Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      


Insiderhandel


Insiderhandel kan principielt betyde to ting.

1) Ulovlig insiderhandel, hvilket er betegnelsen for en person der handler på ulovlig viden som ikke er offentliggjort til markedet. Det kunne eksempelvis være et købstilbud eller viden om en forestående opjustering eller nedjustering.

2) Lovlig insiderhandel, hvilket betegner de handler som bestyrelsesmedlemmer, direktion, m.fl. (og disses nærtstående) udfører og indberetter til fondsbørsen umiddelbart efter.

Isoleret set skal man passe på med ikke at overvurdere betydningen af en enkelt insiderhandel, men kan man spotte nogle mønstre begynder at blive interessant, da man alt andet lige må formode at "insideren" er bedre informeret end den udenforstående og almindelige markedsdeltager.

Principielt kan man også sige, at insiderkøb (der ikke er optionsbaseret) er mere interessante end insidersalg, da et køb er mere direkte tilvalg af en investering i virksomheden, mens et salg kan have mange forskellige årsager, herunder huskøb, skilsmisse eller alverdens andre grunde for at rejse penge.

Se vores indeks her insiderhandel