Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Novo-konkurrents mulige fedmemiddel imponerer ikke

14/6 06:34

Den amerikanske medicinalkæmpe Merck har tirsdag annonceret data for et nyt middel, som muligvis kan hjælpe overvægtige med at tabe sig.

Det åbner for muligheden for, at selskabet kan bevæge sig ind på markedet for fedmebehandling og dermed konkurrere med danske Novo Nordisk, som har stor succes på området med midlet Wegovy, og Eli Lilly, der snart ventes at få sit diabetesmiddel, Mounjaro, godkendt til formålet.

"Efinopegdutide" er det mundrette navn på det præparat, som Merck har testet i forsøgspersoner med ikke-alkoholisk fedtlever, NASH. Og i studiet viste det sig, at patienterne over 24 uger tabte 8,5 pct. af deres kropsvægt sammenlignet med 7,1 pct. vægttab til personer, som fik Novo Nordisks Semaglutide, altså Wegovy, skriver Dow Jones Newswires.

Umiddelbart ligner Mercks middel en vinder, men analytiker Umer Raffat fra Evercore ISI påpeger imidlertid, at Merck i studiet sammenlignede sit middel med en lav dosis på 1 milligram af Semaglutide, der normalt giver større vægttab ved højere doser.

- På den måde kan den virkelige vinder i Mercks NASAH-opdatering stadig være de to store eksisterende aktører, Eli Lilly og Novo, skriver Raffat i en kommentar.

Evercore ISI venter ikke, at Merck med Efinopegdutide vil kunne tage en "betydningsfuld" markedsandel på området for fedmebehandling, men finanshuset vurderer, at studiet fra Merck validerer GLP-1-analoger til behandling hos NASH-patienter.

.\\˙ MarketWire