Clipper ligger meget godt til på de danske færger.

- Nu skal vi bare have bedre økonomiske vilkår, så folk begynder at rejse noget mere. Så skal vi såmænd nok få en god investering ud af vores færgefart, skønner Per Gullestrup.

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - DFDS

PRIS 372,30
ÆNDRING +1,80 (+0,49%)
ÅBEN 372,00
SIDSTE LUK 370,50
DEBAT DFDS
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER